Kdo je to?
Kdo je Martin Růžička? Životopis Martin Růžička, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Martin Růžička

Kdo je Martin Růžička? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Martin Růžička je profesionální český hokejista a útočník českého extraligového klubu HC Oceláři Třinec. Je čtyřnásobným mistrem české hokejové ligy. V 15 letech začal hrát v juniorském týmu U18 AC Sparta Praha, odkud přestoupil do juniorského týmu HC Vagnerplast Kladno. V Kladně působil 2 sezóny (kategorie U18 a U20). Následovalo dvouleté angažmá v severoamerické soutěži WHL (Western Hockey League), kde hrál za kluby Everett Silvertips (2003/04) a Lethbridge Hurricanes (2004/05).
Po návratu do ČR Růžička podepsal smlouvu s týmem AC Sparta Praha a na konci sezóny se radoval z prvního mistrovského titulu v české lize. Následující tři sezóny působil v nejvyšší hokejové lize v týmu HC Znojemští Orli, během kterých odehrál i několik zápasů ve druhé lize za týmy HC Berounští Medvědi a HC Olomouc.
V roce 2009 začal hrát za tým HC Oceláři Třinec. Ve druhé sezóně v Třinci (2010/11) vyhrál Růžička druhý mistrovský titul v české lize a stanovil nový rekord v počtu bodů v play off (33). Po úspěšné sezóně následoval přestup do týmu z ruské KHL – Amur Khabarovsk. Po sezóně se opět na dva roky vrátil do týmu HC Oceláři Třinec. Po dvou sezónách v ČR zase odešel do ruské KHL, tentokrát do týmu Traktor Chelyabinsk, kde strávil další dva roky. Poté se vrátil zpět do týmu HC Oceláři Třinec, se kterým během 4 sezón slavil 2x mistrovský titul (2018/19 a 2020/21).
V hokejové reprezentaci slavil zlatou medaili na Mistrovství světa v Německu (2010). Objevil se ještě na Mistrovství světa 2014 a na Olympijských hrách 2018.



Kdo je Martin Růžička? Životopis Martin Růžička, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Martin Růžička

Národnost: česká
Datum narození: 15. 12. 1985
Místo narození: Beroun, Česká republika

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Martin Růžička s vašimi známými a kamarády na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Vzpomenete si na definici slova Konformita? Víte co je Cysta? Vzpomněli byste si co znamená slovo Pesar? Vzpomněli byste si co označuje výraz Poluce?

Klíčová slova: sport, Martin Růžička, narození, život, místo narození, biografie, národnost, informace, kdy se narodil Martin Růžička?, wikipedie, kdo je Martin Růžička?, lexikon, datum narození, osobnosti, sport, osobnost

Pojem Martin Růžička je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Martin Růžička v následujících vyhledávačích

Hledat pojem Martin Růžička ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat slovo Martin Růžička ve vyhledávači Qwant

Vyhledat heslo Martin Růžička ve Wikipedii

Najít termín Martin Růžička ve vyhledávači Yandex

Najít slovo Martin Růžička ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Martin Růžička například ve fulltextu Yahoo.com, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve fulltextu Google.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Stručná biografie, resp. životopis osoby Martin Růžička

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Martin Růžička? Kdy se narodil Martin Růžička? Kde se narodil Martin Růžička? Martin Růžička se nachází v sekci Sport

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Provozovatel neručí za úplnost, pravdivost či aktuálnost informací na těchto webových stránkách. Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Martin Růžička dejme tomu třeba v české Wikipedii, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Martin Růžička i v jiné kategorii než je sport.