Kdo je to?
Kdo je Mario Cipollini? Životopis Mario Cipollini, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Mario Cipollini

Kdo je Mario Cipollini? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Mario Cipollini je bývalý italský profesionální cyklista. Byl známý svým temperamentním vystupováním a extravagancí. Během své kariéry byl nejrychlejším sprinterem v pelotonu a jedním z nejrychlejších vůbec. Přezdívá se mu Lví král, Super Mario a Cipo.
S cyklistikou začal v mládí a v roce 1989 podepsal svou první profesionální smlouvu s týmem Del Tongo. V průběhu kariéry jezdil pro několik různých týmů, včetně GB-MG Boys Maglificio, Saeco, Domina Vacanze, Liquigas a Rock Racing. Získal 42 etapových vítězství na Tour de France, Giro d’Italia a Vuelta a España, což je nejvíce vítězství v historii pro sprintera na Grand Tours. Získal také celkové vítězství na Giro d’Italia v roce 2002.
Díky této výhře roku 2002, se rozhodl oslavit své vítězství tím, že nechal upravit svůj závodní stroj tak, aby vypadal jako růžové kolo. Růžová barva je totiž tradiční barvou, kterou nosí vedoucí jezdec Giro d’Italia.
Cipollini způsobil kontroverzi na Tour de France v roce 1999, když v průběhu etapy vyklidil svůj závodní stroj a odjel v doprovodném voze, protože si myslel, že mu bylo uděleno nespravedlivé trestné bodování.
Byl známý svým stylem, kdy nosil barevné a výrazné dresy a jeho extravagantním chováním. V roce 2000 na Tour de France si oblékl celkem 11 různých dresů a na každou etapu si vybíral jinou barvu. Další z jeho neobvyklých rituálů byla, že na závody si vždy vozil vlastní postel.
Roku 2003 se Cipollini rozhodl ukončit svou kariéru, ale v roce 2008 se vrátil zpět k profesionálnímu cyklistickému závodu a závodil za tým Rock Racing. Avšak jeho návrat nebyl příliš úspěšný a o rok později definitivně ukončil kariéru.
Po ukončení kariéry se stal cyklistickým trenérem a založil vlastní značku cyklistického oblečení, která nese jeho jméno. V současné době se věnuje také charitativní činnosti a podporuje vzdělávání mladých cyklistů. Roku 2005 se zúčastnil charitativního cyklistického závodu, který se konal v New Yorku, aby podpořil boj proti rakovině.
Jedním z temných okamžiků v životě Maria Cipolliniho je jeho násilné chování k ex-manželce Sabrině Landucciové, se kterou má dvě dcery.
Podle zpráv se Cipollini opakovaně choval agresivně a násilně, včetně údajného fyzického napadení. Jeden z případů se stal v roce 2017, kdy Landucciová pracovala ve sportovním centru. Cipollini za ní přišel, popadl ji za krk a praštil ji hlavou o zeď, se zraněním musela jít na ošetření.
Jindy ji vyhrožoval se zbraní v ruce, když si na sebe vzala, podle jeho slov, až moc krátkou sukni.
Kromě ní vyhrožoval také jejímu partnerovi, fotbalistovi Silviu Giustiovi.
V roce 2014 byl Cipollini oficiálně obviněn z domácího násilí a předán soudu. Na základě důkazů byl nakonec shledán vinným a odsouzen na tři roky. Kromě toho musí oběma zaplatit více než dva miliony korun. Sabrině necelé dva miliony, a Silviovi téměř 123 tisíc korun.
Cipollini popřel, že by se dopustil jakéhokoli násilného chování, ale policie shromáždila důkazy, které naznačovaly opak. Mezi důkazy byly záznamy telefonních hovorů, e-mailová korespondence a svědecké výpovědi.



Kdo je Mario Cipollini? Životopis Mario Cipollini, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Mario Cipollini

Národnost: Italská
Datum narození: 22. března 1967
Místo narození: Lucca, Itálie

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Mario Cipollini? s přáteli a kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si co označuje výraz Větný celek? Znáte pojem Jóga? Znáte pojem Droga? Vzpomenete si na definici slova Mandát?

Klíčová slova: datum narození, kdy se narodil Mario Cipollini?, wiki, kde se narodil Mario Cipollini?, život, popis, sport, zajímavosti, vysvětlení, informace, biografie, wikipedie, osobnost, narození, lexikon, místo narození

Pojem Mario Cipollini je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte v dalších zdrojích

Hledat výraz Mario Cipollini na Google obrázcích

Vyhledat výraz Mario Cipollini ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledejte bez špehování slovo Mario Cipollini ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat termín Mario Cipollini ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Mario Cipollini ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Mario Cipollini například ve vyhledávači Seznam.cz, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve videích na Youtube, v metavyhledávači Info.com nebo v projektu slovnik.cz.

Zkuste také následující odborné pojmy, osobnosti, termíny a hesla

Životopis, kdo je Mario Cipollini? Stručná biografie

Právě jste zjistili Kdo je to Mario Cipollini? Kdy se narodil Mario Cipollini? Kde se narodil Mario Cipollini? Mario Cipollini je v kategorii Sport

Kategorie sport, kanoista, mario Cipollini, ilustrační obrázek

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Pokuste se vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Mario Cipollini dejme tomu třeba v projektu Wikipedia.cz, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Mario Cipollini i v jiné kategorii než je sport.