Kdo je to?
Kdo je Michael Schumacher? Životopis Michael Schumacher, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Michael Schumacher

Kdo je Michael Schumacher? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Michael Schumacher byl pilot Formule 1. Už ve věku čtyř let mu otec zařídil motokáru a Schumacher začal s motokárou okamžitě závodit. V roce 1984 vyhrál juniorské mistrovství v Německu a o rok později skončil druhý na juniorském mistrovství světa. Následně vyměnil motokáru za juniorskou formuli. V roce 1988 se stal německým mistrem a začali si ho všímat významní lidé z oblasti Formule 1. V roce 1991 mu tým Jordan nabídl místo a Schumacher mohl startovat na Grand Prix Belgie. První životní závod v rámci Formule 1 jel na slavné belgické trati Circuit de Spa-Francorchamps. Navzdory nulovým očekáváním skončil na sedmém místě a předběhl řadu mnohem slavnějších závodníků.
Schumacherova jízda v Belgii vzbudila velkou pozornost a místo mu nabídl tým Benetton. Schumacher nabídku přijal a za stáj Benetton závodil až do roku 1995. V roce 1992 poprvé vyhrál závod, když skončil první na trati ve Spa. Na této trati tak získal první start i první výhru. V roce 1994 se stal prvním německým závodníkem, který získal titul mistra světa Formule 1. O rok později se mu podařilo titul obhájit.
Od roku 1996 začal Schumacher závodit za slavnou stáj Ferrari a nakonec v týmu vydržel až do roku 2006. Do této doby spadá nejúspěšnější fáze jeho kariéry. Vyhrál celkem pět mistrovských titulů, když zvítězil v letech 2000, 2001, 2002, 2003 a 2004. Poté přišel útlum a v roce 2006 oznámil ukončení kariéry. V letech 2006-2009 působil ve Ferrari jako poradce.
V roce 2010 se Schumacher vrátil a obnovil kariéru v týmu Mercedes. Na úspěchy z éry Ferrari však nedokázal navázat a v roce 2012 definitivně ukončil závodnickou kariéru. V roce 2013 se vážně zranil během lyžování. Několik měsíců byl v kómatu a prodělal těžké operace hlavy. Od roku 2014 je v bdělém stavu a probíhá pomalá rehabilitace, ale jeho zdravotní stav se nedaří výrazně zlepšit.



Kdo je Michael Schumacher? Životopis Michael Schumacher, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Michael Schumacher

Národnost: německá
Datum narození: 3. ledna 1969
Místo narození: Hürth-Hermühlheim, Německo

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Michael Schumacher sdílet s jinými lidmi na Redditu, Facebooku, Pinterestu nebo na jiných tzv. sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Víte, co je to Zážitek? Znáte termín Twitter? Vzpomněli byste si na význam slova Mluvnické kategorie? Víte, co je to Tlakový Holter?

Klíčová slova: kde se narodil Michael Schumacher?, národnost, informace, popis, zajímavosti, Michael Schumacher, biografie, sport, život, wikipedie, vysvětlení, narození, kdo je Michael Schumacher?, místo narození, osobnosti, Michael Schumacher

Pojem Michael Schumacher je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších zdrojích

Vyhledat výraz Michael Schumacher ve Wikislovníku

Zkusit najít slovo Michael Schumacher ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat videa s názvem Michael Schumacher na Youtube

Vyhledat slovo Michael Schumacher na Google obrázcích

Vyhledat termín Michael Schumacher ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Michael Schumacher například ve Wikipedii, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Google obrázcích, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Životopis, kdo je Michael Schumacher? Stručná biografie

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Michael Schumacher? Kdy se narodil Michael Schumacher? Kde se narodil Michael Schumacher? Michael Schumacher patří do kategorie Sport

Napsáno redaktory Superia.cz. Snažili jsme se kontrolovat a ověřovat texty a informace. Přesto se mohlo stát, že je zde nepřesný údaj nebo chyba. Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Michael Schumacher třeba v projektu Wikipedie, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Michael Schumacher i v jiné kategorii než je sport.