Kdo je to?
Kdo je Paul Coffey? Životopis Paul Coffey, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Paul Coffey

Kdo je Paul Coffey? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Za celkem devět týmů hrál během 21 sezón v National Hockey Legue bývalý kanadský hokejový obránce, 183 cm měřící a 91 kg vážící Paul Douglas Coffey. Díky počtu gólů a jejich asistencí, včetně bodů, se zařadil hned za vedoucího Raye Bourgua. Coffey byl známý nejen svojí rychlostí, ale také střeleckou zdatností. Norris Trophy vyhrál celkově třikrát pro nejlepšího hráče NHL. V této kategorii drží Paul Coffey 33 rekordů NHL v základní části a play off. Je také čtyřnásobným vítězem Stanley Cupu. Třikrát za Edmonton a jednou s Pittsburghem.
K hokeji přičichl teprve až jako třináctiletý kluk, kdy v roce 1974 začal hrát za menší hokejový tým z Missiassaugy. Ale už o dvanáct let později (1986–87) vyhrál za pomoci Coffeyho Edmonton svůj třetí pohár. Byl to jeho poslední zápas v dresu Oilers, kde ukončil po neshodách s generálním manažerem svoje angažmá. V roce 1987 přestoupil Coffey do Pittsburgh Penguins. Zde vyměnil své pověstné číslo 7 za 77. To nosil po většinu své hráčské kariéry. Výjimku udělal pouze v době své poslední sezóny v Bostonu, kdy se na jeho dresu skvělo číslo 74-
Coffey za svoji dlouhou hráčskou kariéru vystřídal několik hvězdných týmů, a to díky svým neustálým neshodám s trenéry a manažery. Svoji kariéru ukončil společně s Rayem Bourquem po sezóně 2000–01. O tři roky později byl Coffey zvolen do Hokejové síně slávy.
Po odchodu z ledu začal působit jako trenér. Jeho drsné praktiky, díky nimž měl celou svoji hokejovou kariéru problémy, dosáhly vrcholu v roce 2014. Tehdy byl při koučování zápasu potrestán pro hrubý přestupek za diskriminační nadávku. Po prošetření hokejovou ligou, dostal Coffey třízápasovou suspendaci.



Kdo je Paul Coffey? Životopis Paul Coffey, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Paul Coffey

Národnost: kanadská
Datum narození: 1. června 1961
Místo narození: Weston, Ontario, Kanada

Popis osobnosti Paul Coffey můžete sdílet s přáteli a kamarády prostřednictvím níže uvedených buttonků na sociálních sítích Facebook, Reddit, Pinterest nebo Twitter.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Vzpomenete si na definici slova Hláska? Znáte definici termínu Blue Lagoon? Vzpomněli byste si co znamená slovo Dialýza? Pamatujete si definici pojmu GMO?

Klíčová slova: osobnosti, popis, vysvětlení, zajímavosti, wiki, Paul Coffey, kdy se narodil Paul Coffey?, narození, kdo je Paul Coffey?, místo narození, osobnost, sport, datum narození, biografie, Paul Coffey, lexikon

Pojem Paul Coffey je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších zdrojích

Zkusit najít slovo Paul Coffey ve vyhledávači Qwant

Vyhledat pojem Paul Coffey na Google obrázcích

Hledejte bez špehování slovo Paul Coffey ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít termín Paul Coffey ve Wikislovníku

Najít heslo Paul Coffey ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Paul Coffey například ve fulltextu Google.cz, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Yahoo.com, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledané výrazy, osobnosti, termíny a odborné pojmy

Životopis, kdo je Paul Coffey? Stručná biografie

Nyní již víte Kdo je to Paul Coffey? Kdy se narodil Paul Coffey? Kde se narodil Paul Coffey? Paul Coffey je v kategorii Sport

Kategorie sport, fotbalista, paul Coffey, ilustrační obrázek

Text vytvořen pro server Superia.cz. Provozovatel neručí za správnost a úplnost jakýchkoliv informací a dokumentů umístěných na webových stránkách. Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Doporučujeme zkusit nalézt informace osobnost, osobu, člověka Paul Coffey kupříkladu ve Wikipedii, kde můžete najít o mnoho podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Paul Coffey i v jiné kategorii než je sport.