Kdo je to?
Kdo byl Mike Bossy? Životopis Mike Bossy, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Mike Bossy

Kdo byl Mike Bossy? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Mike Bossy byl kanadský hokejista. Narodil se 22. ledna 1957 v kanadském Montréalu.
V počátcích své kariéry hrával za Laval National juniorskou ligu. Za tento klub nasázel ve čtyřech sezónách 309 branek a přidal 223 asistencí. V roce 1977 si jej jako patnáctého v pořadí vybral tým New York Islanders. V tomto klubu také odehrál celou svou kariéru, jež byla omezena zdravotními problémy. Hned ve své první sezóně zaznamenal 53 branek a vytvořil nový rekord mezi nováčky. Následující sezóna byla ještě lepší. Zaznamenal v ní v osmdesáti zápasech 126 bodů za 69 branek a 57 asistencí. Hranici padesáti branek pokořil nakonec v celkem devíti po sobě jdoucích ročnících. V sezóně 1980–81 zaznamenal dokonce 50 branek během padesáti zápasů a stal se po Maurici Richardovi teprve druhým hráčem historie, jemuž se něco takového podařilo. V následující sezóně pak zaznamenal rekord mezi pravými křídly se ziskem 147 kanadských bodů. V té době hrával spolu s Clarkem Gilliesem a Bryanem Trottierem. Tento útok dostal přezdívku Trio Grande.
V té době měli Islanders opravdu velmi silný a dobře poskládaný tým, jenž vládl v první polovině osmdesátých let celé soutěži. Důkazem toho jsou čtyři vítězství v řadě v bojích o Stanley Cup v sezónách 1979–1983.
Přestože se Mike Bossy může pyšnit úžasnou statistikou, kdy během 752 zápasů v NHL nasbíral 1126 bodů za 573 branek a 553 asistencí, měl částečně smůlu na dobu, v níž hrál. I když udivoval velice nadprůměrnými výkony a patří k nejlepším hráčům historie, individuální trofeje v té době nesbíral nikdo menší než Wayne Gretzky. Svou kariéru byl nucen ukončit po sezóně 1986–87 v pouhých třiceti letech, kdy bolesti zad definitivně zvítězily nad dalším pokračováním kariéry. Za své příkladné chování na ledě si vysloužil Lady Byng Memorial Trophy, a to hned třikrát. V roce 1991 byl uveden do Hokejové síně slávy. Zemřel 15. dubna 2022.



Kdo byl Mike Bossy? Životopis Mike Bossy, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Mike Bossy

Národnost: kanadská
Datum narození: 22. ledna 1957
Místo narození: Montréal
Datum úmrtí: 15. dubna 2022

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Mike Bossy sdílet s dalšími osobami na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Znáte definici termínu Fyzika? Znáte pojem Neomarxismus? Vzpomněli byste si co označuje výraz Strdí? Vzpomenete si na definici slova Dataismus?

Klíčová slova: vysvětlení, Mike Bossy, národnost, wiki, datum narození, popis, místo narození, kdo to je, Kdy zemřel Mike Bossy, datum úmrtí, narození, národnost, zajímavosti, osobnost, nežijící, život

Pojem Mike Bossy je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Hledat termín Mike Bossy ve Wikislovníku

Zkusit najít heslo Mike Bossy na Google.cz

Vyhledat pojem Mike Bossy ve fulltextu Seznam.cz

Najít výraz Mike Bossy ve vyhledávači Yahoo

Hledat videa s názvem Mike Bossy na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Mike Bossy například ve fulltextu Yahoo.com, v Lingea slovnících, v Google obrázcích, ve Wikipedii nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Biografie, životopis, kdo je to Mike Bossy?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo byl Mike Bossy? Kdy se narodil Mike Bossy? Kde se narodil Mike Bossy? Kdy zemřel Mike Bossy? Mike Bossy se nachází v kategorii Sport

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Přes veškerou snahu je možné, že v text bude obsahovat chyby. Předem se za ně omlouváme. Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Můžete též vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Mike Bossy například v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Mike Bossy i v jiné kategorii než je sport.