Kdo je to?
Kdo je Martin Šonka? Životopis Martin Šonka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Martin Šonka

Kdo je Martin Šonka? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Martin Šonka je český akrobatický letec, bývalý bojový pilot a instruktor létání.
Martin se narodil 26. března 1978 ve Dvoře Králové nad Labem. Již ve dvou letech se ale s rodinou přestěhoval do Sezimova Ústí, kde vychodil i základní školu. Jako dítě se věnoval gymnastice a leteckému modelářství. Jako střední školu vystudoval Střední průmyslovou školu strojnickou v Táboře. Potom pokračoval dále a vystudoval Vojenskou akademii v Brně (1997 až 2001) a potom ještě veřejnou vysokou školu Univerzitu Pardubice (2001 až 2005). Stal se bojovým pilotem Armády České republiky, zároveň se ale věnoval i akrobatickému letectví. Již v roce 2002 získal třetí místo na Mistrovství ČR na kluzáku. O rok později v této kategorii zvítězil. V roce 2004 dokázal zvítězit na kluzáku i na motorovém letadle. V roce 2011 byl stříbrný na Mistrovství světa ve Freestylu. V roce 2016 se stal mistrem Evropy ve Freestylu v Moravské Třebové. Na těchto závodech létá na letounu Extra 300 SR.
Od roku 2009 závodí na závodech Red Bull Air Race, zde v roce 2017 v celkovém hodnocení skončil na krásném druhém místě, a o rok později dokonce zvítězil. Na těchto závodech létá na letounu Zivko Edge 540 v3. (V armádě létal na strojích jako např. L-29 Delfín, L-39 Albatros, JAS-39 Gripen a L-159 Alca.)
V současné době trénuje vojenské piloty, ale není vojákem, nýbrž civilním zaměstnancem. Kromě toho trénuje i malé dětské naděje v gymnastice, protože sám jako dítě gymnastiku dělal.
Mezi jeho koníčky patří sport, běhání, jízda na kole a rodina.
Je ženatý a má tři děti (dvě z nich se věnují gymnastice).



Kdo je Martin Šonka? Životopis Martin Šonka, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Martin Šonka

Národnost: česká
Datum narození: 26. 3. 1978
Místo narození: Dvůr Králové nad Labem

Tento text (Martin Šonka) můžete samozřejmě sdílet s kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Vzpomněli byste si co označuje výraz Adiktologie? Znáte pojem Houžev? Znáte pojem Peluška? Vzpomenete si na definici slova Dynovačka?

Klíčová slova: kdo je Martin Šonka?, sport, popis, narození, národnost, zajímavosti, život, Martin Šonka, osobnosti, lexikon, biografie, datum narození, kde se narodil Martin Šonka?, životopis, informace, kdy se narodil Martin Šonka?

Pojem Martin Šonka je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Zkusit najít heslo Martin Šonka ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat slovo Martin Šonka ve vyhledávači Qwant

Hledat videa s názvem Martin Šonka na Youtube

Hledat slovo Martin Šonka ve vyhledávači Yahoo

Hledat frázi Martin Šonka ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Martin Šonka například ve Wikipedii, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Microsoft Bing, ve fulltextu Google.cz nebo v Lingea slovnících.

Náhodné osobnosti, pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Životopis, kdo je Martin Šonka? Stručná biografie

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku Kdo je to Martin Šonka? Kdy se narodil Martin Šonka? Kde se narodil Martin Šonka? Martin Šonka se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, Monako formule, martin Šonka, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Pokuste se vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Martin Šonka dejme tomu například v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Martin Šonka i v jiné kategorii než je sport.