Kdo je to?
Kdo je Nicole Vaidišová? Životopis Nicole Vaidišová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Nicole Vaidišová

Kdo je Nicole Vaidišová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Nicole Vaidišová byla profesionální tenistka. Na turnaje ITF se poprvé podívala v roce 2003 a podařilo se jí vyhrát plzeňský turnaj. O rok později přidala další vítězství na okruhu ITF, když vyhrála turnaj v Columbusu. Vedle toho se poprvé zúčastnila turnaje z okruhu WTA a turnaj v kanadském Vancouveru dokonce vyhrála. V té době bylo Vaidišové teprve 15 let a stala se šestou nejmladší vítězkou všech dob. Navzdory nízkému věku se v sezóně 2004 dostala do první stovky žebříčku a rok zakončila na 77. pozici. V roce 2005 se probojovala mezi nejlepších 50 tenistek a připsala si dosud nejvýznamnější výhru kariéry, když porazila elitní hráčku Anastasiji Myskinovou. Poté měla sérii několika výher v řadě, díky které skončila na skvělém 15. místě. V roce 2006 se v dobrém světle ukázala na French Open, kde porazila světovou jedničku Amélii Mauresmovou a vypadla až v semifinále. Rok zakončila na 10. místě a poprvé v životě se dostala mezi deset nejlepších hráček.
V roce 2007 se dostala do semifinále Australian Open, kde vypadla se Serenou Williamsovou. V průběhu roku onemocněla mononukleózou, přesto dokázala sezónu zakončit na 12. pozici. V roce 2008 ji na Australian Open znovu vyřadila Serena Williamsová a následovala série porážek. Problémy nakonec vyřešila výměnou trenéra. Postupně se jí začalo znovu dařit a na Wimbledonu došla do čtvrtfinále. Na Olympijských hrách v Pekingu však vypadla už v prvním kole. Rok 2009 se nevydařil, Vaidišová vypadla z první stovky a sezónu zakončila až na 187. pozici. Na začátku roku 2010 oznámila konec kariéry, přestože jí bylo teprve dvacet let. V roce 2014 se k profesionálnímu tenisu vrátila a došla do druhého kola na turnaji v Albuquerque. V sezóně 2015 se znovu dostala do druhého kola, tentokrát na Miami Open. V roce 2016 definitivně ukončila profesionální hráčskou kariéru.



Kdo je Nicole Vaidišová? Životopis Nicole Vaidišová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní data o osobě Nicole Vaidišová

Národnost: česká
Datum narození: 23. dubna 1989
Místo narození: Norimberk, Německo

Sdílejte tuto stránku s osobností Nicole Vaidišová s jinými lidmi na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si co označuje výraz Čabajka? Víte co je Dědická smlouva? Znáte pojem Tryzna? Vzpomněli byste si co označuje výraz Tržní cena?

Klíčová slova: životopis, osobnosti, život, sport, wikipedie, kdy se narodila Nicole Vaidišová?, zajímavosti, lexikon, sport, národnost, vysvětlení, informace, kde se narodila Nicole Vaidišová?, kdo je Nicole Vaidišová?, místo narození, Nicole Vaidišová

Pojem Nicole Vaidišová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné zdroje informací o výrazu Nicole Vaidišová

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Nicole Vaidišová ve Wikimedia Commons

Najít heslo Nicole Vaidišová ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít Nicole Vaidišová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat heslo Nicole Vaidišová ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít frázi Nicole Vaidišová ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Nicole Vaidišová například ve fulltextu Yahoo.com, v Google překladači, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučujeme tyto osobnosti, pojmy, výrazy a termíny

Životopis, kdo je Nicole Vaidišová? Stručná biografie

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Nicole Vaidišová? Kdy se narodila Nicole Vaidišová? Kde se narodila Nicole Vaidišová? Nicole Vaidišová patří do kategorie Sport

Kategorie sport, golfista, nicole Vaidišová, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Za uvedené informace neručíme. Přes veškerou pečlivost se mohou v textech objevit chybné údaje nebo pravopisné chyby. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Nicole Vaidišová dejme tomu například na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Nicole Vaidišová i v jiné kategorii než je sport.