Kdo je to?
Kdo je Valentino Rossi? Životopis Valentino Rossi, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Valentino Rossi

Kdo je Valentino Rossi? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Valentino Rossi je profesionální motocyklový závodník. K závodění ho přivedl otec, který v minulosti také závodil. Už v dětství tak začal jezdit na motokárách a v roce 1990 vyhrál regionální mistrovství v motokárách. Poté skončil pátý na národním šampionátu. Postupně přešel z motokár na motocykly, v roce 1993 poprvé startoval na italském šampionátu a o rok později získal italský titul. V roce 1996 debutoval v motocyklových závodech Grand Prix. Několikrát musel ze závodu odstoupit, ale jinak byla jeho první sezóna úspěšná. Na Velké ceně Rakouska skončil třetí a poprvé se podíval na pódium pro vítěze. Poté dokázal vyhrát Velkou cenu České republiky. Svou první sezónu zakončil na celkovém devátém místě. Ještě úspěšnější byla sezóna v roce 1997, během které se v závodech umisťoval na prvních místech a zakončil ji mistrovským titulem ve třídě do 125 ccm.
Po zisku titulu v roce 1997 Rossi přestoupil do třídy 250 ccm. První sezóna v roce 1998 nezačala dobře a musel několikrát odstoupit, ale díky zlepšení v druhé polovině sezóny nakonec vybojoval druhé místo. Výkony v druhé sezóně byly od začátku stabilnější, což na konci sezóny vyneslo celkově druhý mistrovský titul, první v kategorii do 250 ccm.
Skvělé výsledky Rossimu zajistily účast v nejvyšší třídě do 500 ccm. Závodil za Hondu a jeho osobním trenérem se stal Mick Doohan, několikanásobný mistr světa. První sezóna v roce 2000 začala slabšími výkony, ale v průběhu sezóny se začal objevovat na stupních vítězů. Na mistrovský titul to nestačilo, ale konečné druhé místo bylo v nováčkovské sezóně skvělým umístěním. Stejně jako v předchozích třídách, rovněž v kategorii do 500 ccm dokázal Rossi navázat na úspěchy z nováčkovské sezóny. V roce 2001 získal mistrovský titul poté, co se téměř po každém závodu ukázal mezi třemi nejlepšími jezdci.
V roce 2002 se MotoGP poprvé jela s čtyřtaktními motory do 990 ccm. Rossi se této změně rychle přizpůsobil a dokázal obhájit mistrovský titul. V sezóně 2003 se stal hlavním rivalem španělský jezdec Sete Gibernau, ale Rossi si vybudoval náskok a znovu obhájil mistrovský titul. Po této sezóně opustil Hondu a začal závodit za Yamahu. Po přestupu byl Rossi podceňován, přesto znovu vyhrál mistrovský titul a o rok později ho obhájil ještě přesvědčivěji. V roce 2006 zažil smolnou sezónu a titul mu unikl, což se opakovalo i v sezóně 2007. V roce 2008 byl Rossi po neúspěšných sezónách opět podceňován, po dvouleté pauze však znovu vyhrál mistrovský titul a v následující sezóně potvrdil návrat mezi elitu obhajobou titulu.
V roce 2010 Rossiho brzdilo zranění a skončil třetí. V letech 2011 a 2012 jezdil za Ducati, ale nesplnil očekávání, protože skončil nejdříve sedmý a následně šestý. Ducati proto opustil a od sezóny 2013 jezdil znovu za Yamahu. Ani tato změna desátý titul nepřinesla, nejblíže byl Rossi v letech 2014, 2015 a 2016, kdy skončil druhý.



Kdo je Valentino Rossi? Životopis Valentino Rossi, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Valentino Rossi

Národnost: italská
Datum narození: 16. února 1979
Místo narození: Urbino, Itálie

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Valentino Rossi sdílet s vašimi kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co označuje výraz Věrnost? Pamatujete si definici pojmu Ferrata? Znáte pojem Lyocell? Vzpomněli byste si co znamená slovo Enuréza?

Klíčová slova: popis, kde se narodil Valentino Rossi?, osobnost, vysvětlení, wiki, místo narození, osobnosti, lexikon, život, narození, datum narození, kdo je Valentino Rossi?, sport, biografie, životopis, národnost

Pojem Valentino Rossi je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Hledejte bez špehování slovo Valentino Rossi ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít výraz Valentino Rossi ve fulltextu Seznam.cz

Najít výraz Valentino Rossi na Google.cz

Hledat frázi Valentino Rossi ve fulltextu vyhledávače Info.com

Najít heslo Valentino Rossi v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Valentino Rossi například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Lingea slovnících, ve Wikislovníku, ve fulltextu Yahoo.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr osobností, hesel, pojmů a odborných termínů

Životopis, kdo je Valentino Rossi? Stručná biografie

Nyní již víte Kdo je to Valentino Rossi? Kdy se narodil Valentino Rossi? Kde se narodil Valentino Rossi? Valentino Rossi je v sekci Sport

Kategorie sport, vodní pólista, valentino Rossi, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Doporučujeme taktéž hledat informace osobnost, osobu, člověka Valentino Rossi třeba v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Valentino Rossi i v jiné kategorii než je sport.