Kdo je to?
Kdo je Dominika Cibulková? Životopis Dominika Cibulková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Dominika Cibulková

Kdo je Dominika Cibulková? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Dominika Cibulková, celým jménem Dominika Navara Cibulková, je bývalá slovenská tenistka.
Dominika Cibulková se narodila 6. května 1989 v Bratislavě. Její maminkou je Katarína Cibulková, slovenská politička, která je poslankyní Národní rady Slovenské republiky. Sportem se zabýval její dědeček z maminčiny strany Ľubomír Kaclík, který byl fotbalovým brankářem. Dominika se však rozhodla pro tenis. Svou poměrně dlouhou kariéru zahájila v roce 2005, kdy reprezentovala Slovensko ve Fed Cupu. Tehdy sice neslavila žádný úspěch, ale ten na sebe nenechal dlouho čekat. Pak totiž nastoupila již na Letních olympijských hrách 2008, kde došla do 3. kola, i na dalších LOH 2012, ale hlavně v roce 2014 na turnaji Miami Masters vyřadila světovou trojku Agniezsku Radwańskou, čímž si zajistila postup žebříčkem WTA nahoru. V roce 2016 zvítězila na Turnaji mistryň. V Australian Open byla v roce 2014 ve finále, v ostatních grandslamech ve čtvrtfinále nebo semifinále. Nejvýše se umístila na žebříčku WTA 4. ve dvouhře a 59. ve čtyřhře. Kariéru ukončila v roce 2019 pro přetrvávající zranění Achillovy šlachy. V tomtéž roce vydala autobiografickou knihu s názvem Tenis je můj život.
V osobním životě měla zpočátku samé tenisové partnery. Nejprve to byl francouzský tenista Gaël Monfils (do roku 2088), potom randila s rakouským tenistou Jürgenem Melzerem. Nakonec si však vybrala Michala Navaru, kterého poněkud netradičně poznala v nočním klubu. Svatba se konala v roce 2016 v katedrále svatého Martina v Bratislavě. Od té doby až do konce kariéry ji manžel všestranně podporoval, aby mohla hrát tenis. Když s tímto krásným sportem musela skončit, rozhodli se založit rodinu a v roce 2020 se jim narodil syn Jakub.



Kdo je Dominika Cibulková? Životopis Dominika Cibulková, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní údaje o osobě Dominika Cibulková

Národnost: slovenská
Datum narození: 6. 5. 1989
Místo narození: Bratislava

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Dominika Cibulková s bližními na sociálních sítích, jako jsou Facebook, Pinterest, síť X (dříve Twitter), Reddit apod.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Znáte termín Zadní rýma? Rozumíte pojmu Vitamín E? Vzpomenete si na definici slova Musaka? Znáte pojem Ricotta?

Klíčová slova: wiki, lexikon, život, sport, osobnosti, zajímavosti, narození, kde se narodila Dominika Cibulková?, Dominika Cibulková, biografie, kdo je Dominika Cibulková?, informace, sport, životopis, datum narození, popis

Pojem Dominika Cibulková je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu Dominika Cibulková v následujících zdrojích

Zkusit najít slovo Dominika Cibulková v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít výraz Dominika Cibulková ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít výraz Dominika Cibulková ve vyhledávači Qwant

Vyhledat heslo Dominika Cibulková ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít termín Dominika Cibulková ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Dominika Cibulková například ve vyhledávači Seznam.cz, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Google.cz, v Microsoft Bing nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Životopis, kdo je Dominika Cibulková? Stručná biografie

Teď už víte Kdo je to Dominika Cibulková? Kdy se narodila Dominika Cibulková? Kde se narodila Dominika Cibulková? Dominika Cibulková se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, kanoistka, dominika Cibulková, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Zveřejněné texty, byly pečlivě kontrolovány. Nicméně i tak mohou obsahovat nesprávné, nepřesné nebo neaktuální informace, za což se předem moc omlouváme. Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Dominika Cibulková kupříkladu v české Wikipedii, kde můžete najít podrobný popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Dominika Cibulková i v jiné kategorii než je sport.