Kdo je to?
Kdo je Ester Ledecká? Životopis Ester Ledecká, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Ester Ledecká

Kdo je Ester Ledecká? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Ester Ledecká je česká reprezentantka v alpském lyžování a snowboardingu a také trojnásobná vítězka z Olympijských her 2018 a 2022. Je jednou z mála sportovců, kteří zaznamenali významný úspěch ve dvou různých disciplínách najednou.
Ledecká se narodila 23. března 1995 v Praze do rodiny hudebníka a skladatele Janka Ledeckého a jeho manželky Zuzany - bývalé lyžařky. Je vnučkou hokejového reprezentanta a olympionika Jana Klapáče a její strýc Stanislav Klapáč je bývalý tenista.
Vzdělání získala Ester na Gymnáziu Nad Alejí v Praze, které úspěšně dokončila v roce 2013. Po maturitě se Ester plně věnovala sportovní kariéře. Později začala studovat obor marketingová komunikace na Vysoké škole finanční a správní v Praze (VŠFS).
Ledecká začala svoji profesní kariéru v alpském lyžování, ale postupně přešla k snowboardingu, kde dosáhla výrazného úspěchu. První zlato si přivezla z MS ČR 2012 Dolní Morava, kde zvítězila v obřím slalomu. Jako juniorská reprezentantka si o rok později přivezla dvě zlaté medaile z Erzurumu 2013 za obří slalom a paralelní slalom. V roce 2015 se stala mistryní světa v paralelním slalomu v Kreischbergu. O dva roky později získala další zlatou medaili na MS ve snowboardingu 2017 v americké Sierra Nevadě (paralelní obří slalom). Odtud si přivezla také stříbrnou medaili za paralelní slalom.
Průlomovým momentem v kariéře Ester Ledecké se stal rok 2018, kdy se na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu stala první ženou v historii, která vyhrála zlatou medaili ve dvou různých sportech na jedné olympiádě - v alpském lyžování v obřím slalomu a v paralelním obřím slalomu na snowboardu. Zlatou medaili v alpském lyžování vybojovala na půjčených lyžích od americké lyžařky Mikaele Shiffrin.
Po těchto historických úspěších pokračovala v dosahování skvělých výsledků jak v alpském lyžování, tak ve snowboardingu. V roce 2021 vyhrála Světový pohár v super-G a stala se celkovou vítězkou Světového poháru ve sjezdu. Ledecká je členkou týmu Dukla Liberec.
Ledecká je pětinásobnou vítězkou ankety Král bílé stopy (2016-2018, 2020 a 2022), dvojnásobnou vítězkou ankety Armádní sportovec roku a Sportovec roku (2018, 2022). V roce 2018 obdržela z rukou bývalého prezidenta Miloše Zemana Medaili Za zásluhy.
Ester Ledecká se zatím nevdala a nemá děti. V rozhovorech často zdůrazňuje, že její prioritou je sportovní kariéra.



Kdo je Ester Ledecká? Životopis Ester Ledecká, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Základní informace o osobě Ester Ledecká

Národnost: česká
Datum narození: 23. března 1995
Místo narození: Praha, Česká republika

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku kdo je Ester Ledecká? s rodinou a kamarády na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Rozumíte pojmu Krav maga? Rozumíte pojmu Charita? Znáte definici termínu Báje? Znáte pojem Kontroverze?

Klíčová slova: lexikon, kdo je Ester Ledecká?, Ester Ledecká, popis, kde se narodila Ester Ledecká?, sport, kdy se narodila Ester Ledecká?, datum narození, sport, wiki, narození, osobnost, zajímavosti, vysvětlení, biografie, osobnosti

Pojem Ester Ledecká je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další zdroje informací o slovu Ester Ledecká

Hledat termín Ester Ledecká ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít výraz Ester Ledecká ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat výraz Ester Ledecká ve Wikislovníku

Zkusit najít heslo Ester Ledecká ve vyhledávači Yahoo

Hledat frázi Ester Ledecká ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Ester Ledecká například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Lingea slovnících, ve Wikipedii, v Google obrázcích nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů, osobnosti

Stručná biografie, resp. životopis osoby Ester Ledecká

Z předchozího textu jste se dozvěděli Kdo je to Ester Ledecká? Kdy se narodila Ester Ledecká? Kde se narodila Ester Ledecká? Ester Ledecká je v kategorii Sport

Kategorie sport, kanoistka, ester Ledecká, ilustrační obrázek

Tento text byl napsán redaktory Superia.cz. Uvedené informace jsou bez záruky. Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Zkuste též hledat informace osobnost, osobu, člověka Ester Ledecká řekněme ve známé Wikipedii, kde naleznete podrobně vysvětlený popis, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Ester Ledecká i v jiné kategorii než je sport.