Kdo je to?
Kdo je Chris Chelios? Životopis Chris Chelios, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Chris Chelios

Kdo je Chris Chelios? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Trojnásobným vítězem Stanley Cupu a jedním z nejdéle působících hráčů v NHL není nikdo jiný než bývalý hokejový obránce Christos Kostas Chelios. Na jeho kontě je několik světových rekordů: počet odehraných zápasů v NHL, nejstarší aktivní hráč v NHL a druhým nejstarším všech dob. Kromě těchto rekordů drží ještě jeden, a to za nejvíce trestných minut ze všech aktivních hráčů. V roce 2017 byl Chelios jmenován jedním ze sta největších hráčů NHL v historii.
V roce 1990 odehrál Chelios za celou sezónu pouhých 53 zápasů, a to již jako kapitán Canadiens. Tím se zapsal do historie jako první nekanadský hráč, který se stal kapitánem. Ještě v témže roce byl vyměněný do Chicago Blackhawks. Zřejmě k tomu došlo z důvodu rvačky se dvěma policisty, ke které došlo den před tím. Policisté se jej snažili zatknout za močení na veřejnosti.
V Chicago Blackhawks Chelios působil v letech 1990-1999. Za tu dobu pomohl svému týmu dosažení finále Stanley Cupu, kde ovšem prohráli s Pittsburgh Penguins. V letech 1995-99 Chelios zastával funkci kapitána Blackhawks. V roce 1996 se dočkal jmenování do All-Tournament Teamu.
Chelios byl 23. března 1999 ve svých 37 letech vyměněn do Detroit Red Wings. O tři roky později dovedl svůj tým ke stříbrné medaili na Zimních olympijských hrách 2002. O 4 roky později se Chelios stal kapitánem amerického olympijského týmu na ZOH 2006. Jeho hráčská kariéra pokračovala až do jeho 46 let, kdy se stal nejstarším hráčem v 73leté historii AHL. Až teprve 31. srpna 2010, kdy měl 48 let, odešel Chelios do hokejového důchodu. Hned poté byl jmenován poradcem hokejových operací. 17. června 2015 vstoupil do trenérského štábu Red Wings.
Ačkoliv jméno Chelios je původně řecké, malý Christos se narodil v Chicagu Gusovi a Susan. Tehdy žili v Evergreen Parku v Illionis. Tam také navštěvoval High School v Chicagu. Po přestěhování rodiny do Kalifornie, začal navštěvovat Mira Mesa High School. V roce 1979 přestoupil jako nováček na United States International University v San Diegu. V týmu juniorů ovšem nebyl úspěšný. Zahořkl a přemýšlel o skončení s hokejem. Naštěstí se uchytil v Kanadě, kde naplno rozvinul nejen svůj hráčský talent, ale také zápal pro hru.



Kdo je Chris Chelios? Životopis Chris Chelios, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Chris Chelios

Národnost: americká
Datum narození: 25. ledna 1962
Místo narození: Chicago, Illionis USA

Sdílejte tuto stránku s osobností Chris Chelios s kolegy, přáteli a partnery na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Víte co je Ganglion? Vzpomněli byste si co označuje výraz Rondel? Rozumíte pojmu Quartz? Znáte termín Deprese?

Klíčová slova: wikipedie, popis, Chris Chelios, kdy se narodil Chris Chelios?, biografie, vysvětlení, kdo je Chris Chelios?, životopis, místo narození, narození, zajímavosti, Chris Chelios, datum narození, národnost, sport, lexikon

Pojem Chris Chelios je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Hledat frázi Chris Chelios v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít frázi Chris Chelios ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat termín Chris Chelios ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat slovo Chris Chelios na Google.cz

Zkusit najít slovo Chris Chelios ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Chris Chelios například ve Wikipedii, v projektu slovnik.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v metavyhledávači Info.com nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Biografie, životopis, kdo je to Chris Chelios?

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Chris Chelios? Kdy se narodil Chris Chelios? Kde se narodil Chris Chelios? Chris Chelios je v sekci Sport

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Zkuste též najít informace osobnost, osobu, člověka Chris Chelios kupř. v populární Wikipedii, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Chris Chelios i v jiné kategorii než je sport.