Kdo je to?
Kdo je Serena Williams? Životopis Serena Williams, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Serena Williams

Kdo je Serena Williams? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Serena Jameka Williams, jedna z předních světových tenistek, se narodila 26. září 1981 ve městě Saginaw v americkém státě Michigan jako nejmladší z pěti dcer. Má o rok starší setru Venus, která je také neméně známou tenistkou, s níž se velmi často objevovala na tenisovém kurtu. K tenisu se dostala již ve čtyřech letech a od svých devíti navštěvovala tenisovou akademii Ricka Macciho. Serena Williams se v roce 2017 stala matkou malé Alexis Olympie, kterou porodila o dva roky mladšímu miliardáři Alexisovi Ohanianemovi, jehož si později toho roku také vzala.
Její profesionální kariéra započala v říjnu 1995, kdy si její trénink vzal plně na starosti její otec. Je považována za jednu z nejsilnějších tenistek. Již mezi lety 1999 a 2001 se dostala mezi deset nejlepších hráček světa.
Má na svém kontě mnohá prvenství a rekordy. Například jako devátá získala kompletní Grand Slam ve dvouhře a také se stala třetím tenistou, jemuž se podařilo dosáhnout na čtyři grandslamy hned dvakrát. Celkově je držitelkou devětatřiceti grandslamů a mnoha dalších ocenění, což ji staví mezi ty vůbec nejúspěšnější tenistky historie. Ve své sbírce má dokonce čtyři zlaté olympijské medaile (čtyřhra 2000 Sydney, 2008 Peking, 2012 Londýn; dvouhra 2012 Londýn).
Život Sereny se může zdát dokonalý, ona sama se ale potýká s problémy. V roce 2003 byla v Los Angeles zastřelena nevlastní starší sestra Sereny a Venus Yetunde Priceová, jejíž smrt Serenu dle jejích slov velmi poznamenala, a ani patnáct let nestačilo na to, aby se s touto událostí plně smířila.
V současnosti již Serena není aktivní tenistkou, jelikož na konci sezóny 2022 ukončila oficiálně svou tenisovou kariéru. Od té doby se naplno věnuje svému podnikání v oblasti sportu a regenerace, mimo to však disponuje i širokým investičním portfoliem, jelikož již během své tenisové kariéry ráda podporovala začínající firmy.
V roce 2016 o ní byl natočen dokumentární film a v nedávné době přibyl i snímek inspirovaný životem obou sester Williamsových Král Richard: Zrození šampiónek, který se na ČSFD.cz těší velmi kladnému hodnocení. Otce a trenéra slavných tenistek Richarda zde ztvárnil známý hollywoodský herec Will Smith.



Kdo je Serena Williams? Životopis Serena Williams, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Serena Williams

Národnost: americká (USA)
Datum narození: 26. září 1981
Místo narození: Saginaw, Michigan, USA

Popis osobnosti Serena Williams můžete sdílet s dalšími lidmi na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Znáte termín Evropská unie? Znáte termín Představa? Vzpomenete si na definici slova Korupce? Víte, co je to Řípa?

Klíčová slova: wiki, biografie, Serena Williams, život, sport, informace, kdo je Serena Williams?, datum narození, narození, wikipedie, kde se narodila Serena Williams?, osobnosti, osobnost, zajímavosti, lexikon, vysvětlení

Pojem Serena Williams je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Doporučené zdroje informací k dalšímu studiu

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Serena Williams ve Wikimedia Commons

Najít slovo Serena Williams ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledejte bez špehování slovo Serena Williams ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat slovo Serena Williams ve vyhledávači Yandex

Vyhledat výraz Serena Williams ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Serena Williams například ve videích na Youtube, v Google překladači, ve Wikislovníku, ve fulltextu Google.cz nebo v projektu slovnik.cz.

Doporučené pojmy, slova, osobnosti, odborné termíny a výrazy

Biografie, životopis, kdo je to Serena Williams?

Nyní už nejspíš víte Kdo je to Serena Williams? Kdy se narodila Serena Williams? Kde se narodila Serena Williams? Serena Williams se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, házenkář, serena Williams, ilustrační obrázek

Napsáno redaktory Superia.cz. Žádným způsobem neručíme za informace nebo obsah uvedený na těchto internetových stránkách. Údaje na stránkách nemusí být aktuální. Přes veškerou snahu bohužel nestíháme pravidelnou aktualizaci informací. Můžete také vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Serena Williams řekněme třeba ve Wikipedii, kde můžete najít podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Serena Williams i v jiné kategorii než je sport.