Kdo je to?
Kdo je Štěpánka Hilgertová? Životopis Štěpánka Hilgertová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Štěpánka Hilgertová

Kdo je Štěpánka Hilgertová? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Štěpánka Hilgertová, rozená Prošková, je bývalá česká vodní slalomářka - kajakářka v kategorii K1.
Štěpánka se narodila 10. dubna 1968 v Praze. Odmalička se věnovala sportu, ale zpočátku ne vodnímu. Provozovala gymnastiku a v zimě sjezdové lyžování. Pak se ale v roce 1980 zcela náhodou dostala do TSM Tesla Žižkov. Když jí bylo 13 let, vybojovala svou první medaili, a to v žákovském přeboru v hlídkách. V roce 1983 vyhrála přebor mladšího dorostu a dostala se do juniorské reprezentace (v podstatě už do dospělých). V roce 1984 vyhrála přebor dospělých.
V roce 1989 získala svoji první velkou medaili na mistrovství světa, v závodě družstev získala bronz. Samostatně skončila na 4. místě, ale velké úspěchy ji teprve čekaly. V následujících letech získala na MS celkem sedm zlatých, 4 stříbrné a jednu bronzovou medaili. Šestkrát startovala i na Letních olympijských hrách. Zatímco v roce 1992 skončila „jen“ na 12. místě, v letech 1996 v Atlantě a 2000 v Sydney získala zlatou medaili. Na dalších olympijských hrách v Athénách roku 2004 byla pátá, 2008 v Pekingu obsadila 9. místo (téhož roku byla vlajkonoškou české výpravy), a v Londýně 2012 byla čtvrtá. V roce 2017 oznámila konec své profesionální kariéry a od té doby je trenérkou a věnuje se organizování společenských akcí pro zaměstnance ČNB.
V osobním životě je vdaná za kolegu-kajakáře Luboše Hilgerta, se kterým má syna Luboše. Ten je rovněž kajakář. Dokonce i Štěpánčina neteř Amálie Hilgertová profesionálně závodí na kajaku.



Kdo je Štěpánka Hilgertová? Životopis Štěpánka Hilgertová, osobnosti, slavná žena z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Štěpánka Hilgertová

Národnost: česká
Datum narození: 10. 4. 1968
Místo narození: Praha

Popis osobnosti Štěpánka Hilgertová můžete sdílet s bližními na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Vzpomněli byste si na význam slova Ransomware? Vzpomněli byste si co označuje výraz Kalafuna? Víte co je Domestikace? Znáte termín Prohlášení o shodě?

Klíčová slova: narození, osobnosti, informace, Štěpánka Hilgertová, datum narození, kdy se narodila Štěpánka Hilgertová?, biografie, sport, osobnost, Štěpánka Hilgertová, místo narození, lexikon, národnost, popis, vysvětlení, sport

Pojem Štěpánka Hilgertová je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Zkuste zjistit více informací o slovu Štěpánka Hilgertová v následujících zdrojích

Vyhledat heslo Štěpánka Hilgertová ve vyhledávači Qwant

Vyhledat slovo Štěpánka Hilgertová na Google.cz

Zkusit najít frázi Štěpánka Hilgertová ve vyhledávači Yandex

Hledat slovo Štěpánka Hilgertová ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Štěpánka Hilgertová ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Štěpánka Hilgertová například ve vyhledávači Seznam.cz, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve fulltextu Yahoo.com, v evropském vyhledávači Qwant nebo v projektu slovnik.cz.

Jaké osobnosti, pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Životopis, kdo je Štěpánka Hilgertová? Stručná biografie

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku Kdo je to Štěpánka Hilgertová? Kdy se narodila Štěpánka Hilgertová? Kde se narodila Štěpánka Hilgertová? Štěpánka Hilgertová se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, potápěč, Štěpánka Hilgertová, ilustrační obrázek

Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz. Žádným způsobem neručíme za informace nebo obsah uvedený na těchto internetových stránkách. Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Zkuste najít informace osobnost, osobu, člověka Štěpánka Hilgertová dejme tomu třeba ve Wikipedii, kde můžete najít podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Štěpánka Hilgertová i v jiné kategorii než je sport.