Kdo je to?
Kdo je Belinda Bencicová? Životopis Belinda Bencicová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Belinda Bencicová

Kdo je Belinda Bencicová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Belinda Bencicová je švýcarská profesionální tenistka, zlatá medailistka z Letních Olympijských her v Tokiu 2020 ve dvouhře. Bencicová se narodila ve švýcarské obci Flawil do rodiny se slovenskými kořeny (její otec emigroval z Československa roku 1968). Kromě švýcarského občanství má také slovenské občanství. Od 4 let hraje tenis a trénuje ji její otec Ivan Bencic. Díky úspěchům se dostala na půl roku do Tenisové akademie Nicka Bollettieriho na Floridě v USA.
Prvního turnaje v kariéře se Bencicová zúčastnila ve 14 letech roku 2011, kdy se dostala až do čtvrtfinále. Jako junior zvítězila na French Open 2013 a o pouhý měsíc později zvítězila také na Wimbledonu 2013. Na konci sezóny ji Mezinárodní tenisová federace zvolila juniorskou mistryní světa.
Mezi seniory Bencicová debutovala roku 2014 na turnaji Australian Open. V následující sezóně zvítězila na turnaji Canada Masters 2015 na okruhu WTA Tour. Ve stejném roce zvítězila ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou na turnaji J&T Banka Prague Open 2015. V dalších sezónách musela několikrát odstoupit ze zápasů kvůli problémům se zády.
V sezóně 2019 Bencicová zvítězila ve dvouhře na turnaji Dubai
Tennis Championships. V následujícím roce se dostala až do semifinále na US Open 2020. Ve stejném roce se poprvé dostala na Letní olympijské hry 2020 v Tokiu (konané roku 2021), kde reprezentovala Švýcarsko. Ve finále zvítězila nad Markétou Vondroušovou z ČR a jako první Švýcarka vyhrála zlatou medaili na olympijských hrách. Ve čtyřhře spolu s Viktorií Golubicovou naopak padly s českým výběrem a skončily tak na 2. místě a získaly stříbrnou medaili. V žebříčku WTA byla po roce 2020 na 4. místě ve dvouhře.



Kdo je Belinda Bencicová? Životopis Belinda Bencicová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní údaje o osobě Belinda Bencicová

Národnost: švýcarská
Datum narození: 10. 3. 1997
Místo narození: Flawil, Švýcarsko

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Belinda Bencicová s vašimi kamarády, známými a přáteli na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Znáte termín Zikkurat? Znáte termín Chanelling? Vzpomenete si na definici slova Litina? Víte, co je to Konkubinát?

Klíčová slova: kdo je Belinda Bencicová?, osobnosti, místo narození, Belinda Bencicová, život, vysvětlení, wiki, biografie, sport, kde se narodila Belinda Bencicová?, lexikon, wikipedie, popis, osobnost, sport, informace

Pojem Belinda Bencicová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další možné informační zdroje

Hledat frázi Belinda Bencicová ve Wikipedii

Hledat výraz Belinda Bencicová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít termín Belinda Bencicová na Google.cz

Najít heslo Belinda Bencicová ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat pojem Belinda Bencicová ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Belinda Bencicová například ve ruském vyhledávači Yandex, v Google překladači, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google obrázcích nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Často žádané pojmy, osoby, výrazy, osobnosti, odborné termíny a slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Belinda Bencicová

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Belinda Bencicová? Kdy se narodila Belinda Bencicová? Kde se narodila Belinda Bencicová? Belinda Bencicová se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, jezdec formule, belinda Bencicová, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. I přesto je možné, že jsme některou chybu přehlédli. Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Belinda Bencicová např. v české Wikipedii, kde můžete najít nejspíše podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Belinda Bencicová i v jiné kategorii než je sport.