Kdo je to?
Kdo je Armand Duplantis? Životopis Armand Duplantis, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Armand Duplantis

Kdo je Armand Duplantis? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Armand Duplantis je švédský atlet, olympijský vítěz, dvojnásobný mistr světa a trojnásobný mistr Evropy ve skoku o tyči. Duplantis se narodil v USA ve městě Lafayette do rodiny Američana a Švédky. Od mala se věnoval atletice, ve které začal později reprezentovat Švédsko ve skoku o tyči.
Poprvé dal o sobě vědět na Mistrovství světa v atletice do 17 let (2015) v Cali, kde jako šestnáctiletý získal zlatou medaili. Na Mistrovství světa juniorů v atletice 2016 v polské Bydhošti získal bronz a o rok později na Mistrovství Evropy juniorů 2017 v italském Grossetu vybojoval zlato.
Od roku 2018 závodil již mezi profesionály a hned v prvním roce si přivezl zlatou medaili z Mistrovství Evropy 2018 v Berlíně. O rok později skončil druhý na MS v atletice 2019 v Dauhá. V únoru 2020 překonal halový světový rekord se skokem 617 cm v polské Toruni. O týden později tento rekord překonal o další centimetr. V září téhož roku skočil v Římě 615 cm a překonal tak 26 let starý „venkovní“ světový rekord. Od té doby Duplantis drží dva světové rekordy jak venku, tak i v hale.
Duplantis získal v roce 2021 zlatou medaili na Halovém ME v atletice v Toruni a také na Letních olympijských hrách 2020 v Tokiu (hry se kvůli koronavirové pandemii konaly v létě 2021).
Velmi úspěšná je pro něj sezóna 2022, kdy získal celkem tři zlaté medaile. A to z MS v atletice v Eugene, z Halového MS v atletice v Bělehradě a z ME v atletice v Mnichově. Na MS v Bělehradě překonal světový rekord v hale, když skočil 620 cm. V červenci na MS v atletice v americkém Eugene překonal také svůj venkovní rekord, a to se skokem, který měřil 621 cm.
Armand Duplantis je známý také pod svou přezdívkou Mondo.



Kdo je Armand Duplantis? Životopis Armand Duplantis, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Armand Duplantis

Národnost: švédská
Datum narození: 10. 11. 1999
Místo narození: Lafayette, Louisiana, Spojené státy americké

Líbí se stručný životopis s osobou Armand Duplantis? Pak se podělte s jinými osobami prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Vzpomenete si na definici slova Laxní přístup? Víte, co je to Brusný papír? Vzpomněli byste si co znamená slovo Fortifikace? Rozumíte pojmu Černá stavba?

Klíčová slova: sport, sport, biografie, informace, osobnosti, vysvětlení, lexikon, národnost, zajímavosti, kdy se narodil Armand Duplantis?, kde se narodil Armand Duplantis?, datum narození, kdo je Armand Duplantis?, životopis, Armand Duplantis, popis

Pojem Armand Duplantis je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné zdroje informací o výrazu Armand Duplantis

Zkusit najít pojem Armand Duplantis ve vyhledávači Qwant

Vyhledat slovo Armand Duplantis ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít pojem Armand Duplantis ve vyhledávači Yahoo

Hledat pojem Armand Duplantis v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledejte bez špehování slovo Armand Duplantis ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Armand Duplantis například v metavyhledávači Info.com, v projektu slovnik.cz, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Lingea slovnících.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Životopis, kdo je Armand Duplantis? Stručná biografie

Nyní již víte Kdo je to Armand Duplantis? Kdy se narodil Armand Duplantis? Kde se narodil Armand Duplantis? Armand Duplantis je v kategorii Sport

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Veškeré texty jsou bez záruky. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Armand Duplantis dejme tomu třeba v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Armand Duplantis i v jiné kategorii než je sport.