Kdo je to?
Kdo je Carlos Alcaraz? Životopis Carlos Alcaraz, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Carlos Alcaraz

Kdo je Carlos Alcaraz? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Carlos Alcaraz Garfia je španělský profesionální tenista a od června 2023 je také světovou jedničkou ve dvouhře. Alcaraz se narodil v květnu 2003 v El Palmar na předměstí města Murcia. Již od dětství jej rodina podporovala v hraní tenisu. Tenis mu šel od ruky a již v juniorských soutěžích svými výkony na sebe upoutával pozornost. Profesionálním tenistou se stal teprve v 15 letech roku 2018. Od té doby trénoval v akademii Equelite, kterou vlastní bývalá světová jednička, Španěl Juan Carlos Ferrer. V roce 2020 byl Carlos Asociací tenisových profesionálů vybrán jako Nováček roku.
První tenisový turnaj mezi muži ve dvouhře Alcaraz vyhrál v osmnácti letech v chorvatském Umagu v roce 2021. Od té doby Alcaraz vyhrál několik turnajů ve dvouhře na okruhu ATP Tour. Mezi jeho největší úspěchy patří vítězství na US Open 2022, kde porazil Nora Caspera Ruuda a na Wimbledonu 2023, kde porazil tehdejší světovou jedničku Novaka Djokoviče. Wimbledon vyhrál ve věku 20 let a 72 dnech, čímž se stal třetím nejmladším vítězem turnaje. Na French Open 2023 se dostal do semifinále, kde nestačil na Novaka Djokoviče. Celkem sedmkrát obdržel titul ve dvouhře na okruhu ATP a ITF.
Světovou jedničkou se Alcaraz stal poprvé v září 2022. Bylo mu tehdy pouhých 19 let, 4 měsíce a 6 dnů, čímž se stal nejmladším nejlepším tenistou světa. V červnu 2023 se stal opět světovou jedničkou, když vystřídal na trůně srbského tenistu Novaka Djokoviče.
Alcaraz hraje pravou rukou s tenisovou raketou značky Babolat. Doposud si v tenise vydělal více než 21 milionů dolarů.



Kdo je Carlos Alcaraz? Životopis Carlos Alcaraz, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Carlos Alcaraz

Národnost: španělská
Datum narození: 5. 5. 2003
Místo narození: El Palmar, Murcia, Španělsko

Popis osobnosti Carlos Alcaraz můžete sdílet s dalšími lidmi na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Víte, co je to Histamin? Pamatujete si definici pojmu EEG? Vzpomněli byste si na význam slova Eradikace? Vzpomněli byste si co znamená slovo Nikotin?

Klíčová slova: kde se narodil Carlos Alcaraz?, osobnosti, informace, biografie, zajímavosti, místo narození, životopis, vysvětlení, Carlos Alcaraz, sport, popis, Carlos Alcaraz, lexikon, narození, wikipedie, osobnost

Pojem Carlos Alcaraz je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Další informační zdroje

Hledat slovo Carlos Alcaraz ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat heslo Carlos Alcaraz ve Wikislovníku

Vyhledat slovo Carlos Alcaraz na Google.cz

Najít heslo Carlos Alcaraz ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat slovo Carlos Alcaraz na Google obrázcích

Dál můžete zkusit hledat slovo Carlos Alcaraz například v metavyhledávači Info.com, v projektu slovnik.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, v Google obrázcích nebo v Lingea slovnících.

Náhodné osobnosti, pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Biografie, životopis, kdo je to Carlos Alcaraz?

Teďka již bezesporu víte Kdo je to Carlos Alcaraz? Kdy se narodil Carlos Alcaraz? Kde se narodil Carlos Alcaraz? Carlos Alcaraz se nachází v sekci Sport

Kategorie sport, vodní pólista, carlos Alcaraz, ilustrační obrázek

Text vytvořen redaktory Superia.cz. Žádným způsobem neručíme za informace nebo obsah uvedený na těchto internetových stránkách. Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. Pokuste se také najít informace osobnost, osobu, člověka Carlos Alcaraz řekněme třeba na webovkách projektu Wikipedia, kde můžete najít podrobnější text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Carlos Alcaraz i v jiné kategorii než je sport.