Kdo je to?
Kdo je Dominik Kubalík? Životopis Dominik Kubalík, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Dominik Kubalík

Kdo je Dominik Kubalík? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Dominik Kubalík je český hokejista hrající na postu útočníka.
Dominik se narodil 21. srpna 1995 v Plzni. V Plzni také s hokejem začínal a na postu útočníka byl jedním z nejproduktivnějších hráčů od nejmladšího věku. Již jako junior hrál i extraligu a v sezonách 2012/13 a 2013/14 hrál dokonce juniorskou NHL (za kluby Sudbury Wolves a Kitchener Rangers). Pak se vrátil do Čech a hrál postupně za HC Škoda Plzeň, HC Rebel Havlíčkův Brod nebo HC Klatovy. Vyzkoušel si také jiný evropský hokej, a to když hrál z HC Ambri-Piotta ve švýcarské lize. Do NHL se vrátil do klubu Chicago Blackhawks a v současné době hraje za Ottawa Senators.
Dominik Kubalík se prosadil i v české reprezentaci, nejprve hrál na juniorském mistrovství, které se konalo v Rusku 2013. Za seniory hrál poprvé v sezóně 2015/16, a to na Euro Hockey Tour, kde odehrál 8 utkání. Pak už se objevil na Zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu v roce 2018, kde odehrál 5 utkání a vstřelil 2 góly. Na MS téhož roku nasbíral dokonce 8 bodů (3+5) v 8 utkáních a byl vyhlášen nejproduktivnějším hráčem týmu a současně jedním ze tří nejlepších hráčů ČR na turnaji. V roce 2019 na MS ve Slovensku nasbíral 12 bodů (6+6) v 10 utkáních, a obsadil tak dělené 3. místo v produktivitě hráčů národního týmu. Na MS 2021 v Lotyšsku nasbíral 6 bodů (3+3) a znovu byl vyhlášen nejproduktivnějším hráčem a zároveň opět patřil mezi tři nejlepší hráče národního týmu. V roce 2023 se dokonce dostal do All-Star týmu.
V osobním životě je ženatý a jeho manželka se jmenuje Klára.



Kdo je Dominik Kubalík? Životopis Dominik Kubalík, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Dominik Kubalík

Národnost: česká
Datum narození: 21. 8. 1995
Místo narození: Plzeň

Tento text (Dominik Kubalík) můžete samozřejmě sdílet s vaším okruhem známých osob na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Víte co je Rostlina? Znáte termín Tůň? Rozumíte pojmu Rýže Basmati? Víte, co je to Citace?

Klíčová slova: biografie, informace, zajímavosti, Dominik Kubalík, životopis, vysvětlení, osobnosti, sport, kde se narodil Dominik Kubalík?, datum narození, život, místo narození, osobnost, lexikon, wiki, kdy se narodil Dominik Kubalík?

Pojem Dominik Kubalík je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné informační zdroje o frázi Dominik Kubalík

Zkusit najít heslo Dominik Kubalík ve Wikislovníku

Najít heslo Dominik Kubalík v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Vyhledat heslo Dominik Kubalík ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Dominik Kubalík ve Wikimedia Commons

Vyhledat slovo Dominik Kubalík ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Dominik Kubalík například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v Lingea slovnících, ve Wikislovníku, ve ruském vyhledávači Yandex nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledaná slova, osobnosti, termíny a odborné pojmy

Stručná biografie, resp. životopis osoby Dominik Kubalík

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku Kdo je to Dominik Kubalík? Kdy se narodil Dominik Kubalík? Kde se narodil Dominik Kubalík? Dominik Kubalík patří do sekce Sport

Kategorie sport, motorkářka, dominik Kubalík, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Neručíme za přesnost informací. Možnost chyb vyhrazena. Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Pokuste se též vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Dominik Kubalík dejme tomu např. v české verzi Wikipedia.cz, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Dominik Kubalík i v jiné kategorii než je sport.