Kdo je to?
Kdo je Artěmij Panarin? Životopis Artěmij Panarin, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Artěmij Panarin

Kdo je Artěmij Panarin? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Artěmij Panarin je ruský hokejový útočník a reprezentant, hrající v současnosti za New York Rangers v NHL. Narodil se v ruském městě Korkino a hokej začal hrát v 5 letech. K hokeji ho přivedl jeho děda. Panarin začal navštěvovat hokejovou školu, která patřila městskému hokejovému klubu Traktor Čeljabinsk.
Když nebyl v roce 2010 draftován do zámořské NHL, započal Panarin kariéru v týmu HC Vityaz Chekhov, hrající ruskou KHL. Po čtyřech letech přestoupil do ruského klubu SKA Saint Petersburg. V jeho třetí a poslední sezóně vyhrál s týmem ligový titul (2014/15) a byl nominován do all-star týmu sezóny.
Panarin přestoupil v roce 2015 do klubu Chicago Blackhawks z NHL, kde podepsal dvouletý kontrakt. Během první sezóny Panarin nasbíral 77 kanadských bodů (30 gólů a 47 asistencí) a získal cenu Calder Memorial Trophy v kategorii nováček roku. I přes střelecky úspěšnou následující sezónu byl Panarin vyměněn do klubu Columbus Blue Jacket, kde působil od sezóny 2017/18. V první sezóně získal 82 bodů a stanovil tak nový rekord klubu. O rok později rekord zvednul na 87 bodů za sezónu. Po dvou letech Panarin skončil i v Columbusu a podepsal sedmiletý kontrakt s New York Rangers. V jeho prvním roce (2019/2020) v dresu Rangers zvýšil svůj rekord v počtu bodů za jednu sezónu na 95 (32 gólů a 63 asistencí).
S ruskou reprezentací hrával Panarin již za juniory a v roce 2011 s týmem vyhrál Mistrovství světa juniorů. Za seniorskou reprezentaci debutoval v roce 2013. Na světovém šampionátu v roce 2015 s týmem získal stříbrnou medaili, následující dva turnaje po sobě získal bronzové medaile (2016, 2017).



Kdo je Artěmij Panarin? Životopis Artěmij Panarin, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Artěmij Panarin

Národnost: ruská
Datum narození: 30. 10. 1991
Místo narození: Korkino, Ruská federace

Tento text (Artěmij Panarin) můžete samozřejmě sdílet s dalšími osobami na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Vzpomenete si na definici slova Oltář? Pamatujete si definici pojmu Etážové topení? Vzpomněli byste si co znamená slovo Keramika? Vzpomněli byste si co znamená slovo Fanatismus?

Klíčová slova: narození, životopis, wikipedie, osobnost, Artěmij Panarin, biografie, popis, Artěmij Panarin, wiki, informace, místo narození, zajímavosti, osobnosti, lexikon, národnost, vysvětlení

Pojem Artěmij Panarin je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Vyhledat termín Artěmij Panarin ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat výraz Artěmij Panarin na Google.cz

Vyhledat slovo Artěmij Panarin ve Wikislovníku

Najít výraz Artěmij Panarin ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Artěmij Panarin ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Artěmij Panarin například ve Wikislovníku, v projektu slovnik.cz, v metavyhledávači Info.com, v Google obrázcích nebo v Google překladači.

Tipy na další významy slov, osobnosti, pojmy a termíny

Biografie, životopis, kdo je to Artěmij Panarin?

Právě jste zjistili Kdo je to Artěmij Panarin? Kdy se narodil Artěmij Panarin? Kde se narodil Artěmij Panarin? Artěmij Panarin se nachází v kategorii Sport

Kategorie sport, plavec, artěmij Panarin, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za to, že informace uvedené na portálu, nebo na stránkách na které portál odkazuje, jsou správné, úplné a aktuální. Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Zkuste též hledat informace osobnost, osobu, člověka Artěmij Panarin řekněme třeba v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Artěmij Panarin i v jiné kategorii než je sport.