Kdo je to?
Kdo je Milan Baroš? Životopis Milan Baroš, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Milan Baroš

Kdo je Milan Baroš? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Milan Baroš je bývalý český fotbalista hrající na postu útočníka.
Milan se narodil 28. října 1981 ve Valašském Meziříčí. Dětství a mládí prožil ve Viganticích, kde také začínal s fotbalem, když vstoupil do místního klubu TJ Vigantice. Protože mu však fotbal šel velmi dobře, přestoupil ještě v mládežnické kariéře do TJ Rožnov pod Radhoštěm, a brzy nato dokonce do FC Baník Ostrava. V roce 1998, tedy když mu bylo pouhých 17 let, už byl součástí A týmu a hráčem základní sestavy v 1. české fotbalové lize. O dva roky později získal v anketě Fotbalista roku ocenění Talent roku. Za celou kariéru v české lize odehrál 76 utkání a vstřelil 22 branek.
V roce 2002 se posunul do zahraničí, konkrétně do Liverpoolu, kde mezi lety 2002 až 2005 odehrál 68 zápasů a vsítil 19 gólů. Z Liverpoolu přestoupil do dalšího britského klubu Aston Villa, kde hrál v letech 2005 až 2007, odehrál 42 zápasů a dal 9 gólů. Pak hrál ještě ve francouzském Lyonu, v Portsmouth FC, dlouhé angažmá měl v tureckém Galatasaray (2008-2016), kde odehrál úctyhodných 93 utkání a dal 48 gólů! Poté se poprvé vrátil do Baníku Ostrava, kde v roce 2013 odehrál 15 utkání a vstřelil 5 gólů. Po domácím angažmá opět odešel do zahraničí a hrál za turecký Antalyaspor (2013/14). Pak už se vrátil natrvalo do Čech, kde hrál za kluby Baník Ostrava, Mladá Boleslav, Liberec a ke konci kariéry opět v Baníku.
Kromě klubových utkání byl velmi často součástí reprezentačního týmu ČR na Mistrovství Evropy, světa i olympiádách. Již v roce 2000 na Letních olympijských hrách v Austrálii byl členem výběru do 23 let. V tomtéž roce si Baroš přivezl stříbrnou medaili z ME do 20 let. V roce 2002 získali čeští fotbalisté i s Barošem zlato na ME do 21 let. Na EURU 2004 byl Baroš, který dal 5 gólů, nejlepším střelcem turnaje a tehdy se dostal i do All-Star týmu. Česko bylo tehdy 3., odvezlo si tedy bronzové medaile. Na EURU 2012 české mužstvo neprošlo ze čtvrtfinále a tehdy se Baroš rozhodl skončit s reprezentací. S aktivní kariérou fotbalisty však skončil až v roce 2020.
Ke kontroverzím Milana Baroše patří jeho negativní vztah k novinářům, se kterými nekomunikoval, a tak o něm byly psány hlavně negativní věci. Jednomu novináři dokonce po prohraném EURU 2012 vyhrožoval smrtí.
Milan Baroš je ale také známý z účinkování v reklamách a předvolebních kampaních. Možná si pamatujete reklamu na Nike, či předvolební kampaň ODS v roce 2006. Zahrál si také epizodní roli ve filmu Góóól! z roku 2005.



Kdo je Milan Baroš? Životopis Milan Baroš, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Milan Baroš

Národnost: česká
Datum narození: 28. 10. 1981
Místo narození: Valašské Meziříčí

Sdílejte tuto stránku s osobností Milan Baroš s dalšími osobami na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Znáte definici termínu Normalizace? Rozumíte pojmu Blahopřání? Vzpomněli byste si co označuje výraz Přitažlivost? Znáte pojem Achillova pata?

Klíčová slova: místo narození, biografie, informace, zajímavosti, Milan Baroš, národnost, sport, popis, osobnost, kdo je Milan Baroš?, narození, lexikon, sport, Milan Baroš, kdy se narodil Milan Baroš?, vysvětlení

Pojem Milan Baroš je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Vyhledat slovo Milan Baroš na Google obrázcích

Vyhledat heslo Milan Baroš v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat termín Milan Baroš ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít Milan Baroš ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat slovo Milan Baroš na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Milan Baroš například ve Wikipedii, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v metavyhledávači Info.com nebo v Google překladači.

Náhodných výběr osobností, odborných termínů, pojmů a hesel

Biografie, životopis, kdo je to Milan Baroš?

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Milan Baroš? Kdy se narodil Milan Baroš? Kde se narodil Milan Baroš? Milan Baroš se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, cyklista, milan Baroš, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Snažíme se, aby všechny informace byly správné, úplné a aktuální, ale někdy se může stát, že se objeví nějaká nepřesnost. Děkujeme za pochopení. Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Zkuste hledat informace osobnost, osobu, člověka Milan Baroš dejme tomu například v populární Wikipedii, kde naleznete nejspíš komplexnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Milan Baroš i v jiné kategorii než je sport.