Kdo je to?
Kdo byl King Clancy? Životopis King Clancy, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

King Clancy

Kdo byl King Clancy? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Kanadský hokejista, trenér, rozhodčí a manažer. Tím vším se může pochlubit slavný Francis Michael „King“ Clancy. Odehrál celkem 16 sezón v NHL. Oblékal dres za Ottawa Senators a Toronto Maple Leafs. Po odchodu do hokejového důchodu v roce 1937 se stal trenérem Montreal Marrons a současně pískal coby rozhodčí pro NHL. Až do své smrti v roce 1986 pracoval jako manažer svého domovského týmu. V roce 2017 se mu posmrtně dostalo jmenování do 100 nejlepších hráčů NHL v historii.
Jeho otec Tom byl vášnivým fotbalistou, a právě on získal přezdívku „King Clancy,“ kterou po něm podědil právě Frank. Ten začínal svoji hvězdnou kariéru v juniorských týmech v oblasti Ottawy. Ve svém rodném městě honil puk za Senators, kde získal pověst jednoho z nejlepších hráčů ligy. Ačkoliv byl velmi drobné postavy (170 cm a 70 kg), vydobyl si pověst rychlého, neústupného a tvrdého hráče, který podle slov Briana McFariana zahájil snad tisíc soubojů, ze kterých nikdy nevyšel jako vítěz.
V roce 1930 přestoupil ze Senators do Maple Leafs. Tam zůstal až do svého odchodu do důchodu v roce 1937. Na svém kontě měl neuvěřitelných 283 bodů. Poté začal krátce působit jako trenér Montreal Maroons, aby opět naskočil na led, tentokrát jako rozhodčí NHL. Tuto funkci vystřídal pro sezónu 1953-54 jako hlavní trenér Maple Leafs. Následně se usadil na židli asistenta generálního manažera Conna Smythe. Do Hokejové síně slávy byl uveden v roce 1958.
Jeho plodnou životní dráhu přeťal až zdravotní problém v podobě infekce ze žlučníku. Následoval septický šok při operaci, díky kterému v roce 1986 zemřel.



Kdo byl King Clancy? Životopis King Clancy, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě King Clancy

Národnost: kanadská
Datum narození: 25. února 1903
Místo narození: Ottawa, Ontario, Kanada
Datum úmrtí: 8. listopadu 1986

Líbí se stručný životopis s osobou King Clancy? Pak se podělte s vašimi kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Znáte termín Hardware? Znáte pojem ZTP? Vzpomenete si na definici slova Libido? Vzpomenete si na definici slova Allegro?

Klíčová slova: King Clancy, popis, zajímavosti, sport, lexikon, národnost, datum narození, místo narození, osobnosti, wiki, kdo to je, kde se narodil King Clancy?, King Clancy, biografie, sport, život

Pojem King Clancy je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu King Clancy v následujících zdrojích

Zkusit najít termín King Clancy ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít slovo King Clancy ve Wikipedii

Zkusit najít pojem King Clancy ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem King Clancy ve Wikimedia Commons

Zkusit najít King Clancy ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo King Clancy například v Microsoft Bing, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v evropském vyhledávači Qwant, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Životopis, kdo je King Clancy? Stručná biografie

Nyní již víte Kdo byl King Clancy? Kdy se narodil King Clancy? Kde se narodil King Clancy? Kdy zemřel King Clancy? King Clancy je v sekci Sport

Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz. Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Vyzkoušejte nalézt informace osobnost, osobu, člověka King Clancy dejme tomu třeba v projektu Wikipedia, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost King Clancy i v jiné kategorii než je sport.