Kdo je to?
Kdo je Bořek Dočkal? Životopis Bořek Dočkal, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Bořek Dočkal

Kdo je Bořek Dočkal? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Bořek Dočkal je český profesionální fotbalový záložník a reprezentant, který v současnosti hraje za prvoligový klub AC Sparta Praha. Dočkal se narodil ve městě Městec Králové. Jeho prvním klubem byla Bohemia Poděbrady, odkud v deseti letech odešel do klubu SK Slavia Praha. V klubu strávil celkem 8 let (1998-2006), než se probojoval přes mládežnické kategorie do A-týmu. V sezóně 2006/07 odehrál pouhých 6 zápasů. V další sezóně půl roku hostoval v prvoligovém klubu SK Kladno (2007/08). Zbytek sezóny hostoval v klubu SK Slovan Liberec, kam po sezóně ze Slavie přestoupil. V Liberci odehrál dvě sezóny (2008/09, 2009/10) a poté odešel na hostování do tureckého klubu Konyaspor (2010/11).
Následoval přestup z Liberce do norského klubu Rosenborg BK, kde Dočkal odehrál celkem dvě sezóny (2011-13). Z Norska se vrátil zpět do Česka do klubu AC Sparta Praha, kde se stal ihned oporou týmu. Hned v jeho první sezóně (2013/14) Dočkal slavil s klubem double po zisku mistrovského titulu a Poháru České pošty. V jeho druhé sezóně ve Spartě (2014/15) skončil s klubem na druhém místě těsně za FK Viktoria Plzeň. Dočkal po této sezóně získal ocenění nejlepší záložník Synot ligy.
Po dalších dvou sezónách Dočkal přestoupil do čínského klubu Che-nan Ťien-jie, hrající nejvyšší čínskou soutěž. V Číně měl smlouvu celkem na 3 roky. Po první sezóně odletěl na roční hostování do klubu Philadelphia Union z americké Major League Soccer. Díky 18 asistencím se stal nejlepším nahrávačem ročníku (18 asistencí). S klubem z Číny po dvou letech rozvázal smlouvu a vrátil se zpět do Prahy, kde podepsal smlouvu opět s klubem AC Sparta Praha. V sezóně 2019/20 si poranil Achillovu šlachu a byl na několik měsíců vyřazen ze hry. Po uzdravení patřil až do současnosti k důležitým pilířům sparťanské sestavy.
Jako reprezentant prošel kategoriemi U16, U17, U19. V reprezentaci do 21 let se jako kapitán dostal s mužstvem na Mistrovství Evropy v Dánsku (2011) až do semifinále.
Poprvé se objevil v reprezentačním A-týmu roku 2012 proti Slovensku, kdy také vstřelil první reprezentační gól mezi seniory. Objevil se na Mistrovství Evropy 2016 ve Francii.



Kdo je Bořek Dočkal? Životopis Bořek Dočkal, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Bořek Dočkal

Národnost: česká
Datum narození: 30. 9. 1988
Místo narození: Městec Králové, Česká republika

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Bořek Dočkal sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Vzpomenete si na definici slova Parmezán? Pamatujete si definici pojmu Lurex? Vzpomněli byste si co znamená slovo Germanizace? Vzpomněli byste si co znamená slovo Slanisko?

Klíčová slova: datum narození, lexikon, zajímavosti, kde se narodil Bořek Dočkal?, kdy se narodil Bořek Dočkal?, wiki, wikipedie, osobnost, národnost, narození, životopis, Bořek Dočkal, biografie, místo narození, sport, vysvětlení

Pojem Bořek Dočkal je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje o slovu Bořek Dočkal

Vyhledat termín Bořek Dočkal ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít Bořek Dočkal na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Bořek Dočkal ve Wikimedia Commons

Zkusit najít slovo Bořek Dočkal ve Wikislovníku

Vyhledat výraz Bořek Dočkal v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Bořek Dočkal například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve ruském vyhledávači Yandex, ve videích na Youtube nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledané pojmy, osobnosti, výrazy, odborné termíny a slova

Biografie, životopis, kdo je to Bořek Dočkal?

Teď už znáte odpověď na otázku Kdo je to Bořek Dočkal? Kdy se narodil Bořek Dočkal? Kde se narodil Bořek Dočkal? Bořek Dočkal je v sekci Sport

Kategorie sport, cyklistka, bořek Dočkal, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Informace obsažené na našich webových stránkách byly pečlivě zkontrolovány. I přesto však nepřebíráme odpovědnost za případné chyby. Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Čerstvé informace hledejte osobnost, osobu, člověka Bořek Dočkal řekněme třeba v projektu Wikipedie, kde můžete najít podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Bořek Dočkal i v jiné kategorii než je sport.