Kdo je to?
Kdo je Tim Duncan? Životopis Tim Duncan, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tim Duncan

Kdo je Tim Duncan? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Timothy Theodore Duncan, známější jako Tim Duncam nebo The Big Fundamental, je bývalý americký basketbalista, pětinásobný vítěz NBA a jeden z nejlepších hráčů v historii NBA, který hrál 19 sezón za San Antonio Spurs. Duncan se narodil ve městě Christiansted na Panenských ostrovech. V dětství se začal věnovat plavání a basketbalu. V 17 letech byl místní plavecký areál zničen hurikánem, a tak se Duncan rozhodl pro basketbal. V té době měřil již 211 cm.
V 17 letech dostal také stipendium na univerzitě Wake Forest v Severní Karolíně, kde studoval v letech 1993-1997.
Po studiu jej draftoval tým San Antonio Spurs z NBA, kde Duncan následně hrál celkem 19 sezón (1997-2016). Hned na konci své první sezóny u týmu obdržel cenu Rookie of the Year Award pro nováčka ročníku 1997-1998. Za 19 let v týmu Spurs získal 5x titul v NBA (1999, 2003, 2005, 2007, 2014), 3x se stal nejužitečnějším hráčem play-off (1999, 2003, 2005) a 2x získal ocenění pro nejužitečnějšího hráče sezóny (2002, 2003). Ve Spurs vytvořil společně s pivotem Davidem Robinsonem hvězdnou dvojici přezdívanou Dvě věže. Na dresu nosil číslo 21.
S reprezentací USA se zúčastnil Letních olympijských her v Athénách 2004, kde se však týmu příliš nedařilo a nakonec se museli spokojit s bronzovou medailí.
Po konci hráčské kariéry působil v sezóně 2019-2020 jako asistent trenéra u týmu San Antonio Spurs.
Duncan v roce 2001 založil vlastní nadaci Tim Duncan Foundation, která pomáhá lidem, které zasáhly přírodní katastrofy a dětem bez domova.
Roku 2001 si vzal za manželku Amy Sherrill, se kterou měl následně 3 děti (Quill, Draven, Sydney). Manželé se rozvedli po 12 letech v roce 2013.



Kdo je Tim Duncan? Životopis Tim Duncan, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Tim Duncan

Národnost: americká
Datum narození: 25. 4. 1976
Místo narození: Saint Croix, Americké Panenské ostrovy

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Tim Duncan? s blízkými na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si co označuje výraz Silová elektřina? Víte co je Křivice? Znáte pojem Fondán? Vzpomněli byste si co označuje výraz Protektor?

Klíčová slova: Tim Duncan, kdy se narodil Tim Duncan?, wikipedie, wiki, životopis, popis, osobnosti, narození, osobnost, lexikon, datum narození, informace, místo narození, život, biografie, vysvětlení

Pojem Tim Duncan je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další zdroje informací

Zkusit najít slovo Tim Duncan ve vyhledávači Qwant

Hledat výraz Tim Duncan ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledejte bez špehování slovo Tim Duncan ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat videa s názvem Tim Duncan na Youtube

Vyhledat výraz Tim Duncan na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Tim Duncan například v metavyhledávači Info.com, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Google.cz, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Lingea slovnících.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Biografie, životopis, kdo je to Tim Duncan?

Nyní již víte Kdo je to Tim Duncan? Kdy se narodil Tim Duncan? Kde se narodil Tim Duncan? Tim Duncan je v kategorii Sport

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Veškeré texty jsou bez záruky. Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Tim Duncan řekněme třeba ve známé Wikipedii, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tim Duncan i v jiné kategorii než je sport.