Kdo je to?
Kdo je Pete Sampras? Životopis Pete Sampras, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Pete Sampras

Kdo je Pete Sampras? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Pete Sampras je bývalý profesionální tenista ze Spojených států, který je považován za jednoho z nejlepších hráčů všech dob. Během své kariéry získal 14 grandslamových titulů ve dvouhře včetně rekordních sedmi wimbledonských a rekordních 286 týdnů byl světovou jedničkou. Je známý také díky svému intenzivnímu soupeření s Andre Agassim v 90. letech 20. století.
Sampras se narodil 12. srpna 1971 v Potomacu ve státě Maryland ve Spojených státech. Tenis začal hrát v mladém věku a rychle projevil přirozený talent pro tento sport. V roce 1988 se stal profesionálem a okamžitě se prosadil na profesionálním okruhu.
V roce 1990, ve svých 19 letech, získal Sampras svůj první grandslamový titul na US Open a stal se tak nejmladším mužským hráčem, který tento turnaj vyhrál od roku 1976, kdy jej vyhrál Bjorn Borg. US Open vyhrál ještě třikrát v letech 1993, 1995 a 1996.
V roce 1993 získal Sampras svůj první titul ve Wimbledonu a tento turnaj vyhrál ještě šestkrát v letech 1994, 1995, 1997, 1998, 1999 a 2000. Se sedmi tituly je rekordmanem v počtu wimbledonských titulů v otevřené éře.
Samprasova rivalita s Andre Agassim byla jednou z nejikoničtějších a nejintenzivnějších v historii tenisu. Střetli se 34krát, přičemž Sampras vyhrál 20 zápasů a Agassi 14. Jejich zápasy byly známé kvalitní hrou a kontrastními herními styly, kdy Samprasova hra na podání a volej kontrastovala s Agassiho stylem orientovaným spíše na základní čáru.
Samprasova kariéra skončila v roce 2002, kdy ve svých 31 letech ukončil kariéru. Po svém odchodu do důchodu byl v roce 2007 uveden do Mezinárodní tenisové síně slávy a nadále je považován za jednoho z nejlepších hráčů všech dob. Podílel se také na různých podnikatelských záměrech a byl k vidění i na některých charitativních akcích a exhibicích.
Pete Sampras si navzdory svým úspěchům na kurtu vždy udržoval poměrně soukromý osobní život. Je známý jako uzavřený člověk, který si váží své rodiny.
Sampras se v roce 2000 oženil se svou dlouholetou přítelkyní, herečkou a bývalou Miss Teen USA Bridgette Wilsonovou. Pár má dvě děti, Christiana a Ryana. Je oddaným rodinným příslušníkem a často hovoří o tom, že rodina je mu po celou dobu jeho kariéry oporou.
Ve volném čase Sampras rád hraje golf a je jeho vášnivým fanouškem. Je také nadšencem a sběratelem automobilů. Je o něm také známo, že má vášeň pro hudbu, speciálně pro klasický rock, a je velkým fanouškem skupiny Beatles.
Sampras se také aktivně zapojuje do filantropie a charitativní činnosti, podporuje například zdraví a vzdělávání dětí a také různé dobročinné nadace. Podporoval a účastnil se také různých charitativních akcí a výstav.
Navzdory úspěchům na kurtu a své slávě zůstal Sampras vždy skromný a při zemi. Svůj osobní život si vždy udržoval v soukromí a nebyl tolik středem pozornosti jako jiní vysoce postavení sportovci.



Kdo je Pete Sampras? Životopis Pete Sampras, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Pete Sampras

Národnost: americká
Datum narození: 12. 8. 1971
Místo narození: Potomac, Maryland, USA

Líbí se stručný životopis s osobou Pete Sampras? Pak se podělte s vašimi sledujícími na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Znáte definici termínu Demokracie? Znáte termín Chili con carne? Vzpomněli byste si co označuje výraz Daňový doklad? Víte, co je to Suspektní?

Klíčová slova: životopis, život, informace, narození, sport, osobnosti, Pete Sampras, zajímavosti, Pete Sampras, biografie, kdy se narodil Pete Sampras?, wiki, vysvětlení, wikipedie, osobnost, kdo je Pete Sampras?

Pojem Pete Sampras je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Jiné informační zdroje o frázi Pete Sampras

Hledejte bez špehování slovo Pete Sampras ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Pete Sampras ve vyhledávači Yandex

Vyhledat slovo Pete Sampras na Google obrázcích

Zkusit najít Pete Sampras ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít slovo Pete Sampras ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Pete Sampras například v evropském vyhledávači Qwant, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikipedii, ve fulltextu Google.cz nebo v projektu slovnik.cz.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Stručná biografie, resp. životopis osoby Pete Sampras

Nyní již víte Kdo je to Pete Sampras? Kdy se narodil Pete Sampras? Kde se narodil Pete Sampras? Pete Sampras patří do kategorie Sport

Napsáno redaktory Superia.cz. Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Pokuste se též vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Pete Sampras např. v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Pete Sampras i v jiné kategorii než je sport.