Kdo je to?
Kdo je Fernando Alonso? Životopis Fernando Alonso, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Fernando Alonso

Kdo je Fernando Alonso? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Fernando Alonso je automobilový závodník a pilot Formule 1. Otec amatérsky závodil na motokárách a ke sportu přivedl i svého syna. Ten se pro závodění okamžitě nadchl a jezdil závody po celém Španělsku. Otec ho nadále podporoval, jezdil s ním po závodech a plnil roli mechanika. Alonso byl velmi úspěšný a jeho popularita zajistila finanční stabilitu. V letech 1993, 1994, 1995 a 1996 se mu čtyřikrát v řadě podařilo vyhrát Španělský juniorský šampionát. Všiml si ho bývalý závodník Adrián Campos a nabídl mu testování závodních vozů. Alonso měl skvělé časy, začal závodit a dostal se až do Formule 3000, která funguje jako předstupeň Formule 1. V premiérové sezóně skončil na skvělém čtvrtém místě.
Díky úspěchům v závodech se Alonso v roce 2001 dostal do Formule 1 za stáj Mirandi. Hned první rok zajel řadu podařených závodů a přešel do týmu Renault. V roce 2003 vyhrál Velkou Cenu Maďarska a připsal si tak první vítězný závod v rámci Formule 1. Přelomový byl rok 2005, ve kterém dokázal vyhrát titul mistra světa a ukončit několikaletou převahu Schumachera. Titul obhájil rovněž následující rok a poté přestoupil do stáje McLaren. Tam vydržel pouze jeden rok a vrátil se do Renaultu. Mezi lety 2010 a 2014 závodil za stáj Ferrari. Několikrát sahal po titulu, ale úspěchy ze začátku kariéru se mu nepodařilo zopakovat. V roce 2015 se vrátil do týmu McLaren, ale následné období provázely neúspěchy, nehody a zranění. Alonso byl stále deprimovanější a v roce 2018 oznámil přerušení závodnické kariéry. V roce 2021 se do Formule 1 vrátil.



Kdo je Fernando Alonso? Životopis Fernando Alonso, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní data o osobě Fernando Alonso

Národnost: španělská
Datum narození: 29. července 1981
Místo narození: Oviedo

Sdílejte tuto stránku s osobností Fernando Alonso s jinými osobami na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Vzpomenete si na definici slova Hněv? Pamatujete si definici pojmu Charakter? Vzpomněli byste si co znamená slovo Léto? Vzpomněli byste si co znamená slovo Výklenek?

Klíčová slova: datum narození, kdo je Fernando Alonso?, informace, národnost, wikipedie, narození, vysvětlení, lexikon, život, Fernando Alonso, životopis, sport, osobnosti, biografie, sport, místo narození

Pojem Fernando Alonso je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu Fernando Alonso v následujících zdrojích

Hledat pojem Fernando Alonso ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Fernando Alonso ve Wikimedia Commons

Vyhledat pojem Fernando Alonso v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít pojem Fernando Alonso ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít slovo Fernando Alonso ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Fernando Alonso například ve Wikipedii, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve fulltextu Google.cz nebo v projektu slovnik.cz.

Jiné zajímavé termíny, pojmy, hesla, slova, osobnosti, lidi

Životopis, kdo je Fernando Alonso? Stručná biografie

Tyto stránky vám umožnili zjistit Kdo je to Fernando Alonso? Kdy se narodil Fernando Alonso? Kde se narodil Fernando Alonso? Fernando Alonso je v kategorii Sport

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Pečlivě jsme prošli a zkontrolovali všechny naše texty. Přesto se však může stát, že zde objevíte chybu nebo překlep. Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Fernando Alonso dejme tomu například na stránkách projektu Wikipedia, kde naleznete nejspíše mnohem podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Fernando Alonso i v jiné kategorii než je sport.