Kdo je to?
Kdo je Lionel Messi? Životopis Lionel Messi, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Lionel Messi

Kdo je Lionel Messi? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Lionel Messi je profesionální argentinský fotbalista, útočník, mistr světa, sedminásobný držitel Zlatého míče, bývalý hráč FC Barcelona a PSG, současný hráč amerického celku Inter Miami. Je považován za nejlepšího hráče v historii fotbalu.
Messi se narodil 24. června 1987 v Rosariu, v provincii Santa Fe, v Argentině. Byl třetím ze čtyř dětí Jorge Messiho, dělníka v ocelárně, a jeho ženy Celii Cuccittiniové, která pracovala v textilní dílně.
Ve věku šesti let začal Messi hrát fotbal za klub Grandoli, kde jej trénoval jeho otec. Později se přestěhoval do místního týmu Newell’s Old Boys. Odtud brzy putoval do Barcelony, kde prošel slavnou akademií La Masia.
V šestnácti letech debutoval Lionel Messi v týmu FC Barcelona a o rok později se stal dokonce nejmladším hráčem, který kdy za tým skóroval (2004-2005). Během svého působení v Barceloně, které trvalo 17 let, Messi vstřelil rekordních 672 gólů v 778 zápasech. Během sedmnácti sezón vyhrál s týmem desetkrát ligový titul, šestkrát Španělský fotbalový pohár, osmkrát Španělský superpohár, čtyřikrát Ligu Mistrů, třikrát Superpohár UEFA a třikrát MS klubů.
V roce 2021 se Messi přestěhoval do Paris Saint-Germain (PSG), kde strávil dva roky, během kterých s klubem vyhrál dvakrát francouzskou ligu a jednou Francouzský superpohár. V létě 2023 přestoupil do amerického klubu Inter Miami, hrající Major League Soccer (MLS), který vlastní bývalý anglický fotbalista David Beckham.
Messi vedl Argentinu jako kapitán na Mistrovství světa ve fotbale 2022 v Kataru, kde tým po 36 letech získal titul mistrů světa. S Argentinou zvítězil na MS již v roce 2005, a to v kategorii U20. Zlatou medaili má také z Olympijských her 2008. Na MS 2014 v Brazílii prohrála Argentina ve finále v prodloužení s Německem a skončila tak na druhém místě. Se 103 vstřelenými góly je Messi nejlepším střelcem argentinské reprezentace v historii.
Messi získal řadu ocenění, včetně sedmi Zlatých míčů (má o jeden Zlatý míč více než Cristiano Ronaldo) a šesti Zlatých kopaček pro nejlepšího střelce Evropy.
Messi je ženatý s Antonelou Roccuzzo, se kterou se zná již od raného dětství. Společně vychovávají tři syny: Thiaga (*2012), Matea (*2015) a Cira (*2018).
Lionel Messi je známý svou výškou, která činí pouhých 170 cm. To však nebrání jeho hře, a mnozí odborníci dokonce tvrdí, že jeho nízké těžiště mu umožňuje mít lepší kontrolu nad míčem. Na dresu nosil nejčastěji číslo 10 (Argentina a FC Barcelona). V dresu PSG měl číslo 30.
V roce 2007 založil neziskovou organizaci Leo Messi Foundation, která pomáhá zlepšit zdraví dětem po celém světě.



Kdo je Lionel Messi? Životopis Lionel Messi, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Lionel Messi

Národnost: argentinská
Datum narození: 24. června 1987
Místo narození: Rosario, Argentina

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Lionel Messi? s kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Vzpomenete si na definici slova Agility? Vzpomněli byste si na význam slova Defenzíva? Vzpomněli byste si co znamená slovo 3G modem? Znáte definici termínu RSS?

Klíčová slova: život, informace, kde se narodil Lionel Messi?, sport, Lionel Messi, Lionel Messi, místo narození, kdy se narodil Lionel Messi?, biografie, vysvětlení, wiki, narození, popis, sport, zajímavosti, lexikon

Pojem Lionel Messi je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Lionel Messi lze najít v následujících zdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Lionel Messi ve Wikimedia Commons

Zkusit najít výraz Lionel Messi na Google.cz

Hledat heslo Lionel Messi ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít termín Lionel Messi v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledejte bez špehování slovo Lionel Messi ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Lionel Messi například ve videích na Youtube, v projektu slovnik.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodné osobnosti, pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Životopis, kdo je Lionel Messi? Stručná biografie

Nyní již víte Kdo je to Lionel Messi? Kdy se narodil Lionel Messi? Kde se narodil Lionel Messi? Lionel Messi se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, gymnastka, lionel Messi, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Lionel Messi dejme tomu třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Lionel Messi i v jiné kategorii než je sport.