Kdo je to?
Kdo je Tomáš Ujfaluši? Životopis Tomáš Ujfaluši, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Tomáš Ujfaluši

Kdo je Tomáš Ujfaluši? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Tomáš Ujfaluši je bývalý český profesionální fotbalista, obránce a reprezentant. Ujfaluši se narodil v březnu 1978 v Rýmařově. S fotbalem začal malý Tomáš v útlém věku v rodném městě v týmu TJ Rýmařov. Když byl v deváté třídě základní školy, přestoupil do mládežnického klubu SK Sigma Olomouc (1991). V Olomouci začal také studovat na místní střední zemědělské škole.
Mezi muži se objevil poprvé v sezóně 1997-1998. Z Olomouce si za své výkony vysloužil přestup do německého Hamburku za 50 milionů korun.
V Německu odehrál Ujfaluši celkem 4 sezóny, a to v letech 2000-2004. V roce 2003 vyhrál s týmem Německý ligový pohár, když ve finále porazili Borussii Dortmund 4:2.
Roku 2004 se stal novým hráčem italského klubu ACF Fiorentina, kde následně strávil další čtyři sezóny (2004-2008). Z Fiorentiny se roku 2008 stěhoval do španělského velkoklubu Atlético Madrid. Ve Španělsku strávil Ujfaluši tři sezóny (2008-2011). Na konci sezóny 2009-2010 se mohl radovat z vítězství v Evropské lize. Atlético Madrid se stalo prvním klubem, který novou soutěž vyhrál. V létě 2010 Atlético vyhrálo také Superpohár UEFA, když porazilo vítěze Ligy mistrů Inter Milán poměrem 2:0.
V červnu 2011 se Ujfaluši upsal na dva roky tureckému velkoklubu Galatasary Istanbul. V Istanbulu se setkal s parťákem z reprezentace s Milanem Barošem a hned na konci sezóny 2011-2012 se společně radovali ze zisku ligového titulu. Ujfaluši byl také zvolen nejlepším obráncem roku. O pár měsíců později na začátku sezóny 2012-2013 se zranil (koleno) a během ročníku již nenastoupil.
V srpnu 2013 podepsal jednoletou smlouvu s klubem AC Sparta Praha. V prosinci téhož roku ukončil profesionální kariéru. Později začal pracovat ve vedení tureckého klubu Galatasary.
V reprezentaci Ujfaluši působil již od roku 1997 jako člen fotbalové U21. Roku 2000 si zahrál na Mistrovství Evropy U21 na Slovensku, kde s týmem získal stříbrnou medaili po prohře 1:2 s Itálií.
Mezi seniory Tomáš Ujfaluši debutoval v únoru 2001 v mezistátním zápase s Makedonií. Poprvé a hned dvakrát skóroval v zápase proti Jugoslávii v září 2002. S reprezentací se zúčastnil ME 2004 v Portugalsku (bronz), MS 2006 v Německu a ME ve Švýcarsku a Rakousku. U reprezentace skončil v roce 2009.
V roce 2009 byl jedním z aktérů národního týmu, kteří po prohraném zápase se Slovenskem oslavovali na hotelovém pokoji s prostitutkami. Poté se Ujfaluši proslavil hláškou: „Nic jsem neplatil a ta částka taky nesouhlasí.“
Tomáš Ujfaluši byl v letech 1999-2008 ženatý s Kateřinou Ujfaluši, se kterou má dceru Kateřinu.
Tomáš také podporuje dobročinné akce a je členem fotbalového týmu Real TOP Praha.



Kdo je Tomáš Ujfaluši? Životopis Tomáš Ujfaluši, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Tomáš Ujfaluši

Národnost: česká
Datum narození: 24. 3. 1978
Místo narození: Rýmařov, Československo

Líbí se stručný životopis s osobou Tomáš Ujfaluši? Pak se podělte se známými na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru    

Znáte definici termínu Odstavec? Vzpomněli byste si na význam slova Zisk? Vzpomněli byste si co označuje výraz Zlatý sirup? Znáte definici termínu Antigenní test?

Klíčová slova: wiki, zajímavosti, informace, Tomáš Ujfaluši, národnost, datum narození, vysvětlení, wikipedie, místo narození, kde se narodil Tomáš Ujfaluši?, život, biografie, narození, sport, osobnost, kdo je Tomáš Ujfaluši?

Pojem Tomáš Ujfaluši je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Zkusit najít výraz Tomáš Ujfaluši ve Wikislovníku

Hledat výraz Tomáš Ujfaluši ve Wikipedii

Hledat slovo Tomáš Ujfaluši ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat slovo Tomáš Ujfaluši na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Tomáš Ujfaluši na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Tomáš Ujfaluši například v metavyhledávači Info.com, v Lingea slovnících, ve videích na Youtube, ve fulltextu Google.cz nebo v Google překladači.

Vybrané odborné pojmy, osobnosti, termíny a slova

Stručná biografie, resp. životopis osoby Tomáš Ujfaluši

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo je to Tomáš Ujfaluši? Kdy se narodil Tomáš Ujfaluši? Kde se narodil Tomáš Ujfaluši? Tomáš Ujfaluši je v kategorii Sport

Kategorie sport, krasobruslař, tomáš Ujfaluši, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Vyhrazujeme si možnost chyb v uvedených textech. Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pokuste se vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Tomáš Ujfaluši dejme tomu třeba v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete rozsáhlejší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Tomáš Ujfaluši i v jiné kategorii než je sport.