Kdo je to?
Kdo je Markéta Davidová? Životopis Markéta Davidová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Markéta Davidová

Kdo je Markéta Davidová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Markéta Davidová je česká lyžařská sprinterka a biatlonistka. Davidová se narodila v Jablonci nad Nisou. Od dětství závodila v běhu na lyžích a od 13 let začala trénovat biatlon. Po střední škole začala Davidová studovat Českou zemědělskou univerzitu v Praze (obor Zoorehabilitace a asistenční aktivity se zvířaty). V roce 2019 získala bakalářský titul a pokračovala na magisterské studium (obory Reprodukční biotechnologie a Výživa zvířat a dietetika). Magisterský titul získala roku 2021. Po Zimních olympijských hrách v Pekingu (2022) nastoupí na Fakultu veterinárního lékařství (Veterinární univerzita Brno).
První úspěch Davidová zaznamenala na juniorském mistrovství světa v biatlonu 2016 v rumunském Cheile Gradistei, kde získala stříbrnou medaili ve štafetě a bronz ve vytrvalostním závodu. O dva roky později získala na juniorském mistrovství světa 2018 v estonském Otepää zlato ve stíhacím závodě a stříbro ve sprintu.
Sezónu 2018/2019 se Davidová řadila už mezi seniory. V první seniorské sezóně se umístila ve vytrvalostním závodu na 3. místě ve slovinské Pokljuce (2018), v Oberhorfu skončila také na třetím místě ve štafetě. O měsíc později zvítězila ve sprintu v italské Anterselvě (2019), kde o tři dny později získala stříbro v hromadném startu. Stříbro získala o několik dní později v kanadském Canmore ve vytrvalostním závodě. V roce 2018 se zúčastnila i Zimních olympijských her, kde skončila na 15. místě.
Další sezónu Davidová skončila čtyřikrát na třetím místě ve sprintu (Östersund, Annecy, Nové Město na Moravě) a ve štafetě družstev v italské Anterselvě.
Ve třetí sezóně (2020/21) se stala šampiónkou ve vytrvalostním závodě ve slovinské Poljuce.
Za roky 2019 a 2020 získala cenu v české anketě Biatlonistka roku.
Davidová je členem oddílu SKP Kornspitz Jablonec.



Kdo je Markéta Davidová? Životopis Markéta Davidová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní údaje o osobě Markéta Davidová

Národnost: česká
Datum narození: 3. 1. 1997
Místo narození: Jablonec nad Nisou, Česká republika

Zaujala vás biografie osobnosti Markéta Davidová? Potom se podělte s dalšími osobami na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Víte co je Iluze? Víte, co je to Atom? Rozumíte pojmu Divoká karta? Rozumíte pojmu Sebevědomí?

Klíčová slova: osobnost, kdy se narodila Markéta Davidová?, sport, sport, osobnosti, život, narození, národnost, kde se narodila Markéta Davidová?, Markéta Davidová, popis, lexikon, wiki, životopis, zajímavosti, místo narození

Pojem Markéta Davidová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Zkusit najít pojem Markéta Davidová ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít slovo Markéta Davidová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít frázi Markéta Davidová ve fulltextu Seznam.cz

Najít výraz Markéta Davidová ve Wikipedii

Hledejte bez špehování slovo Markéta Davidová ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Markéta Davidová například ve Wikipedii, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v metavyhledávači Info.com, v evropském vyhledávači Qwant nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Biografie, životopis, kdo je to Markéta Davidová?

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Markéta Davidová? Kdy se narodila Markéta Davidová? Kde se narodila Markéta Davidová? Markéta Davidová se nachází v kategorii Sport

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Neručíme za pravdivost, aktuálnost a přesnost informací uvedených na těchto internetových stránkách. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Můžete též zkusit najít informace osobnost, osobu, člověka Markéta Davidová dejme tomu například na stránkách Wikipedie, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Markéta Davidová i v jiné kategorii než je sport.