Kdo je to?
Kdo je Linda Fruhvirtová? Životopis Linda Fruhvirtová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Linda Fruhvirtová

Kdo je Linda Fruhvirtová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Linda Fruhvirtová je česká profesionální teniska. Fruhvirtová se narodila v květnu 2005 v Praze do rodiny Hynka a Martiny Fruhvirtových, kteří od roku 2023 Lindu trénují. Má také o dva roky mladší sestru Brendu, která se stala rovněž profesionální tenistkou.
Spolu se sestrou absolvovaly základní školu Bohumila Hrabala v pražské Libni. Poté Linda studovala na Obchodní akademii Danaé na Praze 8. Tenis trénovala na kurtech v Praze v areálech Stromovky, Olympu a Sparty Praha, kde začínala v tamním klubu. Jejími trenéry byli Pavel Šnobel a Romal Vögeli. Od roku 2023 jsou jejími trenéry rodiče Hynek a Martina.
První titul získala ve dvanácti letech na juniorském turnaji Orange Bowl 2017. Další větší úspěch přidala roku 2019, když zvítězila na turnaji Les Petits As ve francouzském Tarbes. Ve stejném roce se stala vítězkou na 92. ročníku Pardubické juniorky 2019 a na MS družstev do 14 let v Prostějově se radovala společně se sestrou Brendou a Nikolou Bartůňkovou ze zlaté medaile. Ve finále porazily tým z USA. O rok dříve získala s českým výběrem stříbro ve čtyřhře po prohraném finále s výběrem Ruska.
Na ITF Tour mezi juniory získala zlatou medaili ve čtyřhře v Sarawaku, kde zvítězila po boku Kristýny Lavičkové. O měsíc později triumfovala s Markétou Panáčkovou jak ve dvouhře, tak i ve čtyřhře na turnaji ve slovenských Piešťanech. Mezi ženami získala první titul na ITF Tour v roce 2021 na turnaji v Monastiru, kde vyhrála ve dvouhře i ve čtyřhře. O týden později oba úspěchy zopakovala. V únoru 2022 slavila vítězství na turnaji v mexickém Cancúnu. Na juniorském Australian Open 2020 se ve čtyřhře dostala s Kamillou Bartoneovou z Lotyšska do semifinále.
Na okruhu WTA debutovala Fruhvirtová v patnácti letech v roce 2020 na turnaji Prague Open. Svůj první turnaj vyhrála v sedmnácti letech v indickém Čennaí na Chennai Open 2022. Stala se tak nejmladší vítězkou turnaje WTA od roku 2004, kdy turnaj vyhrála Ruska Šarapovová.
Fruhvirtová byla v žebříčku WTA nejvýše umístěna na 49. místě ve dvouhře v červnu 2023. Ve stejném roce ji společně se sestrou Brendou zařadila česká verze časopisu Forbes do seznamu 30 pod 30 mezi české talenty.



Kdo je Linda Fruhvirtová? Životopis Linda Fruhvirtová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní údaje o osobě Linda Fruhvirtová

Národnost: česká
Datum narození: 1. 5. 2005
Místo narození: Praha, Česká republika

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Linda Fruhvirtová s kolegy na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Znáte definici termínu Liché číslo? Víte co je Raiffeisenbank? Vzpomněli byste si co označuje výraz Ostruha? Vzpomněli byste si co označuje výraz Akné?

Klíčová slova: kdy se narodila Linda Fruhvirtová?, wikipedie, biografie, místo narození, informace, kde se narodila Linda Fruhvirtová?, osobnost, kdo je Linda Fruhvirtová?, zajímavosti, osobnosti, wiki, vysvětlení, život, lexikon, popis, narození

Pojem Linda Fruhvirtová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o slovu Linda Fruhvirtová doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Linda Fruhvirtová ve Wikimedia Commons

Zkusit najít frázi Linda Fruhvirtová ve Wikipedii

Hledat frázi Linda Fruhvirtová ve vyhledávači Yahoo

Hledejte bez špehování slovo Linda Fruhvirtová ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít výraz Linda Fruhvirtová v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Linda Fruhvirtová například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, v metavyhledávači Info.com, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Jaké osobnosti, pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Biografie, životopis, kdo je to Linda Fruhvirtová?

Teďka již bezesporu víte Kdo je to Linda Fruhvirtová? Kdy se narodila Linda Fruhvirtová? Kde se narodila Linda Fruhvirtová? Linda Fruhvirtová patří do sekce Sport

Kategorie sport, parašutistka, linda Fruhvirtová, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Informace jsou bez záruky, provozovatel neručí za správnost a aktuálnost informací v textech. Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Linda Fruhvirtová třeba v české Wikipedii, kde můžete najít podrobný popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Linda Fruhvirtová i v jiné kategorii než je sport.