Kdo je to?
Kdo je Vít Přindiš? Životopis Vít Přindiš, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Vít Přindiš

Kdo je Vít Přindiš? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Vít Přindiš je český vodní slalomář, kajakář a závodník v kategorii K1. Přindiš se narodil v Praze do rodiny reprezentanta ve vodním slalomu Pavla Přindiše. Po vzoru svého otce se začal věnovat vodnímu slalomu, kterému se věnuje již od roku 1996. V té době se připojil k družstvu USK Praha vodní slalom, ve kterém jej trénoval jeho otec až do roku 2013. Poté jej začal trénovat Milan Říha.
Přindiš Českou republiku poprvé reprezentoval v 16 letech v Krakově na Mistrovství Evropy juniorů a společně s Janem Vondrou a Vavřincem Hradilkem získal stříbro v závodě hlídek. Roku 2006 úspěch s kolegy zopakoval na Mistrovství Světa juniorů.
Následně začal reprezentovat Česko v kategorii do 23 let. Největší úspěch zaznamenal roku 2011, kdy získal zlato na Mistrovství Evropy do 23 let. O rok později získal stříbro ve slovinském Solkanu (2012). Obě medaile získal v závodě hlídek.
V seniorské reprezentaci zkusil Přindiš štěstí již v roce 2010 na MS ve Slovinsku (16. místo). Od té doby vybojoval na Mistrovství Evropy 9 zlatých medailí (6x v kategorii K1 hlídky, 2x K1 a 1x v kajak krosu) a 3 stříbrné medaile (2x K1 a 1x K1 hlídky).
Doposud vyhrál na Mistrovství světa 2 zlaté medaile (K1 hlídky a K1) v letech 2017 (Pau), 2022 (Augsburg) a 3 stříbrné medaile (2x K1 hlídky a K1) v letech 2014, 2017 a 2019.
Jako první český kajakář v historii Přindiš skončil v roce 2017 na prvním místě ve Světovém poháru v kategorii K1. První místo zopakoval ještě o čtyři roky později (2021).
V roce 2020 se oženil se svou přítelkyní Michaelou. Ve stejném roce přivedla na svět jejich prvního potomka – dceru Amálii.



Kdo je Vít Přindiš? Životopis Vít Přindiš, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Vít Přindiš

Národnost: česká
Datum narození: 14. 4. 1989
Místo narození: Praha, Československo

Zaujala vás biografie osobnosti Vít Přindiš? Potom se podělte s přáteli a kamarády prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Víte co je DLNA? Víte, co je to Tvořivost? Rozumíte pojmu Počasí? Rozumíte pojmu Shamballa?

Klíčová slova: popis, lexikon, informace, sport, Vít Přindiš, národnost, kdy se narodil Vít Přindiš?, místo narození, Vít Přindiš, životopis, zajímavosti, narození, kde se narodil Vít Přindiš?, osobnost, osobnosti, život

Pojem Vít Přindiš je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné doporučené zdroje informací

Vyhledat slovo Vít Přindiš na Google.cz

Hledat videa s názvem Vít Přindiš na Youtube

Vyhledat heslo Vít Přindiš ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít slovo Vít Přindiš ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít pojem Vít Přindiš ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Vít Přindiš například ve videích na Youtube, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v evropském vyhledávači Qwant nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Životopis, kdo je Vít Přindiš? Stručná biografie

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Vít Přindiš? Kdy se narodil Vít Přindiš? Kde se narodil Vít Přindiš? Vít Přindiš je v kategorii Sport

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost či přesnost obsahu webových stránek. Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. Zkuste hledat informace osobnost, osobu, člověka Vít Přindiš dejme tomu v internetové Wikipedii, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Vít Přindiš i v jiné kategorii než je sport.