Kdo je to?
Kdo je Dirk Nowitzki? Životopis Dirk Nowitzki, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Dirk Nowitzki

Kdo je Dirk Nowitzki? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Dirk Werner Nowitzki je bývalý německý profesionální basketbalista, který hrál v americké nejvyšší soutěži NBA za tým Dallas Mavericks a je považován za nejlepšího evropského basketbalistu v historii. Nowitzki se narodil v německém městě Würzburg do rodiny profesionální basketbalistky a reprezentanta v házené. V dětství začal hrál házenou a tenis, ve kterém dokonce reprezentoval Německo mezi juniory. Postupně však přešel na basketbal. Již v 15 letech zaujal německého reprezentanta Holgera Geschwindera, který začal Dirka následně trénovat. V 16 letech se připojil k místnímu klubu DJK Würzburg, kde působil v letech 1994-1998.
Z Würzburgu si 213 cm vysokého Nowitzkého vybral v roce 1998 tým Milwaukee Bucks z americké NBA. V Milwaukee si však Dirk nezahrál ani jeden zápas a byl vyměněn do týmu Dallas Mavericks. V Dallasu odehrál následujících 21 sezón (1998-2019). Svými výkony dovedl Mavericks celkem 13x do play-off NBA (2001-2012, 2014-2016) a v sezóně 2010-2011 dokázal s klubem vyhrát mistrovský titul. Po sezóně byl zvolen nejužitečnějším hráčem play-off (MVP Award). V letech 2002-2011 se zúčastnil NBA All-Star Game. V sezóně 2006-2007 obdržel cenu pro nejužitečnějšího hráče NBA. Jako první cizinec (narozený mimo USA) v historii získal Naismith Legacy Award. Po konci kariéry mu patří šestá příčka mezi nejlepšími střelci NBA v historii (31 560 bodů).
Jako reprezentant Německa pomohl k zisku bronzové medaile na Mistrovství světa 2002 a o tři roky později k zisku stříbrné medaile na Mistrovství Evropy 2005. Stal se prvním německým hráčem, jehož číslo bylo po jeho kariéře vyřazeno (41).
V roce 2012 se oženil s Jessicou Olsson, se kterou má 3 děti (Morris, Malaika a Max).



Kdo je Dirk Nowitzki? Životopis Dirk Nowitzki, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Dirk Nowitzki

Národnost: německá
Datum narození: 19. 6. 1978
Místo narození: Würzburg, Bavorsko, Západní Německo

Zaujala vás biografie osobnosti Dirk Nowitzki? Potom se podělte s kolegy, přáteli a partnery prostřednictvím uvedených tlačítek na sociálních sítích Facebook nebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Znáte pojem Stát? Vzpomenete si na definici slova Subsumpce? Pamatujete si definici pojmu Beletrie? Vzpomněli byste si na význam slova Rivotril?

Klíčová slova: kdo je Dirk Nowitzki?, kdy se narodil Dirk Nowitzki?, osobnosti, životopis, místo narození, popis, kde se narodil Dirk Nowitzki?, národnost, sport, Dirk Nowitzki, život, lexikon, narození, wiki, sport, osobnost

Pojem Dirk Nowitzki je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu Dirk Nowitzki

Najít heslo Dirk Nowitzki na Google.cz

Hledat termín Dirk Nowitzki ve vyhledávači Yandex

Hledat frázi Dirk Nowitzki ve Wikipedii

Zkusit najít pojem Dirk Nowitzki ve vyhledávači Qwant

Najít heslo Dirk Nowitzki na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Dirk Nowitzki například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve ruském vyhledávači Yandex, v evropském vyhledávači Qwant nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Biografie, životopis, kdo je to Dirk Nowitzki?

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Dirk Nowitzki? Kdy se narodil Dirk Nowitzki? Kde se narodil Dirk Nowitzki? Dirk Nowitzki je v sekci Sport

Sepsáno redaktory Superia.cz. Přes veškerou snahu mohou texty obsahovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Čerstvé informace hledejte osobnost, osobu, člověka Dirk Nowitzki dejme tomu například v internetové Wikipedii, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Dirk Nowitzki i v jiné kategorii než je sport.