Kdo je to?
Kdo je Adolf Šádek? Životopis Adolf Šádek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Adolf Šádek

Kdo je Adolf Šádek? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Jméno Adolfa Šádka je spojeno především s fotbalovým klubem FC Viktoria Plzeň. Narodil se 4. března 1975 v Sokolově, kde také absolvoval povinnou školní docházku a přičichl k mládežnickému fotbalu. Na střední školu nastoupil do Plzně a během studia trénoval fotbal. A fotbal byl pro Šádka vždy prioritou. Středoškolské studium skřípalo, a nakonec jej dokončil v Praze.
Po maturitě se vrátil do rodného Sokolova, ten jej však omrzel a v momentě, kdy asi o tři roky později přišla možnost odejít do Německa, neváhal. Po návratu hrál opět za Sokolov, velmi brzy se však začal angažovat ve vedení klubu.
Čtyři operace kolena jeho aktivní fotbalovou kariéru nakonec utnuly ale Adolf Šádek u fotbalu zůstal. Na vlastní žádost Baník Sokolov opustil a brzy poté nastoupil do FC Viktoria Plzeň
Na jaře 2017 byl Adolf Šádek sankcionován za nevhodné gesto. Vztyčený prostředníček byl „odměněn“ čtyřicetitisícovou pokutou od Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace.
24. srpna 2022 vyšel na fotbalportal.cz článek, že Adolf Šádek slaví. A má k tomu rovnou dva důvody. Jednak FC Viktoria Plzeň zvítězila nad Karabachem 2:1 a kvalifikovala se tak do základní skupiny Ligy mistrů. Zároveň se mu tentýž den, jen o pár hodin dříve, narodila dcera.
Na konci června 2023 se v tisku objevila zpráva, že FC Viktoria Plzeň má nového majitele. Je jím rakousko-švýcarská podnikatelská skupina FCVP GbH, která klub zakoupila přímo do Šádka. Ten i nadále zůstává ve vedení klubu, je předsedou představenstva, a ponechal si menšinový podíl.
Hlavní komunikace klubu od této chvíle probíhá v němčině, se kterou však Šádek nemá velký problém. Studoval ji ve škole a následně čtyři roky bydlel v Německu. Klub čekají určité změny, hráči se však žádných razantních zásahů obávat nemusí. Klub chce větší pozornost zacílit na mládež, to má být hlavní rozdíl oproti dřívějšímu vedení.
Adolf Šádek však byl i nadále zůstává poměrně kontroverzní. Někteří lidé jej obdivují za skvělé vedení klubu, jiní zpochybňují jeho praktiky. Přestože není nic z toho jisté, na veřejnost prosakují informace, které do férového sportu rozhodně nepatří. Například se nijak netají přátelstvím s Martinem Svobodou, který měl údajně skrze korupci ovlivňovat zápasy. Soud jej však tohoto nařčení zprostil.
Kritizován je i Šádkův neustálý doprovod ochranky, jelikož jeho bodyguard nosí u sebe zbraň, a to i na místa, kam střelné zbraně rozhodně nepatří.



Kdo je Adolf Šádek? Životopis Adolf Šádek, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Adolf Šádek

Národnost: česká
Datum narození: 4. března 1975
Místo narození: Sokolov

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Adolf Šádek sdílet s vašimi přáteli na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pamatujete si definici pojmu Postřikovač? Vzpomněli byste si na význam slova Hanopis? Znáte termín Gufero? Znáte definici termínu Kraslice?

Klíčová slova: kdo je Adolf Šádek?, život, informace, vysvětlení, kdy se narodil Adolf Šádek?, narození, osobnost, místo narození, kde se narodil Adolf Šádek?, národnost, Adolf Šádek, osobnosti, wikipedie, popis, Adolf Šádek, biografie

Pojem Adolf Šádek je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o slovu Adolf Šádek doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Hledat frázi Adolf Šádek ve Wikipedii

Zkusit najít termín Adolf Šádek ve vyhledávači Yahoo

Hledat videa s názvem Adolf Šádek na Youtube

Vyhledat pojem Adolf Šádek ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít pojem Adolf Šádek ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Adolf Šádek například ve fulltextu Google.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr osobností, odborných pojmů, termínů a slov

Biografie, životopis, kdo je to Adolf Šádek?

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Adolf Šádek? Kdy se narodil Adolf Šádek? Kde se narodil Adolf Šádek? Adolf Šádek je v kategorii Sport

Kategorie sport, judistka, adolf Šádek, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost či přesnost obsahu webových stránek. Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Můžete se pokusit také najít informace osobnost, osobu, člověka Adolf Šádek dejme tomu například v projektu Wikipedie, kde můžete najít nejspíše delší a podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Adolf Šádek i v jiné kategorii než je sport.