Kdo je to?
Kdo je Tomáš Zohorna? Životopis Tomáš Zohorna, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tomáš Zohorna

Kdo je Tomáš Zohorna? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tomáše Zohornu znají především fanoušci ledního hokeje. Český profesionální hokejista v současné době brázdí ledovou plochu v Pardubicích. Má dva bratry, kteří se stejně jako on věnují profesionálními hokeji, i když zatím nedosáhli jeho popularity. Mladší Hynek hraje za Kometu Brno a benjamínek Radim zatím zkouší své hokejové dovednosti v dorostenecké lize v Havlíčkově Brodě.
Tomášova kariéra započala v Chotěboři, a to v týmu HC Chotěboř. Odtud vedla jeho cesta do týmu HC Chrudim. Tady si přičichl k první lize. 23. září 2009 byl postaven do týmu proti Třinci. Byl to jeho první start v ELH. V sezóně 2008-09 již hrál za tým HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, ve které s přestávkami exceluje dodnes.
Jeho profesionální kariéra začala již v dorosteneckém věku, kdy přestoupil do Pardubic. V juniorském věku měl možnost si vyzkoušet i angažmá v Kanadě. Po návratu ze zámoří se definitivně usadil v sezóně 2009-10 v Pardubicích. Jako již ostřílený hráč pomohl mužstvu k zisku titulu mistra, nemalým dílem přispěl k titulu i v roce 2012.
Hráčskou sezónu 2015-16 se rozhodl zkusit štěstí v Amuru Chabarovsk do KHL. Tam zůstal necelých šest sezón. Docílil dokonce pasování na kapitána týmu.
Potom ale přišel rok 2021 a Zohorna se z rodinných důvodů rozhodl vrátit z Ruska zpět do vlasti. Na cestě byl totiž jeho první potomek. Vrátil se do Pardubic a v jejich dresu dohrál sezónu.
Po jejím skončení se mu opět otevřela cesta do zahraničí, tentokrát do švédského IK Oskarshamn. V tomto týmu se sešel se svým bratrem Hynkem. Ve Švédsku strávil rok. Hned potom se opět vrátil do Pardubic, kde se domluvil na tříleté smlouvě.
Na kontě Tomáše Zohorny jsou čtyři světové šampionáty a dvoje olympijské hry. Celkově se zúčastnil více než sto zápasových startů. Po sedmi letech se definitivně rozhodl ukončit zahraniční angažmá a vrátil se do Pardubic. Byl to návrat nejen kvůli rodině, ale i ze sportovního hlediska.
Tomáš Zohorna získal v letech 2010-12 několik titulů.



Kdo je Tomáš Zohorna? Životopis Tomáš Zohorna, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Tomáš Zohorna

Národnost: česká
Datum narození: 3. ledna 1988
Místo narození: Havlíčkův Brod

Sdílejte tuto stránku s osobností Tomáš Zohorna s rodinou a kamarády na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomenete si na definici slova Trombóza? Pamatujete si definici pojmu Antonymum? Vzpomněli byste si co znamená slovo Faktura? Vzpomněli byste si co znamená slovo Jmelí?

Klíčová slova: národnost, Tomáš Zohorna, lexikon, životopis, kdo je Tomáš Zohorna?, wiki, osobnosti, Tomáš Zohorna, místo narození, osobnost, kdy se narodil Tomáš Zohorna?, sport, biografie, vysvětlení, informace, wikipedie

Pojem Tomáš Zohorna je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Hledat slovo Tomáš Zohorna ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Tomáš Zohorna ve Wikimedia Commons

Najít heslo Tomáš Zohorna v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat slovo Tomáš Zohorna ve vyhledávači Qwant

Vyhledat termín Tomáš Zohorna ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Tomáš Zohorna například v Microsoft Bing, v projektu slovnik.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Lingea slovnících.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Stručná biografie, resp. životopis osoby Tomáš Zohorna

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Tomáš Zohorna? Kdy se narodil Tomáš Zohorna? Kde se narodil Tomáš Zohorna? Tomáš Zohorna je v kategorii Sport

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost a úplnost informací. V textech mohou být věcné a technické nepřesnosti a gramatické či typografické chyby. Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Tomáš Zohorna dejme tomu např. na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tomáš Zohorna i v jiné kategorii než je sport.