Kdo je to?
Kdo je Fernando Alonso? Životopis Fernando Alonso, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Fernando Alonso

Kdo je Fernando Alonso? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Fernando Alonso je automobilový závodník a pilot Formule 1. Otec amatérsky závodil na motokárách a ke sportu přivedl i svého syna. Ten se pro závodění okamžitě nadchl a jezdil závody po celém Španělsku. Otec ho nadále podporoval, jezdil s ním po závodech a plnil roli mechanika. Alonso byl velmi úspěšný a jeho popularita zajistila finanční stabilitu. V letech 1993, 1994, 1995 a 1996 se mu čtyřikrát v řadě podařilo vyhrát Španělský juniorský šampionát. Všiml si ho bývalý závodník Adrián Campos a nabídl mu testování závodních vozů. Alonso měl skvělé časy, začal závodit a dostal se až do Formule 3000, která funguje jako předstupeň Formule 1. V premiérové sezóně skončil na skvělém čtvrtém místě.
Díky úspěchům v závodech se Alonso v roce 2001 dostal do Formule 1 za stáj Mirandi. Hned první rok zajel řadu podařených závodů a přešel do týmu Renault. V roce 2003 vyhrál Velkou Cenu Maďarska a připsal si tak první vítězný závod v rámci Formule 1. Přelomový byl rok 2005, ve kterém dokázal vyhrát titul mistra světa a ukončit několikaletou převahu Schumachera. Titul obhájil rovněž následující rok a poté přestoupil do stáje McLaren. Tam vydržel pouze jeden rok a vrátil se do Renaultu. Mezi lety 2010 a 2014 závodil za stáj Ferrari. Několikrát sahal po titulu, ale úspěchy ze začátku kariéru se mu nepodařilo zopakovat. V roce 2015 se vrátil do týmu McLaren, ale následné období provázely neúspěchy, nehody a zranění. Alonso byl stále deprimovanější a v roce 2018 oznámil přerušení závodnické kariéry. V roce 2021 se do Formule 1 vrátil.



Kdo je Fernando Alonso? Životopis Fernando Alonso, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Fernando Alonso

Národnost: španělská
Datum narození: 29. července 1981
Místo narození: Oviedo

Líbí se stručný životopis s osobou Fernando Alonso? Pak se podělte se známými na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Vzpomenete si na definici slova Hněv? Vzpomněli byste si na význam slova MRSA? Vzpomněli byste si co znamená slovo Léto? Znáte definici termínu Cordon bleu?

Klíčová slova: kde se narodil Fernando Alonso?, Fernando Alonso, sport, sport, život, datum narození, vysvětlení, kdo je Fernando Alonso?, místo narození, kdy se narodil Fernando Alonso?, osobnost, zajímavosti, wiki, biografie, informace, lexikon

Pojem Fernando Alonso je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Hledejte pojem Fernando Alonso v následujících vyhledávačích

Hledat videa s názvem Fernando Alonso na Youtube

Zkusit najít heslo Fernando Alonso ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít výraz Fernando Alonso ve Wikipedii

Vyhledat pojem Fernando Alonso v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Zkusit najít Fernando Alonso ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Fernando Alonso například v Microsoft Bing, v Google překladači, v Google obrázcích, ve fulltextu Yahoo.com nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodných výběr osobností, odborných pojmů, termínů a slov

Stručná biografie, resp. životopis osoby Fernando Alonso

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit Kdo je to Fernando Alonso? Kdy se narodil Fernando Alonso? Kde se narodil Fernando Alonso? Fernando Alonso je v kategorii Sport

Kategorie sport, potápěčka, fernando Alonso, ilustrační obrázek

Text napsán pro Superia.cz. Neručíme za správnost a úplnost informací na Webových stránkách uvedených. Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Můžete také vyzkoušet hledat informace osobnost, osobu, člověka Fernando Alonso řekněme například v internetové encyklopedii Wikipedia, kde naleznete nejspíš podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Fernando Alonso i v jiné kategorii než je sport.