Kdo je to?
Kdo byl Syl Apps? Životopis Syl Apps, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Syl Apps

Kdo byl Syl Apps? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Syl Apps, celým jménem Charles Joseph Sylvanus Apps, byl kanadský hokejista, skokan o tyči a člen místního parlamentu v Ontariu. Narodil se 18. ledna 1915 v obci Paris v Kanadě.
První úspěch zaznamenal na Hrách Commonwealthu v roce 1934, kde získal zlatou medaili ve skoku o tyči. V roce 1936 odcestoval na olympijské hry v Berlíně, kde reprezentoval Kanadu, a ve skoku o tyči se umístil na šestém místě.
Pro hokej ho objevil Conn Smythe, majitel klubu Toronto Maple Leafs, když jej viděl na univerzitě hrát kanadský fotbal. V týmu Toronta hrál na pozici středního útočníka v dresu s číslem 10. V roce 1937 získal Calder Memorial Trophy pro nejlepšího nováčka soutěže. O pět let později mu byla udělena Lady Byng Memorial Trophy pro nejslušnějšího hráče ligy. V roce 1942 také získal s týmem Stanley Cup. Jako hráč se v letech 1939 a 1947 zúčastnil dvou exhibičních zápasů All-Star. V zápase roku 1947 byl dokonce kapitánem Maple Leafs.
V roce 1943 vstoupil do kanadské armády, v níž sloužil dva roky až do konce druhé světové války. Poté se vrátil zpět do týmu Maple Leafs jako kapitán a napomohl mužstvu k získání dvou Stanley Cupů v letech 1947 a 1948. Svou kariéru ukončil v roce 1948 po celkem 201 nastřílených gólech a 231 asistencích ve 423 zápasech. Bylo mu tehdy 33 let a nastoupil do zaměstnání v obchodním domě Simpson’s.
V roce 1940 Apps neúspěšně kandidoval do parlamentu. Porazil ho tehdejší poslanec George Wood, který získal o 138 hlasů více. Mezi roky 1963 a 1975 byl členem ontarijského parlamentu. Tři roky, od 1971 do 1974, sloužil jako ministr pro nápravné služby.
Syl Apps byl v roce 1961 uveden do Hokejové síně slávy. Zemřel na infarkt dne 24. prosince 1998 ve věku 83 let. V roce 2001 se objevil na kanadských poštovních známkách. V roce 2017 byl zařazen mezi 100 nejlepších hráčů NHL.



Kdo byl Syl Apps? Životopis Syl Apps, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Syl Apps

Národnost: kanadská
Datum narození: 18. ledna 1915
Místo narození: Paris
Datum úmrtí: 24. prosince 1998

Zaujala vás biografie osobnosti Syl Apps? Potom se podělte s kolegy, přáteli a partnery na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pamatujete si definici pojmu Fejeton? Vzpomněli byste si na význam slova Sádrokarton? Znáte termín Garant? Znáte definici termínu Bronchitida?

Klíčová slova: kdo to je, Kdy zemřel Syl Apps, datum narození, vysvětlení, lexikon, kdy se narodil Syl Apps?, wikipedie, zajímavosti, biografie, sport, popis, wiki, sport, Syl Apps, místo narození, národnost

Pojem Syl Apps je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Vyhledat pojem Syl Apps ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít heslo Syl Apps ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat slovo Syl Apps ve vyhledávači Qwant

Hledat výraz Syl Apps ve fulltextu Seznam.cz

Hledejte bez špehování slovo Syl Apps ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Syl Apps například ve Wikipedii, v projektu slovnik.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve Wikislovníku nebo v Google překladači.

Tipy na další významy slov, osobnosti, pojmy a termíny

Biografie, životopis, kdo je to Syl Apps?

Teďka už zajisté víte Kdo byl Syl Apps? Kdy se narodil Syl Apps? Kde se narodil Syl Apps? Kdy zemřel Syl Apps? Syl Apps je v sekci Sport

Kategorie sport, basketbalista, syl Apps, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Chyby vyhrazeny. Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Syl Apps třeba v internetové Wikipedii, kde můžete najít podrobný popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Syl Apps i v jiné kategorii než je sport.