Kdo je to?
Kdo je Jan Hirt? Životopis Jan Hirt, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Jan Hirt

Kdo je Jan Hirt? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jan Hirt se narodil 21. ledna 1991 v Třebíči. Od dětství byl nadaným cyklistou a věnoval se tomuto sportu od svých sedmi let. V roce 2008 se stal mistrem České republiky v kategorii juniorů a o rok později začal závodit jako profesionál za tým Dukla Trenčín a vyhrál český juniorský titul v dráhové cyklistice. V roce 2012 se připojil k týmu Leopard Trek Continental.
V roce 2013 získal Hirt titul mistra Slovenska v časovce. Roku 2014 závodil za Etixx. V roce 2015 podepsal smlouvu s týmem CCC Sprandi Polkowice a zařadil se mezi profesionály. Ve své první polské sezóně se umístil hned na dvou stupních vítězů. V etapě Kitzbühler Horn skončil třetí za Italem Víctorem de la Partem a Benem Hermansem. Na druhém místě se umístil v etapě v Dobratschi, opět za Španělem de la Partem, který závod dokončil a získal třetí místo. O rok později se stal mistrem České republiky v silničním závodě a prosadil se na závodě Kolem Rakouska, kde vyhrál čtvrtou etapu a celkovou klasifikaci. V roce 2017 podepsal smlouvu s týmem Team Katusha Alpecin.
Roku 2019 podepsal Hirt smlouvu s týmem Astana Pro Team. Získal páté místo v závodě Tour de Suisse a sedmé místo v Tour of the Alps.
V roce 2021 se stal vítězem soutěže českých jezdců a získal sedmé místo v Sazka Tour.
V srpnu roku 2022 se účastnil Tour de France. Rok poté se přesunul do týmu Intermarché–Wanty–Gobert Matériaux, který zakoupil licenci od jeho původního týmu.
Hirt se v roce 2022 proslavil, když vyhrál závěrečnou klasifikaci v závodě Kolem Ománu. Jako pátý český cyklista zvítězil v etapě Grand d’Italia a porazil tak soupeře, Brita Simona Yatese. Tento výkon mu vynesl 6. místo v celkovém pořadí závodu.
Mezi jeho největší úspěchy patří vítězství Kolem Rakouska (2016), 12. místo v celkovém pořadí na Giru d’Italia (2017), 2. místo v etapě Giru d’Italia (2019), 5. místo v etapě Giru d’Italia (2017).
Mimo cyklistiky se Jan Hirt zajímá o lyžování a běh. Je také známý pro svou filozofickou povahu a zájem o jógu.



Kdo je Jan Hirt? Životopis Jan Hirt, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Jan Hirt

Národnost: česká
Datum narození: 21. ledna 1991
Místo narození: Třebíč

Tento text (Jan Hirt) můžete samozřejmě sdílet s vašimi známými a kamarády na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pamatujete si definici pojmu HACCP? Znáte termín Endemit? Znáte termín NFT? Víte, co je to Ergonomie?

Klíčová slova: život, biografie, osobnost, zajímavosti, wikipedie, kde se narodil Jan Hirt?, narození, lexikon, Jan Hirt, popis, životopis, kdo je Jan Hirt?, sport, Jan Hirt, národnost, osobnosti

Pojem Jan Hirt je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro více informací o heslu Jan Hirt zkuste navštívit tyto odkazy

Hledat frázi Jan Hirt ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít výraz Jan Hirt ve vyhledávači Yandex

Hledejte bez špehování slovo Jan Hirt ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat pojem Jan Hirt ve vyhledávači Yahoo

Najít výraz Jan Hirt na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Jan Hirt například ve Wikislovníku, v Google překladači, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Lingea slovnících.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Stručná biografie, resp. životopis osoby Jan Hirt

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Jan Hirt? Kdy se narodil Jan Hirt? Kde se narodil Jan Hirt? Jan Hirt se nachází v sekci Sport

Napsáno redaktory Superia.cz. Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu.Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Jan Hirt dejme tomu např. v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Jan Hirt i v jiné kategorii než je sport.