Kdo je to?
Kdo je Martin Růžička? Životopis Martin Růžička, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Martin Růžička

Kdo je Martin Růžička? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Martin Růžička je profesionální český hokejista a útočník českého extraligového klubu HC Oceláři Třinec. Je čtyřnásobným mistrem české hokejové ligy. V 15 letech začal hrát v juniorském týmu U18 AC Sparta Praha, odkud přestoupil do juniorského týmu HC Vagnerplast Kladno. V Kladně působil 2 sezóny (kategorie U18 a U20). Následovalo dvouleté angažmá v severoamerické soutěži WHL (Western Hockey League), kde hrál za kluby Everett Silvertips (2003/04) a Lethbridge Hurricanes (2004/05).
Po návratu do ČR Růžička podepsal smlouvu s týmem AC Sparta Praha a na konci sezóny se radoval z prvního mistrovského titulu v české lize. Následující tři sezóny působil v nejvyšší hokejové lize v týmu HC Znojemští Orli, během kterých odehrál i několik zápasů ve druhé lize za týmy HC Berounští Medvědi a HC Olomouc.
V roce 2009 začal hrát za tým HC Oceláři Třinec. Ve druhé sezóně v Třinci (2010/11) vyhrál Růžička druhý mistrovský titul v české lize a stanovil nový rekord v počtu bodů v play off (33). Po úspěšné sezóně následoval přestup do týmu z ruské KHL – Amur Khabarovsk. Po sezóně se opět na dva roky vrátil do týmu HC Oceláři Třinec. Po dvou sezónách v ČR zase odešel do ruské KHL, tentokrát do týmu Traktor Chelyabinsk, kde strávil další dva roky. Poté se vrátil zpět do týmu HC Oceláři Třinec, se kterým během 4 sezón slavil 2x mistrovský titul (2018/19 a 2020/21).
V hokejové reprezentaci slavil zlatou medaili na Mistrovství světa v Německu (2010). Objevil se ještě na Mistrovství světa 2014 a na Olympijských hrách 2018.



Kdo je Martin Růžička? Životopis Martin Růžička, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Martin Růžička

Národnost: česká
Datum narození: 15. 12. 1985
Místo narození: Beroun, Česká republika

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Martin Růžička sdílet s vaším okruhem známých osob na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Vzpomenete si na definici slova Konformita? Znáte definici termínu Tzatziki? Vzpomněli byste si co znamená slovo Pesar? Pamatujete si definici pojmu Manga?

Klíčová slova: kde se narodil Martin Růžička?, datum narození, Martin Růžička, informace, narození, wikipedie, život, popis, vysvětlení, osobnosti, osobnost, Martin Růžička, biografie, národnost, zajímavosti, kdo je Martin Růžička?

Pojem Martin Růžička je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Martin Růžička v následujících vyhledávačích

Vyhledat slovo Martin Růžička ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat slovo Martin Růžička na Google.cz

Hledat slovo Martin Růžička na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Martin Růžička na Youtube

Najít heslo Martin Růžička ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Martin Růžička například v metavyhledávači Info.com, v Lingea slovnících, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve Wikipedii nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodná hesla, významy slov, odborné termíny, výrazy, pojmy, osobnosti

Stručná biografie, resp. životopis osoby Martin Růžička

Teď už víte Kdo je to Martin Růžička? Kdy se narodil Martin Růžička? Kde se narodil Martin Růžička? Martin Růžička patří do sekce Sport

Kategorie sport, lyžař, martin Růžička, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Velmi pečlivě jsme procházeli veškeré zveřejněné texty. Přes to vše se může stát, že je zde nesprávná, nepřesná či neaktuální informace. Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Martin Růžička dejme tomu třeba v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít nejspíše delší a podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Martin Růžička i v jiné kategorii než je sport.