Kdo je to?
Kdo je Petr Vrána? Životopis Petr Vrána, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Petr Vrána

Kdo je Petr Vrána? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Petr Vrána je český profesionální hokejista, hrající za extraligový tým HC Oceláři Třinec. Narodil se ve Šternberku, kde začal i s hokejem. V místním klubu HC Šternberk zůstal do 12 let, dokud nepřestoupil do nedalekého klubu HC Olomouc. V Olomouci hrával v kategorii U20 celkem 2 sezóny. V jeho druhé sezóně (2001/02) nasbíral celkem 86 bodů (nejproduktivnější hráč dorostenecké ligy).
Následující sezónu začal působit v klubu HC Femax Havířov, kde se přes kategorii dorostenců a juniorů dostal až k debutu v nejvyšší v seniorské ELH. O rok později již oblékal dres Halifax Mooseheads v zámořské juniorské CHL lize. Na konci prvního roku vHalifaxu se stal Vrána nováčkem soutěže a obdržel ocenění Michel Bergeron Trophy a RDS Cup. Za skvělé výkony byl draftován týmem New Jersey Devils z NHL (2003). Na poslední sezónu (2004/05) byl jmenován kapitánem týmu, se kterým nakonec prohrál ve finále play off s týmem Rimouski Océanic. Za skvělé výkony v sezóně si vysloužil nominaci na MS juniorů a stal se dokonce kapitánem. Tým dovedl k bronzovým medailím rozhodujícím gólem v prodloužení na 3:2 se Spojenými státy.
Novou sezónu 2005/06, začal v týmu Albany River Rats (farma New Jersey Devils). Po roce pokračoval v Lowell Lock Monsters (později Lowell Devils), kde strávil celkem 3 sezóny. Na konci třetí sezóny si zahrál 16 zápasů v NHL. Hned v prvním utkání vstřelil první a poslední branku v NHL. NJ Devils nenabídli Vránovi novou smlouvu, a tak se vrátil zpět do ČR. Podepsal dvouletou smlouvu s týmem HC Vítkovice Steel. V obou sezónách se dostal do finále extraligy, avšak v obou případech prohráli. Následoval přestup do klubu Amur Chabarovsk z ruské KHL, odkud po roce přestoupil do jiného klubu z KHL HC Lev Praha. Po dvou letech odchází do Atlant Mytišči (2014/15). Po půlce sezóny přestupuje do AK Bars Kazaň. Sezónu 2015/16 odehrál Vrána ve švédské nejvyšší soutěži v týmu Brynäs IF. Od sezóny 2016 patřil klubu HC Sparta Praha dvě a půl sezóny a od poloviny sezóny 2018/2019 patřil klubu HC Oceláři Třinec. Během tří sezón vyhrál s Třincem 2 ligové tituly (2018/19 a 2020/21).



Kdo je Petr Vrána? Životopis Petr Vrána, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Petr Vrána

Národnost: česká
Datum narození: 29. 3. 1985
Místo narození: Šternberk, Česká republika

Líbí se stručný životopis s osobou Petr Vrána? Pak se podělte s jinými osobami prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Vzpomenete si na definici slova Podzim? Víte, co je to Ganache? Vzpomněli byste si co znamená slovo Kumys? Rozumíte pojmu Promile?

Klíčová slova: život, narození, sport, zajímavosti, vysvětlení, osobnost, datum narození, kde se narodil Petr Vrána?, biografie, osobnosti, lexikon, informace, životopis, popis, místo narození, sport

Pojem Petr Vrána je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Najít heslo Petr Vrána ve Wikislovníku

Vyhledat heslo Petr Vrána na Google obrázcích

Zkusit najít heslo Petr Vrána v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít výraz Petr Vrána ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít slovo Petr Vrána ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Petr Vrána například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve Wikislovníku, ve fulltextu Google.cz nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Životopis, kdo je Petr Vrána? Stručná biografie

Nyní již víte Kdo je to Petr Vrána? Kdy se narodil Petr Vrána? Kde se narodil Petr Vrána? Petr Vrána je v kategorii Sport

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Veškeré texty jsou bez záruky. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Petr Vrána dejme tomu třeba v projektu Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Petr Vrána i v jiné kategorii než je sport.