Kdo je to?
Kdo je Alejandro Valverde? Životopis Alejandro Valverde, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Alejandro Valverde

Kdo je Alejandro Valverde? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Alejandro Valverde Belmonte je profesionální silniční cyklista. Cyklistice se začal věnovat už v devíti letech. Ke sportu ho přivedl jeho otec, který byl amatérským cyklistickým závodníkem. Profesionálním sportovcem je Valverde od roku 2002, ve kterém podepsal smlouvu se stájí Kelme-Costa Blanca. Aktuálně jezdí za Movistar Team. Vyniká zejména v horském a kopcovitém terénu. O tom svědčí jeho čtyři výhry v závodě Lutych-Bastogne-Lutych, který vede přes Ardeny a obsahuje strmá stoupání, a také vítězství v horské části Tour de France. Obecně se však Valverdemu na Tour de France nedaří. Nejlepšího umístění dosáhl v roce 2007, kdy skončil na 6. místě.
Černou etapou kariéry je spojení s dopingem. V roce 2006 španělská policie v rámci Operace Puerto zjistila, že doktor Eufemiano Fuentes napomáhal cyklistům k dopingu. Valverde sice nikdy nebyl pozitivně testován, ale v laboratoři se našly také jeho vzorky. Z této aféry se Valverde dokázal vzpamatovat a od té doby s dopingem není spojován. Po návratu se mu v letech 2012, 2013 a 2014 podařilo získat bronzové medaile z mistrovství světa a v roce 2018 získal dokonce zlatou medaili. Úspěchy by rád završil zlatou olympijskou medailí, ale na Olympijských hrách se mu nedařilo. Nejlépe skončil na 13. místě v Pekingu v roce 2008. Upínal se proto k roku 2020, ale Olympijské hry v Tokiu se kvůli pandemii koronaviru musely odložit na rok 2021. V této době bude Valverdemu už 41 let, přesto je odhodlaný se her v Tokiu zúčastnit a pokusit se získat zlatou olympijskou medaili.



Kdo je Alejandro Valverde? Životopis Alejandro Valverde, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Alejandro Valverde

Národnost: španělská
Datum narození: 25. dubna 1980
Místo narození: Murcia, Španělsko

Popis osobnosti Alejandro Valverde můžete sdílet s vašimi kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Znáte definici termínu Chtíč? Pamatujete si definici pojmu Kultura? Vzpomněli byste si co označuje výraz IronKey? Vzpomněli byste si co znamená slovo Individualismus?

Klíčová slova: vysvětlení, životopis, popis, osobnost, zajímavosti, kdy se narodil Alejandro Valverde?, informace, datum narození, kde se narodil Alejandro Valverde?, Alejandro Valverde, kdo je Alejandro Valverde?, život, sport, národnost, osobnosti, sport

Pojem Alejandro Valverde je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Hledat termín Alejandro Valverde na Google.cz

Vyhledat pojem Alejandro Valverde ve Wikipedii

Zkusit najít frázi Alejandro Valverde ve vyhledávači Yandex

Hledat termín Alejandro Valverde na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Alejandro Valverde na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Alejandro Valverde například v evropském vyhledávači Qwant, v Google překladači, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Microsoft Bing nebo v Lingea slovnících.

Náhodné osobnosti, pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Životopis, kdo je Alejandro Valverde? Stručná biografie

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Alejandro Valverde? Kdy se narodil Alejandro Valverde? Kde se narodil Alejandro Valverde? Alejandro Valverde je v sekci Sport

Kategorie sport, sumo žena, alejandro Valverde, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Přes veškerou snahu mohou texty obsahovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. Zkuste též najít informace osobnost, osobu, člověka Alejandro Valverde dejme tomu ve Wikipedii, kde můžete najít nejspíše delší a podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Alejandro Valverde i v jiné kategorii než je sport.