Kdo je to?
Kdo je Nelly Kordová? Životopis Nelly Kordová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Nelly Kordová

Kdo je Nelly Kordová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Nellyy Kordová je profesionální golfistka narozená v americkém městě Bradenton ve státě Florida. Otec Nelly je známý český tenista Petr Korda a její matka zase známá tenistka Regina Rajchrtová.
Kordová hrála golf již od malička a v sedmnácti letech se zúčastnila Solheim Cupu v roce 2015 jako členka amerického týmu. V onom roce se ji podařilo zvítězit na turnajích Harter Hall Invitational 2015, PING Invitational 2015 a stala se AJGA Rolex Junior All-American.
Její profesionální kariéra začala v turnaji Symetra v sezóně 2016, kdy také vyhrála svůj první profesionální turnaj Sioux Falls Great Life Challenge. Celkově skončila v sezóně na devátém místě.
O dva roky později Kordová zvítězila na turnaji v Taoyuanu na Tai-wanu (Swinging Skirts LPGA Taiwan Championship). Získala tak svůj první titul LPGA Tour. Spolu s její sestrou Jessicou se staly třetím sesterským párem, který dokázal zvítězit v soutěži LPGA.
Díky druhému a třetímu místu z turnajů CME Group Tour Championship a Diamond Resorts Tournament of Champions zvítězila 17. 2. 2019 na ISPS Handa Women’s Australian Open (její sestra Jessica Australian Open vyhrál v roce 2012). V onom roce se Kordová posunula v žebříčku na deváté místo a byla druhá nejvýše postavená Američanka na světě. V listopadu 2019 se ji podařilo obhájit titul na Tai-wanu v turnaji Swinging Skirts LPGA.
Rok 2021 byl pro Kordovou nejúspěšnější ze všech. Dokázala zvítězit na turnaji Gainbridge LPGA Boca Rio v Orlandu na Floridě, o čtyři měsíce později podruhé vyhrála turnaj LPGA v sezóně 2021 (Meijer LPGA Classic ve státě Michigan). O týden později vyhrála první velký turnaj KPMG Women’s PGA Championship v Atlantě a díky vítězství se dostala na první místo v žebříčku nejlepších hráček světa.
Na Letních Olympijských hrách v Tokiu 2020 hrála z pozice světové jedničky a dokázala získat olympijské zlato. Stala se teprve druhou Američankou, která zlatý kov z olympiády dovezla od roku 1900.



Kdo je Nelly Kordová? Životopis Nelly Kordová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Nelly Kordová

Národnost: americká
Datum narození: 28. 7. 1998
Místo narození: Bradenton, Florida, USA

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Nelly Kordová sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co označuje výraz Footbag? Pamatujete si definici pojmu Láčka? Znáte pojem Gravitační síla? Vzpomněli byste si co znamená slovo Pediatrie?

Klíčová slova: místo narození, informace, sport, narození, životopis, národnost, kdy se narodila Nelly Kordová?, kde se narodila Nelly Kordová?, lexikon, vysvětlení, wiki, sport, wikipedie, datum narození, popis, osobnosti

Pojem Nelly Kordová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na další online zdroje

Vyhledat slovo Nelly Kordová ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít frázi Nelly Kordová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledejte bez špehování slovo Nelly Kordová ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Nelly Kordová ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít pojem Nelly Kordová ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Nelly Kordová například v Google obrázcích, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Google.cz, ve fulltextu Yahoo.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Biografie, životopis, kdo je to Nelly Kordová?

Nyní už nejspíš víte Kdo je to Nelly Kordová? Kdy se narodila Nelly Kordová? Kde se narodila Nelly Kordová? Nelly Kordová je v sekci Sport

Kategorie sport, jezdkyně formule, nelly Kordová, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Všechny údaje jsou bez záruky. V obsahu stránek mohou být pravopisné, faktické chyby i nepřesnosti. Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Nelly Kordová kupř. v projektu Wikipedie, kde můžete najít rozsáhlejší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Nelly Kordová i v jiné kategorii než je sport.