Kdo je to?
Kdo je Andre Agassi? Životopis Andre Agassi, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Andre Agassi

Kdo je Andre Agassi? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Andre Aggasi je bývalý tenista asyrského původu, který hrál za USA. Jeho otcem byl Emanuel Aggasi, reprezentant Íránu v boxu na dvou olympiádách (1948 a 1952). Od roku 1952 žila rodina v USA, a ačkoliv byl Andre nejmladší ze 4 dětí, byl stejně jako jeho sourozenci poněkud autoritativním způsobem veden ke sportu.
V tenise Andre Aggasi vynikal zejména energickou hrou, díky které si jej oblíbili zejména diváci. Dodnes patří k nejlepším tenistům světa.
K jeho největším úspěchům můžeme počítat to, že vyhrál všechny čtyři grandslamové turnaje: v roce 1992 Wimbledon, když ve finále porazil Gorana Ivaniševiče, v letech 1994 a 1999 US Open, 4x Australian Open a v roce 1999 French Open, kdy ve finále porazil Andreje Medveděva. Byl výborným hráčem na všech druzích povrchů: na betonu, antuce i trávě. Zároveň vyhrál 2x Davis Cup za USA. Zlatou medaili získal také na olympiádě v Atlantě v roce 1996, když ve finále porazil Sergiho Brugueru. Během své kariéry se stal 6x světovou jedničkou na žebříčku ATP.
K jeho nejdůležitějším trenérům patřil bezesporu Brad Gilbert, díky němuž Andre získal taktičtější přístup ke hře a dosahoval pak konzistentnějších výkonů. Brad začal Andreho trénovat v roce 1994 a od té doby byly jeho úspěchy stále viditelnější.
Profesionální kariéru ukončil Aggasi v roce 2006, a to zejména ze zdravotních důvodů (vyhřezlé ploténky a posun obratlů). V roce 2011 pak byl uveden do Mezinárodní tenisové síně slávy. V roce 2017 začal trénovat Novaka Djokoviče.
Jeho osobní život byl nejprve spojen s herečkou Brooke Shields, ale manželství se rozpadlo. Od roku 2001 je spojen s tenistkou Steffi Grafovou, s níž má 2 děti: syna Jaden Gila a dceru Jaz Elle.
Je zakladatelem charitativní organizace Andre Aggasi, která pomáhá zejména ohroženým dětem v Jižní Nevadě. Tato nadace otevřela v roce 2001 přípravnou akademii Andre Aggasi College pro ohrožené děti, která sídlí v Las Vegas.



Kdo je Andre Agassi? Životopis Andre Agassi, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Andre Agassi

Národnost: americká (asyrského původu)
Datum narození: 29. dubna 1970
Místo narození: Las Vegas, Nevada, USA

Líbí se stručný životopis s osobou Andre Agassi? Pak se podělte s vašimi přáteli na různých sociálních sítích – Facebooku, Pinterestu, Redditu nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pamatujete si definici pojmu ET? Vzpomněli byste si na význam slova Koheze? Znáte termín Exekuce? Znáte definici termínu Právo?

Klíčová slova: zajímavosti, osobnost, kdy se narodil Andre Agassi?, lexikon, místo narození, životopis, narození, informace, kde se narodil Andre Agassi?, wikipedie, vysvětlení, datum narození, biografie, wiki, sport, popis

Pojem Andre Agassi je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Vyhledat slovo Andre Agassi ve vyhledávači Yahoo

Najít výraz Andre Agassi ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít heslo Andre Agassi ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít Andre Agassi ve Wikipedii

Zkusit najít frázi Andre Agassi na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Andre Agassi například ve ruském vyhledávači Yandex, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Google.cz, ve videích na Youtube nebo v Google překladači.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Biografie, životopis, kdo je to Andre Agassi?

Nyní již víte Kdo je to Andre Agassi? Kdy se narodil Andre Agassi? Kde se narodil Andre Agassi? Andre Agassi je v kategorii Sport

Text napsán pro Superia.cz. Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Andre Agassi řekněme třeba v projektu Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Andre Agassi i v jiné kategorii než je sport.