Kdo je to?
Kdo je Max Verstappen? Životopis Max Verstappen, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Max Verstappen

Kdo je Max Verstappen? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Max Emilian Verstappen je automobilový závodník a také závodník formule 1 ve stáji Red Bull Racing. Verstappen se narodil v belgickém Hasseltu, ale závodí pod Nizozemskou vlajkou (jeho otec Jose Verstappen pochází z Nizozemska a je bývalým závodníkem F1).
Od 4 let začal Verstappen trénovat na závody v motokárách a zúčastnil se šampionátu Mini Junior. V devíti letech začal závodit ve třídě Minimax, kde se stal belgickým šampiónem (2006). V dalším roce se stal šampiónem ve stejné kategorii v Nizozemsku (2007). S jeho týmem Pex Racing vyhrál v roce 2009 vlámské mistrovství v kategorii Minimax a také šampionát KF5 v Belgii. Od roku 2010 působil na mezinárodní scéně, kde závodil v týmu CRG na Mistrovství světa a Mistrovství Evropy. Stal se šampiónem seriálu WSK Euro Series (2011) a následující rok ve třídě KF2 zvítězil v WSK Master Series a vyhrál i South Garda Winter Cup 2012).
Rokem 2013 se stal automobilovým závodníkem po roce přesedlal na závody Formule 3, kde závodil v týmu Van Amersfoort Racing. Hned po první sezóně skončil na třetím místě (2014).
Max Verstappen začal závodit ve formuli 1 v roce 2014 u týmu Scuderie Toro Rosso. Prvního závodu Grand Prix Austrálie 2015 se zúčastnil jako nejmladší jezdec v historii. Bylo mu teprve 17 let a 166 dní.
Od roku 2016 začal Verstappen závodit ve stáji Red Bull Racing. Hned v jeho úvodním závodě ve Velké ceně Španělska dokázal zvítězit. Stal se tak nejmladším vítězem Velké ceny v historii.
V další sezóně zvítězil ve Velké ceně Malajsie a ve Velké ceně Mexika. Následující sezónu dokázal zvítězit ve Velké ceně Rakouska 2018 (domácí trať týmu Red Bull s názvem Red Bull Ring) a ve Velké ceně Mexika.
V sezóně 2019 Verstappen opět vyhrál závod na okruhu v Rakousku, následně ve Velké ceně Německa a třetí vítězství v sezóně oslavil po Velké ceně Brazílie. Po sezóně skončil na celkovém třetím místě.
V další sezóně zvítězil celkem dvakrát (VC Velké Británie a VC Abú Zabí) a skončil celkově znovu třetí.
V probíhající sezóně 2021 zvítězil v 5 závodech z 9 a třikrát skončil na druhém místě.



Kdo je Max Verstappen? Životopis Max Verstappen, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Max Verstappen

Národnost: nizozemská
Datum narození: 30. 9. 1997
Místo narození: Hasselt, Nizozemsko

Popis osobnosti Max Verstappen můžete sdílet s ostatními na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Pamatujete si definici pojmu Pýcha? Pamatujete si definici pojmu Tzatziki? Znáte termín Kremrole? Vzpomněli byste si co znamená slovo Mgr?

Klíčová slova: popis, Max Verstappen, osobnost, datum narození, biografie, kde se narodil Max Verstappen?, Max Verstappen, kdy se narodil Max Verstappen?, osobnosti, život, zajímavosti, informace, wiki, lexikon, wikipedie, sport

Pojem Max Verstappen je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Max Verstappen v dalších zdrojích

Zkusit najít výraz Max Verstappen ve vyhledávači Yandex

Hledat videa s názvem Max Verstappen na Youtube

Hledat termín Max Verstappen ve Wikipedii

Zkusit najít heslo Max Verstappen ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít výraz Max Verstappen na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Max Verstappen například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Yahoo.com, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Google překladači.

Často hledaná hesla, osobnosti, odborné termíny, pojmy, slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Max Verstappen

Teď už víte Kdo je to Max Verstappen? Kdy se narodil Max Verstappen? Kde se narodil Max Verstappen? Max Verstappen je v sekci Sport

Kategorie sport, řidič kamionu, max Verstappen, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Pokuste se též vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Max Verstappen řekněme na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Max Verstappen i v jiné kategorii než je sport.