Kdo je to?
Kdo je Paul Coffey? Životopis Paul Coffey, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Paul Coffey

Kdo je Paul Coffey? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Za celkem devět týmů hrál během 21 sezón v National Hockey Legue bývalý kanadský hokejový obránce, 183 cm měřící a 91 kg vážící Paul Douglas Coffey. Díky počtu gólů a jejich asistencí, včetně bodů, se zařadil hned za vedoucího Raye Bourgua. Coffey byl známý nejen svojí rychlostí, ale také střeleckou zdatností. Norris Trophy vyhrál celkově třikrát pro nejlepšího hráče NHL. V této kategorii drží Paul Coffey 33 rekordů NHL v základní části a play off. Je také čtyřnásobným vítězem Stanley Cupu. Třikrát za Edmonton a jednou s Pittsburghem.
K hokeji přičichl teprve až jako třináctiletý kluk, kdy v roce 1974 začal hrát za menší hokejový tým z Missiassaugy. Ale už o dvanáct let později (1986–87) vyhrál za pomoci Coffeyho Edmonton svůj třetí pohár. Byl to jeho poslední zápas v dresu Oilers, kde ukončil po neshodách s generálním manažerem svoje angažmá. V roce 1987 přestoupil Coffey do Pittsburgh Penguins. Zde vyměnil své pověstné číslo 7 za 77. To nosil po většinu své hráčské kariéry. Výjimku udělal pouze v době své poslední sezóny v Bostonu, kdy se na jeho dresu skvělo číslo 74-
Coffey za svoji dlouhou hráčskou kariéru vystřídal několik hvězdných týmů, a to díky svým neustálým neshodám s trenéry a manažery. Svoji kariéru ukončil společně s Rayem Bourquem po sezóně 2000–01. O tři roky později byl Coffey zvolen do Hokejové síně slávy.
Po odchodu z ledu začal působit jako trenér. Jeho drsné praktiky, díky nimž měl celou svoji hokejovou kariéru problémy, dosáhly vrcholu v roce 2014. Tehdy byl při koučování zápasu potrestán pro hrubý přestupek za diskriminační nadávku. Po prošetření hokejovou ligou, dostal Coffey třízápasovou suspendaci.



Kdo je Paul Coffey? Životopis Paul Coffey, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní údaje o osobě Paul Coffey

Národnost: kanadská
Datum narození: 1. června 1961
Místo narození: Weston, Ontario, Kanada

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Paul Coffey s jinými lidmi na Twitteru, Pinterestu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Vzpomenete si na definici slova Hláska? Víte co je Bukkake? Vzpomněli byste si co znamená slovo Dialýza? Vzpomněli byste si co označuje výraz AirTag?

Klíčová slova: Paul Coffey, kde se narodil Paul Coffey?, osobnosti, kdo je Paul Coffey?, životopis, wikipedie, informace, místo narození, wiki, biografie, život, osobnost, Paul Coffey, národnost, datum narození, popis

Pojem Paul Coffey je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Vyhledat slovo Paul Coffey v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Hledat frázi Paul Coffey ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít termín Paul Coffey ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít termín Paul Coffey ve vyhledávači Yahoo

Najít heslo Paul Coffey na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Paul Coffey například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikislovníku, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v projektu slovnik.cz.

Další vybraná hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy

Životopis, kdo je Paul Coffey? Stručná biografie

Na stránce jste se mohli dozvědět: Kdo je to Paul Coffey? Kdy se narodil Paul Coffey? Kde se narodil Paul Coffey? Paul Coffey patří do kategorie Sport

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Pakliže jste v textech objevili chyby, tak se nebojte nám napsat. Budeme vám vděčni za jakoukoliv zpětnou vazbu.Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Paul Coffey dejme tomu v projektu Wikipedia, kde můžete najít mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Paul Coffey i v jiné kategorii než je sport.