Kdo je to?
Kdo je Justine Heninová? Životopis Justine Heninová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Justine Heninová

Kdo je Justine Heninová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Justine Heninová je bývalá belgická profesionální tenistka, olympijská vítězka a tehdejší světová jednička ve dvouhře žen. Heninová se narodila v červnu 1982 v belgickém Lutychu. Má další dva bratry a jednu sestru. S tenisem začala již v útlém věku. Navštěvovala tehdy tenisový klub v Rochefortu.
Když měla Justine dvanáct let, její matka zemřela (1995). V té době ji začal trénovat trenér Carlos Rodriguez, který ji trénoval po celou dobu její kariéry (1995-2011). Mezi profesionály začala Heninová soutěžit od roku 1999. Od té doby vyhrála celkem 45 turnajů na okruhu WTA (43 titulů ve dvouhře a 2 ve čtyřhře) a na okruhu ITF 9 turnajů (7 titulů ve dvouhře a 2 ve čtyřhře).
Mezi její největší kariérní úspěchy patří zlatá medaile z Letních Olympijských her 2004 v Athénách ve dvouhře. Ve finále porazila Francouzku Amélii Mauresmovou.
Heninová ve své kariéře získala sedm titulů na Grand Slamu, z toho čtyři získala na French Open, dva na US Open a jeden na Australian Open. V letech 2001 a 2006 prohrála ve finále Wimbledonu.
Dvakrát po sobě se stala také vítězkou Turnaje mistryň (2006-2007).
Na první místo žebříčku WTA se dostala v říjnu 2003. Na postu světové jedničky se držela dlouhých 117 týdnů. Nejlépe umístěná ve čtyřhře byla v lednu 2002 na 23. místě.
Profesionální kariéra Heninové poprvé skončila v květnu 2008, a to z důvodu ztráty motivace. Na kurty se vrátila během roku 2010 a hned první turnaj ve Stuttgartu vyhrála. O týden později se představila na Wimbledonu, kde však prohrála v semifinále a zranila si loket. Vrátila se v lednu 2011 na turnaj Australian Open. Ve třetím kole vypadla s tenistkou Kuzněcovovou. Po turnaji ohlásila definitivní konec kariéry. Důvodem bylo také pokračující zranění lokte.
Justine Heninová díky své malé postavě získala přezdívku La Petite Reine (Malá královna). Nejčastěji hrávala s tenisovou raketou značky Wilson.
V letech 2002-2007 byl Heninovým manželem francouzský tenista Pierre-Yves Hardenne. Manželství však skončilo rozvodem. Roku 2015 se oženila s filmovým režisérem Bertuzzem.



Kdo je Justine Heninová? Životopis Justine Heninová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní data o osobě Justine Heninová

Národnost: belgická
Datum narození: 1. 6. 1982
Místo narození: Lutych, Belgie

Sdílejte tuto stránku s osobností Justine Heninová s přáteli na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Znáte pojem Estrogen? Znáte termín Meziúvěr? Pamatujete si definici pojmu Imploze? Víte, co je to Aproximace?

Klíčová slova: život, kde se narodila Justine Heninová?, Justine Heninová, životopis, narození, kdy se narodila Justine Heninová?, kdo je Justine Heninová?, vysvětlení, wiki, Justine Heninová, wikipedie, národnost, místo narození, sport, informace, datum narození

Pojem Justine Heninová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na další online zdroje

Vyhledat pojem Justine Heninová ve vyhledávači Yahoo

Najít slovo Justine Heninová ve Wikipedii

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Justine Heninová ve Wikimedia Commons

Zkusit najít pojem Justine Heninová ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledejte bez špehování slovo Justine Heninová ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Justine Heninová například v Microsoft Bing, v Google překladači, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Vybrané odborné pojmy, slova, osobnosti, termíny

Biografie, životopis, kdo je to Justine Heninová?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Justine Heninová? Kdy se narodila Justine Heninová? Kde se narodila Justine Heninová? Justine Heninová patří do kategorie Sport

Kategorie sport, formule, justine Heninová, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Texty mohou obsahovat chyby. Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. Zkuste též najít informace osobnost, osobu, člověka Justine Heninová třeba v populární Wikipedii, kde naleznete delší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Justine Heninová i v jiné kategorii než je sport.