Kdo je to?
Kdo je Egan Bernal? Životopis Egan Bernal, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Egan Bernal

Kdo je Egan Bernal? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Egan Bernal je kolumbijský cyklistický závodník, který se stal vůbec prvním kolumbijským vítězem závodu Tour de France. V současnosti závodí za tým Ineos Grenadiers. Narodil v kolumbijské metropoli Bogotá a vyrůstal ve městě Zipaquirá. K cyklistice Egana přivedl jeho otec, který býval amatérským cyklistickým závodníkem. Na přání otce se Egan zúčastnil závodu v jeho domovském městě, který nakonec vyhrál a získal také stipendium. Jeden semestr poté studoval na Universidad de la Sabana ve městě Chia. Jako junior vyhrál závody v Brazílii, Kostarice a USA. V roce 2014 získal stříbrnou medaili v závodě UCI Mountain Bike World Championships (kategorie juniorů) a o rok později bronzovou medaili. V Itálii zvítězil v závodech Clasica Juentudes Cajica a Sognando II Giro delle Fiandre.
Profesionální kariéru započal v roce 2016, kdy podepsal pětiletý kontrakt s týmem Androni Giocattoli-Sidermec. Hned v první sezóně zvítězil v závodě Tour of Bihor 2016. V dalším roce vyhrál dokonce 3 závody (Sibiu Cycling Tour, Tour de Savoie Mont Blanc, Tour de l’Avenir). V sezóně 2018 se radoval z vítězství na Tour of California. Podepsal smlouvu s Team Sky. Rokem 2019 se zapsal Bernal do historie vítězstvím v závodě Tour de France. Stal se prvním kolumbijským závodníkem, který tento závod vyhrál a od roku 1909 byl také nejmladším vítězem (bylo mu teprve 22 let). Ve stejné sezóně zvítězil ještě v závodě Tour de Suisse a Paris-Nice. Další sezónu vyhrál Route d’Occitanie a o rok později slavil vítězství na Giro d’Italia.



Kdo je Egan Bernal? Životopis Egan Bernal, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Egan Bernal

Národnost: kolumbijská
Datum narození: 13. 1. 1997
Místo narození: Bogotá, Kolumbie

Líbí se stručný životopis s osobou Egan Bernal? Pak se podělte s ostatními na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Víte co je Askeze? Pamatujete si definici pojmu Formát A4? Rozumíte pojmu Ringo? Vzpomněli byste si co znamená slovo Škytavka?

Klíčová slova: Egan Bernal, popis, kdo je Egan Bernal?, sport, Egan Bernal, život, wikipedie, biografie, kdy se narodil Egan Bernal?, vysvětlení, narození, zajímavosti, informace, osobnosti, národnost, lexikon

Pojem Egan Bernal je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Pro více informací o heslu Egan Bernal zkuste navštívit tyto odkazy

Vyhledat heslo Egan Bernal ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat frázi Egan Bernal na Google obrázcích

Najít termín Egan Bernal ve vyhledávači Qwant

Hledat frázi Egan Bernal na Google.cz

Hledat slovo Egan Bernal ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Egan Bernal například ve Wikipedii, v Lingea slovnících, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve ruském vyhledávači Yandex nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Vybrané odborné pojmy, slova, osobnosti, termíny

Stručná biografie, resp. životopis osoby Egan Bernal

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Egan Bernal? Kdy se narodil Egan Bernal? Kde se narodil Egan Bernal? Egan Bernal je v sekci Sport

Kategorie sport, běžec, egan Bernal, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Egan Bernal dejme tomu např. v projektu Wikipedia, kde naleznete podrobnější popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Egan Bernal i v jiné kategorii než je sport.