Kdo je to?
Kdo je Roman Kreuziger? Životopis Roman Kreuziger, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Roman Kreuziger

Kdo je Roman Kreuziger? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Roman Kreuziger je bývalý český profesionální silniční cyklistický závodník. Kreuziger se narodil v květnu 1986 v Moravské Třebové do cyklistické rodiny. Oba rodiče dříve závodili na kolech. Jeho otec Roman se stal kdysi juniorským mistrem světa v cyklokrosu.
Již od malička se Kreuziger věnoval cyklistickým závodům. První zlatou medaili z juniorského Mistrovství světa v silniční cyklistice si přivezl z italské Verony. Za výkon v Juniorské časovce bral také stříbrnou medaili.
Ve dvaceti letech se stal profesionálním závodníkem (2006). Připojil se tehdy k týmu Liquigas (dnes Cannondale Pro Cycling), kde působil až do roku 2010. Později závodil v týmech Astana (2011-2012), Tinkoff-Saxo (2013-2016), Orica-Scott (2017-2018), Team Dimension Data (2019-2020) a od roku 2021 v týmu Gazprom-RusVelo.
O rok později vyhrál etapový závod Tour de Suisse 2008 jako nejmladší závodník v historii závodu. V létě se zúčastnil Letních Olympijských her v Pekingu, kde se umístil na 45. místě. V onom roce se také stal podruhé mistrem ČR. V následujícím roce zvítězil v závodě Tour de Romandie (2009).
Českou republiku reprezentoval podruhé na LOH 2012 v Londýně společně s Janem Bártou.
V roce 2013 Kreuziger přestoupil do týmu Saxo-Tinkoff. Ve stejném roce se umístil na celkovém pátém místě v legendárním závodě Tour de France. S profesionální kariérou cyklisty skončil na podzim 2021.
Kromě cyklistiky se Roman Kreuziger věnuje také lyžování a běhu.
Roku 2012 se Kreuziger oženil. Se svou partnerkou Michaelou má dvě dcery – Viktorka (*2014) a Anna (*2017).



Kdo je Roman Kreuziger? Životopis Roman Kreuziger, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Roman Kreuziger

Národnost: česká
Datum narození: 6. 5. 1986
Místo narození: Moravská Třebová, Československo

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Roman Kreuziger sdílet s bližními prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Vzpomněli byste si co znamená slovo Kokotka? Víte, co je to Nuťák? Víte, co je to Severoatlantická aliance? Rozumíte pojmu Diktát?

Klíčová slova: vysvětlení, lexikon, popis, sport, informace, datum narození, národnost, biografie, místo narození, osobnosti, zajímavosti, životopis, Roman Kreuziger, sport, narození, život

Pojem Roman Kreuziger je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu Roman Kreuziger v následujících zdrojích

Hledat termín Roman Kreuziger na Google obrázcích

Hledat pojem Roman Kreuziger ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Roman Kreuziger ve Wikimedia Commons

Hledat termín Roman Kreuziger na Google.cz

Najít heslo Roman Kreuziger ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Roman Kreuziger například v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Microsoft Bing, ve videích na Youtube nebo v projektu slovnik.cz.

Vybrané odborné pojmy, slova, osobnosti, termíny

Životopis, kdo je Roman Kreuziger? Stručná biografie

Právě nyní již víte Kdo je to Roman Kreuziger? Kdy se narodil Roman Kreuziger? Kde se narodil Roman Kreuziger? Roman Kreuziger se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, Monako formule, roman Kreuziger, ilustrační obrázek

Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz. Provozovatel neručí za úplnost, pravdivost či aktuálnost informací na těchto webových stránkách. Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Můžete též zkusit najít informace osobnost, osobu, člověka Roman Kreuziger dejme tomu v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít nejspíše delší a podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Roman Kreuziger i v jiné kategorii než je sport.