Kdo je to?
Kdo je Mason Mount? Životopis Mason Mount, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Mason Mount

Kdo je Mason Mount? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Mason Tony Mount je anglický fotbalový záložník, anglický reprezentant a v současnosti hráč londýnského klubu FC Chelsea, která hraje nejvyšší anglickou fotbalovou soutěž Premier League. Mount se narodil v anglickém městě Portsmouth do rodiny bývalého fotbalisty. V mládí prošel Mount týmy Boarhunt Rovers a United Services Portsmouth. Ve 4 letech se zúčastnil týdenního tréninkového kempu v akademii klubů Porstmouth a FC Chelsea. Navštěvoval školu Purbrook Park School ve Waterlooville. Jeho nejlepším kamarádem je jeho spoluhráč z anglické reprezentace Declan Rice.
Roku 2005 se Mount připojil k mládežnické akademii londýnské Chelsea. V patnácti letech debutoval za tým Chelsea do 18 let a v 17 letech hrával za tým do 21 let. V sezóně 2016/2017 U18 vsítil ve 30 zápasech 10 branek a získal s týmem ligový titul. Navíc získal ocenění Nejlepší hráč akademie v této sezóně.
Během sezóny 2017/2018 se na roční hostování upsal holandskému klubu Vitesse Arnhem. Během sezóny skóroval ve 39 zápasech celkem čtrnáctkrát. V létě 2018 se připojil na roční hostování k anglickému druholigovému týmu Derby County.
Před sezónou 2019/2020 podepsal s Chelsea pětiletý kontrakt. První branku vstřelil proti Leicesteru City. O měsíc později si zranil kotník a vrátil se do hry až po několika měsících. Během sezóny 2020/2021 vstřelil první gól v Lize Mistrů proti Portu a stal se nejmladším hráčem Chelsea, který vsítil gól ve vyřazovací fázi turnaje. Později se s týmem radoval z celkového vítězství v Lize Mistrů. V květnu byl zvolen také jako Chelsea’s Player of the Year (hráč roku Chelsea). V létě pomohl gólem z penalty k vítězství nad Villarrealem v Superpoháru.
Za reprezentaci nastupoval Mount již v kategoriích U16, U17, U18 a U19. Díky jeho asistenci ve finále Evropského šampionátu do 19 (2017) let se stali Angličani šampióny. V seniorské reprezentaci debutoval roku 2019 ve věku 20 let. Následně si zahrál na Euru 2020, které se hrálo v roce 2021. První gól za reprezentaci vstřelil 17. Listopadu 2020 proti Kosovu.



Kdo je Mason Mount? Životopis Mason Mount, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Základní informace o osobě Mason Mount

Národnost: anglická
Datum narození: 10. 1. 1999
Místo narození: Portsmouth, Anglie

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Mason Mount? se známými na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Vzpomněli byste si co znamená slovo Parkour? Vzpomněli byste si co označuje výraz Přitažlivost? Víte, co je to Toner? Znáte termín Oscilace?

Klíčová slova: kdy se narodil Mason Mount?, wikipedie, wiki, kdo je Mason Mount?, sport, kde se narodil Mason Mount?, biografie, vysvětlení, popis, osobnost, lexikon, místo narození, zajímavosti, osobnosti, narození, Mason Mount

Pojem Mason Mount je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Odkazy na jiné weby

Hledat videa s názvem Mason Mount na Youtube

Zkusit najít termín Mason Mount ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat výraz Mason Mount ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat pojem Mason Mount ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít frázi Mason Mount ve Wikipedii

Dál můžete zkusit hledat slovo Mason Mount například ve ruském vyhledávači Yandex, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, ve fulltextu Yahoo.com nebo v projektu slovnik.cz.

Víte co znamenají tato slova, hesla, osobnosti, odborné termíny a pojmy?

Stručná biografie, resp. životopis osoby Mason Mount

Nyní již víte Kdo je to Mason Mount? Kdy se narodil Mason Mount? Kde se narodil Mason Mount? Mason Mount je v kategorii Sport

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Veškeré texty jsou bez záruky. Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. Pro aktuální informace zkuste hledat osobnost, osobu, člověka Mason Mount např. ve známé Wikipedii, kde naleznete komplexní text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Mason Mount i v jiné kategorii než je sport.