Kdo je to?
Kdo je Vladimír Coufal? Životopis Vladimír Coufal, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Vladimír Coufal

Kdo je Vladimír Coufal? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Vladimír Coufal je český fotbalový reprezentační obránce a v současnosti obránce prvoligového anglického klubu FC West Ham United. Coufal se narodil v Ludgeřovicích. Fotbalu se věnoval od mala a mezi seniory se poprvé objevil v divizním klubu z Hlučína v roce 2010, když mu bylo 18 let. V Hlučíně odehrál celou sezónu 2010/11 a polovinu sezóny 2011/12. Druhou polovinu sezóny odehrál na hostování v druholigovém klubu SFC Opava.
Po sezóně přestoupil z Hlučína do prvoligového klubu FC Slovan Liberec. V lize debutoval poprvé v listopadu v sezóně 2012/13. V následující sezóně 2013/14 se s týmem probojoval do šestnáctifinále Evropské ligy, kde podlehli nizozemskému klubu AZ Alkmaar. V Liberci strávil celkem šest sezón (2012-18).
Následoval přestup do SK Slavia Praha. Během dvou sezón Coufal získal se Slavií dva ligové tituly, ligový pohár a zahrál si v Lize mistrů. V polovině sezóny 2019/2020 přestoupil do anglické Premier League do klubu FC West Ham United, kde začal hrát po boku Tomáše Součka (bývalý spoluhráč ze Slavie Praha). Coufal se díky skvělým výkonům zařadil do základní jedenáctky londýnského klubu a na konci sezóny 2020/21 skončili na šestém místě, které jim zajistilo účast v následujícím ročníku Evropské ligy.
V roce 2014 se Coufal dostal do české reprezentace do 21 let. Od roku 2017 se začal pravidelně objevovat v seniorské reprezentaci. Díky jeho výkonům ve West Hamu se dostal do základní jedenáctky na Evropském šampionátu 2020. S reprezentací se dostal do čtvrtfinále, kde nestačili na výběr Dánska.



Kdo je Vladimír Coufal? Životopis Vladimír Coufal, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Vladimír Coufal

Národnost: česká
Datum narození: 22. 8. 1992
Místo narození: Ludgeřovice, Česká republika

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Vladimír Coufal s vašimi sledujícími na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Rozumíte pojmu Mozzarella? Vzpomněli byste si co označuje výraz Cordon bleu? Znáte definici termínu Rehabilitace? Znáte termín Kýč?

Klíčová slova: narození, biografie, vysvětlení, informace, kde se narodil Vladimír Coufal?, popis, sport, datum narození, osobnosti, kdo je Vladimír Coufal?, Vladimír Coufal, wiki, osobnost, národnost, život, životopis

Pojem Vladimír Coufal je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Zkusit najít slovo Vladimír Coufal ve Wikipedii

Hledat výraz Vladimír Coufal ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat pojem Vladimír Coufal na Google.cz

Zkusit najít heslo Vladimír Coufal ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Vladimír Coufal na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Vladimír Coufal například ve videích na Youtube, v projektu slovnik.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Stručná biografie, resp. životopis osoby Vladimír Coufal

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Vladimír Coufal? Kdy se narodil Vladimír Coufal? Kde se narodil Vladimír Coufal? Vladimír Coufal patří do kategorie Sport

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Pakliže jste v textech objevili chyby, tak se nebojte nám napsat. Budeme vám vděčni za jakoukoliv zpětnou vazbu.Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Vladimír Coufal dejme tomu třeba v projektu Wikipedia, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Vladimír Coufal i v jiné kategorii než je sport.