Kdo je to?
Kdo je Lukáš Radil? Životopis Lukáš Radil, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Lukáš Radil

Kdo je Lukáš Radil? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Lukáš Radil je český hokejový útočník. Narodil se 5. srpna 1990 v Čáslavi. Je ženatý s televizní reportérkou Klárou Bazalovou. K hokeji ho nenucenou cestou přivedli přibližně ve čtyřech letech rodiče. Bruslení se mu zalíbilo natolik, že ho přihlásili do bruslařského kurzu, on ale více snil o fotbalové kariéře. Až do svých třinácti let se věnoval oběma sportům. Nakonec však přece jen zvítězil hokej, ač jak sám přiznává, nebylo to právě v tomto období příliš snadné a s hokejem málem nadobro skončil.
Po absolvování gymnázia bojoval o své místo v pardubickém A týmu, nicméně v té době nebylo vůbec snadné se do nabité sestavy dostat. Z tohoto důvodu zkoušel štěstí v prvoligových týmech Chrudimi, Vrchlabí a Hradce Králové. Zároveň si však uvědomil, že existuje možnost, že se hokejem v budoucnu živit nebude. Podal si proto přihlášku na Univerzitu Pardubice. Studia na Fakultě ekonomicko-správní zdárně dokončil a stal se z něj diplomovaný inženýr. Za svou diplomovou práci dokonce získal cenu rektora.
Poté se definitivně prosadil také do extraligové sestavy Pardubic. V sezóně 2015/2016 pak přišlo první zahraniční angažmá a přestup do Spartaku Moskva. Za tento klub si v KHL zahrál celkem tři sezóny, v nichž nasbíral celkem 103 kanadských bodů.
Následně se přestěhoval za oceán a konečně si tak splnil sen. Stal se hráčem San Jose Sharks a zahrál si v NHL. V nejslavnější hokejové soutěži světa odehrál padesát zápasů, v nichž si zapsal jedenáct kanadských bodů. Další pak přidal na farmě. Poté se vrátil ještě jednou do KHL, nejdřív do Spartaku Moskva a následující sezónu odehrál v Dinamu Riga.
Od sezóny 2022/2023 je opět v kádru extraligových Pardubic. Neprosadil se však jen na klubové úrovni. Díky svým výkonům zaujal reprezentační trenéry a zahrál si jak na mistrovství světa, tak na olympijských hrách.



Kdo je Lukáš Radil? Životopis Lukáš Radil, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Lukáš Radil

Národnost: česká
Datum narození: 5. srpna 1990
Místo narození: Čáslav

Tento text (Lukáš Radil) můžete samozřejmě sdílet s vašimi kamarády, známými a přáteli na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Rozumíte pojmu Twoo? Vzpomenete si na definici slova Stout? Znáte definici termínu Controlling? Vzpomněli byste si na význam slova No-go zóna?

Klíčová slova: životopis, wiki, zajímavosti, sport, Lukáš Radil, vysvětlení, osobnost, wikipedie, popis, kdo je Lukáš Radil?, lexikon, život, kde se narodil Lukáš Radil?, biografie, datum narození, národnost

Pojem Lukáš Radil je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Lukáš Radil v dalších zdrojích

Zkusit najít Lukáš Radil na Google obrázcích

Hledat výraz Lukáš Radil ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat výraz Lukáš Radil ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít Lukáš Radil na Google.cz

Hledat videa s názvem Lukáš Radil na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Lukáš Radil například v evropském vyhledávači Qwant, v projektu slovnik.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve fulltextu Yahoo.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Stručná biografie, resp. životopis osoby Lukáš Radil

Z předchozího textu jste se dozvěděli Kdo je to Lukáš Radil? Kdy se narodil Lukáš Radil? Kde se narodil Lukáš Radil? Lukáš Radil se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, běžkyně, lukáš Radil, ilustrační obrázek

Sepsáno redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Lukáš Radil např. na české Wikipedii, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Lukáš Radil i v jiné kategorii než je sport.