Kdo je to?
Kdo je Mikuláš Karlík? Životopis Mikuláš Karlík, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Mikuláš Karlík

Kdo je Mikuláš Karlík? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Mikuláš Karlík se narodil 17. května 1999 v Ústí nad Orlicí a je českým reprezentantem v biatlonu.
Své první biatlonové krůčky absolvoval v Letohradě. Tam v deseti letech nejprve začínal na běžkách a v jedenácti dostal do rukou i vzduchovku. V té době se však kromě biatlonu věnoval také lednímu hokeji a nebyl si jistý, který z těchto dvou sportů nakonec upřednostní. Navíc se mu v hokeji v té době začalo dařit a biatlon šel na nějaký čas stranou. V té době ho však jednoho dne odvezl otec místo na hokejový trénink na soustředění do Letohradu. Mikulášovi se vrátila chuť do biatlonu, navíc v zimě získal svou první individuální medaili a rozhodl se pro biatlon.
Svůj nesporný talent pak naplno prokázal na Olympiádě dětí a mládeže, kde startoval dvakrát. Odvezl si z ní celkem šest medailí, z toho bylo pět zlatých. Další dílčí úspěchy se dostavily také v juniorských soutěžích. Na Evropském olympijském festivalu mládeže skončil sedmý ve sprintu a třináctý ve stíhacím závodě. Se smíšenou štafetou bral pak čtvrté místo. Na MS juniorů a dorostenců v Otepää byl pak devátý ve sprintu a desátý ve vytrvalostním závodě. Se štafetou si odvezl stříbrnou medaili. Na MS v Lenzerheide v roce 2020 byl devátý ve stíhacím závodě a ve sprintu i vytrvalostním závodě se shodně umístil na desátém místě. Na následujícím Mistrovství světa juniorů v Obertilliachu si na krk zavěsil stříbrnou medaili za sprint a bronzovou za štafetu. Navrch přidal šesté místo ve vytrvalostním závodě. V lednu 2021 si odbyl svou premiéru mezi seniory při světovém poháru v Oberhofu. Postupně se zabydluje v seniorské reprezentaci a zúčastnil se svého prvního MS v dospělé kategorii ve slovinské Pokljuce. Nakonec nechyběl ani v nominaci na Olympijské hry v Pekingu, kde si ve svých 22 letech odbyl premiéru. V sezóně 2022/2023 je již nedílnou součástí české reprezentace a nechybí v nominaci na Světový pohár.
Mezi záliby Mikuláše Karlíka patří sledování filmů, nejraději pak těch, jejichž motivem jsou komiksy Marvel. Dále má rád lední hokej. Jeho přítelkyní je další vycházející hvězda českého biatlonu Tereza Voborníková. Oba jsou velkým příslibem toho, že český biatlon má na kom stavět i v budoucnu.



Kdo je Mikuláš Karlík? Životopis Mikuláš Karlík, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Mikuláš Karlík

Národnost: česká
Datum narození: 17. května 1999
Místo narození: Ústí nad Orlicí

Sdílejte tuto stránku s osobností Mikuláš Karlík s přáteli na Twitteru, Redditu, Facebooku nebo jinde.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Znáte definici termínu Chinin? Víte co je Tortilla? Vzpomněli byste si co označuje výraz Kilogram? Vzpomněli byste si co označuje výraz Galangal?

Klíčová slova: wiki, wikipedie, životopis, národnost, vysvětlení, informace, popis, lexikon, kdo je Mikuláš Karlík?, kdy se narodil Mikuláš Karlík?, narození, Mikuláš Karlík, zajímavosti, osobnosti, sport, Mikuláš Karlík

Pojem Mikuláš Karlík je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Více informací o slovu Mikuláš Karlík doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Zkusit najít pojem Mikuláš Karlík ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Mikuláš Karlík ve Wikimedia Commons

Vyhledat výraz Mikuláš Karlík ve fulltextu Seznam.cz

Najít pojem Mikuláš Karlík na Google obrázcích

Hledat výraz Mikuláš Karlík ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Mikuláš Karlík například ve Wikipedii, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Google překladači.

Výběr z náhodných odborných pojmů, osobností, hesel, termínů

Biografie, životopis, kdo je to Mikuláš Karlík?

Právě jste zjistili Kdo je to Mikuláš Karlík? Kdy se narodil Mikuláš Karlík? Kde se narodil Mikuláš Karlík? Mikuláš Karlík patří do kategorie Sport

Kategorie sport, řidič kamionu, mikuláš Karlík, ilustrační obrázek

Text byl sepsán pro server Superia.cz. Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Doporučujeme vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Mikuláš Karlík řekněme třeba v populární Wikipedii, kde naleznete podrobný text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Mikuláš Karlík i v jiné kategorii než je sport.