Kdo je to?
Kdo je Gabriela Soukalová? Životopis Gabriela Soukalová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Gabriela Soukalová

Kdo je Gabriela Soukalová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Gabriela Soukalová, provdaná Koukalová (2016-2021), je bývalá česká biatlonistka, dnes moderátorka.
Gabriela se narodila 1. listopadu 1989 v Jablonci nad Nisou do sportovní rodiny. Její maminka Gabriela Soukalová st. byla běžkyní na lyžích, tatínek Karel Soukal lyžařem a trenérem. Oba rodiče byli již jednou zadaní a z předchozích manželství měli dohromady další čtyři děti.
Gábina se odmalička věnovala běžeckému lyžování, ale na konci základní školy přešla k biatlonu. Trénovali ji rodiče, a to až do sezony 2012/13. Kromě lyžování chodila i do lidové školy umění - hrála a dosud hraje na klavír a zpívá. I při tréninku dokázala vystudovat nejprve střední uměleckoprůmyslovou školu v Jablonci a později i vyšší odbornou školu zaměřenou na ražené mince a medaile.
Její sportovní kariéra se nastartovala v sezoně 2008/9, kdy vyhrála spolu s kolegyněmi štafetu na juniorském mistrovství světa v Kanadě. V sezoně 2012/13 zaznamenala první vítězství ve Světovém poháru a třetí místo vyhrála ve smíšené štafetě. V následující sezoně vyhrála dvě stříbrné medaile na ZOH v Soči (hromadný start, smíšená štafeta) a odnesla si malý křišťálový globus za vytrvalostní závod. O rok později zvítězila se smíšenou štafetou ve finském Kontiolachti. V sezoně 2015/16 byla vítězkou Světového poháru a získala další tři malé křišťálové globy: za sprint, stíhací závod i závod s hromadným startem. Ještě o rok později se stala mistryní světa a získala dva křišťálové globy. Potom od sezony kvůli přetěžování zejména achilovek nemohla naplno trénovat a její výkonnost se pomalu snižovala. V roce 2019 oznámila úplný konec kariéry.
Od roku 2016 do roku 2021 byla provdaná za badmintonistu Petra Koukala. V roce 2021 se rozvedli a Gábina si vzala zpět své rodné jméno. V současné době žije s Milošem Kadeřábkem, se kterým má dceru Izabelu Gabrielu.
Gábina se proslavila také knihou o sobě, která nese název Jiná Gabriela Koukalová, v níž se rozepisuje o svém životě, trénování, přetěžování, anorexii i o vztahu s Petrem Koukalem. V roce 2019 se účastnila soutěže Stardance ...když hvězdy tančí. Také si dvakrát zahrála samu sebe, a to v roce 2019 ve filmu Teroristka a v roce 2020 v jedné epizodě Sestřičky Modrý kód. Od 2021 moderuje Showtime na televizní stanici Prima.



Kdo je Gabriela Soukalová? Životopis Gabriela Soukalová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní údaje o osobě Gabriela Soukalová

Národnost: česká
Datum narození: 1. 11. 1989
Místo narození: Jablonec nad Nisou

Zaujala vás biografie osobnosti Gabriela Soukalová? Potom se podělte s vašimi kamarády, známými a přáteli na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pamatujete si definici pojmu Mea culpa? Znáte pojem Korporátní daň? Znáte termín Bafuňář? Vzpomenete si na definici slova Maturita?

Klíčová slova: sport, biografie, lexikon, zajímavosti, vysvětlení, Gabriela Soukalová, datum narození, Gabriela Soukalová, narození, životopis, wiki, sport, wikipedie, místo narození, kde se narodila Gabriela Soukalová?, informace

Pojem Gabriela Soukalová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro více informací o heslu Gabriela Soukalová zkuste navštívit tyto odkazy

Hledat slovo Gabriela Soukalová ve vyhledávači Yandex

Hledat pojem Gabriela Soukalová na Google obrázcích

Hledejte bez špehování slovo Gabriela Soukalová ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat termín Gabriela Soukalová ve vyhledávači Yahoo

Najít termín Gabriela Soukalová ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Gabriela Soukalová například v evropském vyhledávači Qwant, v projektu slovnik.cz, v metavyhledávači Info.com, ve videích na Youtube nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr z osobností, slov odborných termínů, pojmů a hesel

Stručná biografie, resp. životopis osoby Gabriela Soukalová

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Gabriela Soukalová? Kdy se narodila Gabriela Soukalová? Kde se narodila Gabriela Soukalová? Gabriela Soukalová se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, fotbalistka, gabriela Soukalová, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Neručíme za pravdivost poskytovaných informací. Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Gabriela Soukalová dejme tomu např. na stránkách Wikipedie, kde můžete najít komplexní popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Gabriela Soukalová i v jiné kategorii než je sport.