Kdo je to?
Kdo je Andrej Babiš mladší? Životopis Andrej Babiš mladší, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Andrej Babiš mladší

Kdo je Andrej Babiš mladší? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, politika

Andrej Babiš mladší je syn českého politika a bývalého premiéra Andreje Babiše staršího. Bývalý pilot.
Andrej Babiš mladší se narodil do manželství Andreje Babiše a jeho první ženy Beaty.
Andrej Babiš mladší se stal veřejně známým především kvůli svému podílu v nepřehledné dotační kauze svého otce známé jako Čapí hnízdo. Farma Čapí hnízdo čerpala evropské dotace pro malé a střední podniky, orgány v trestním řízení se však domnívaly, že podnik byl účelově vyčleněn z holdingu Agrofert, který patřil Andreji Babišovi staršímu. Akcie Čapího hnízda v době, kdy byly čerpány dotace, vlastnili rodinní příslušníci Andreje Babiše st., včetně Andreje Babiše ml.
Kauzu dál komplikovala skutečnost, že u Andreje Babiše ml. od roku 2015 údajně propukla vážná duševní nemoc. Navíc se po tomto období zdržoval v Ženevě (má i švýcarské občanství). Investigace novinářů navíc ukázala na neobvyklou situaci, kdy se Andrej Babiš ml. stal pacientem psychiatričky a spolupracovnice Andrej Babiše st. Její manžel (původem Rus) poté v roce 2017 za nejasných okolností odvezl Andreje Babiše ml. na Ruskem okupovaný Krym. Andrej Babiš ml. sám tuto cestu považoval za únos a měl se obrátit i na Policii ČR, ta však nezákonné jednání neshledala (a to ani v dané době, ani po pozdějším vyšetřování).
Celá kauza vešla ve známost v roce 2018, kdy se o ni začali zajímat reportéři Seznam Zpráv.
Andrej Babiš mladší zasáhl i do politické kampaně před volbami v roce 2021, kdy Andreje Babiše st. konfrontoval během volebního mítinku. Opět šlo o situaci s ne úplně jasným pozadím.
Pozdější znalecké posudky duševního stavu Andreje Babiše ml. neprokázaly žádné aktuální psychické onemocnění, jeho chování ve veřejném prostoru však působilo nestandardně.
Role v kauze Čapí hnízdo Andreje Babiše ml. skončila v roce 2019, kdy státní zastupitelství stíhání zastavilo. Kauza v případě jeho otce došla až k soudu, v roce 2023 byli Andrej Babiš st. spolu s další obviněnou Janou Nagyovou zproštěni obžaloby.



Kdo je Andrej Babiš mladší? Životopis Andrej Babiš mladší, osobnosti, slavný člověk z kategorie politika

Hlavní data o osobě Andrej Babiš mladší

Datum narození: 1983
Místo narození: Bratislava

Tento text (Andrej Babiš mladší) můžete samozřejmě sdílet s kamarády na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Znáte definici termínu Dortoletky? Vzpomněli byste si co znamená slovo Epika? Vzpomněli byste si co označuje výraz Rychlost? Víte co je Bašavel?

Klíčová slova: zajímavosti, osobnosti, datum narození, místo narození, lexikon, informace, kdo je Andrej Babiš mladší?, Andrej Babiš mladší, kdy se narodil Andrej Babiš mladší?, popis, narození, politika, wiki, wikipedie, kde se narodil Andrej Babiš mladší?, politika

Pojem Andrej Babiš mladší je v kategorii Politika, ilustrační obrázek

Internetové odkazy na vyhledávače

Zkusit najít Andrej Babiš mladší na Google obrázcích

Hledat frázi Andrej Babiš mladší ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít Andrej Babiš mladší na Google.cz

Hledat videa s názvem Andrej Babiš mladší na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Andrej Babiš mladší ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Andrej Babiš mladší například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Často hledaná hesla, osobnosti, odborné termíny, pojmy, slova

Životopis, kdo je Andrej Babiš mladší? Stručná biografie

Nyní již víte Kdo je to Andrej Babiš mladší? Kdy se narodil Andrej Babiš mladší? Kde se narodil Andrej Babiš mladší? Andrej Babiš mladší se nachází v kategorii Politika

Kategorie politika, politická mapa, andrej Babiš mladší, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro Superia.cz. Přes veškeré přiměřené úsilí tomu, aby informace na těchto stránkách byly správné, jejich přesnost nelze stoprocetně zaručit. Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Můžete též zkusit najít informace osobnost, osobu, člověka Andrej Babiš mladší třeba na české Wikipedii, kde naleznete o něco delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Andrej Babiš mladší i v jiné kategorii než je politika.