Kdo je to?
Kdo je Tomáš Vaclík? Životopis Tomáš Vaclík, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tomáš Vaclík

Kdo je Tomáš Vaclík? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tomáš Vaclík
Národnost: česká
Místo narození: Ostrava, Česká repulika
Datum narození: 29. 3. 1989
Tomáš Vaclík je český reprezentační brankář, hrající za španělský klub FC Sevilla. V Ostravě, kde se narodil, započal fotbalovou kariéru v týmu FK Vítkovice. Po absolvování všech mládežnických kategorií ve Vítkovicích se dostal do A-týmu v roce 2007. Odehrál zde celkem tři sezony. Následoval přestup v roce 2010 do pražského klubu FK Viktoria Žižkov. Díky jeho skvělým výkonům se Viktoria Žižkov probojovala do první ligy.
Po dvou sezonách odchází Vaclík v roce 2012 k městskému rivalovi AC Sparta Praha. Během první sezony Sparta skončila na celkovém druhém místě a kvalifikovala se do Evropské ligy. Podařilo se ji postoupit ze skupiny v Evropské lize, avšak vypadli hned v šestnáctifinále s klubem FC Chelsea. V následující sezoně Vaclík slavil se Spartou double za zisk ligového titulu a poháru (2013/2014).
Po úspěšné sezoně přestoupil do švýcarského klubu FC Basel 1893. Hned v první sezoně slavil s klubem ligový titul (2014/2015), který obhájili i další dva ročníky po sobě (2015/2016 a 2016/2017).
V Basileji odchytal 4 sezony a v roce 2018 následoval přestup do španělského klubu FC Sevilla. S týmem se probojoval do osmifinále Evropské ligy, kde však nestačili na český tým SK Slavia Praha. O rok později v sezoně 2018/2019 Sevilla Evropskou ligu vyhrála.
Vaclík začal chytat za reprezentaci již v kategorii do 16 let. Do prvního týmu se poprvé podíval v roce 2012, když vychytal čisté konto v přátelském utkání s reprezentací Slovenska.



Kdo je Tomáš Vaclík? Životopis Tomáš Vaclík, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Tomáš Vaclík

Národnost: česká
Datum narození: 29. 3. 1989
Místo narození: Ostrava, Slezsko, Česká republika

Sdílejte tuto stránku s osobností Tomáš Vaclík s vašimi kamarády na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co označuje výraz Rituál? Vzpomněli byste si na význam slova Špalda? Znáte pojem Společenská nebezpečnost? Znáte definici termínu Srp?

Klíčová slova: národnost, zajímavosti, informace, biografie, lexikon, životopis, kdy se narodil Tomáš Vaclík?, místo narození, sport, vysvětlení, narození, wiki, Tomáš Vaclík, osobnost, osobnosti, život

Pojem Tomáš Vaclík je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o pojmu Tomáš Vaclík lze najít v následujících zdrojích

Najít termín Tomáš Vaclík ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít Tomáš Vaclík ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Tomáš Vaclík na Youtube

Vyhledat pojem Tomáš Vaclík ve Wikislovníku

Hledat výraz Tomáš Vaclík ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Tomáš Vaclík například ve videích na Youtube, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v metavyhledávači Info.com, ve fulltextu Google.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodná hesla, významy slov, odborné termíny, výrazy, pojmy, osobnosti

Životopis, kdo je Tomáš Vaclík? Stručná biografie

Teďka již bezesporu víte Kdo je to Tomáš Vaclík? Kdy se narodil Tomáš Vaclík? Kde se narodil Tomáš Vaclík? Tomáš Vaclík je v sekci Sport

Kategorie sport, gymnastka postoj, tomáš Vaclík, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Navzdory veškeré pečlivosti neručíme za úplnost a správnost zveřejněného obsahu. Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Tomáš Vaclík kupříkladu v populární Wikipedii, kde naleznete delší popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tomáš Vaclík i v jiné kategorii než je sport.