Kdo je to?
Kdo byl Rod Laver? Životopis Rod Laver, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Rod Laver

Kdo byl Rod Laver? Životopis, zajímavosti, informace, biografie, sport

Rod Laver je bývalý australský profesionální tenista, který je považován za jednoho z nejlepších hráčů všech dob. Je jedním z pouhých dvou hráčů, kterým se podařilo dosáhnout kalendářního Grand Slamu - dvakrát vyhrál všechny čtyři hlavní turnaje v jednom roce, a to v letech 1962 a 1969. Je také držitelem rekordu v počtu grandslamových titulů ve dvouhře v otevřené éře - získal jich 11.
Laver se narodil 9. srpna 1938 v Rockhamptonu v australském Queenslandu. S tenisem začal v mládí a rychle projevil přirozený talent pro tento sport. Profesionálem se stal v roce 1962 a okamžitě se prosadil na profesionálním okruhu.
V roce 1962 Laver dosáhl kalendářního Grand Slamu, když v témže roce vyhrál všechny čtyři hlavní turnaje (Australian Open, French Open, Wimbledon a US Open). Byl to monumentální úspěch, který dodnes patří k největším úspěchům v historii tohoto sportu. Zůstává jedním z pouhých dvou hráčů, kterým se tento úspěch podařil v otevřené éře, druhým byl Don Budge v roce 1938.
V roce 1969 Laver zopakoval úspěch v podobě vítězství v kalendářním roce na Grand Slamu a stal se tak jediným hráčem v Open Eře, kterému se to podařilo dvakrát. Wimbledonský titul získal také v letech 1968 a 1969, čímž se jeho celkový počet wimbledonských titulů zvýšil na čtyři. Byl také dvojnásobným vítězem Davisova poháru a celkem zaznamenal 200 profesionálních titulů ve dvouhře v kariéře.
Během své kariéry Laver intenzivně soupeřil s dalšími špičkovými hráči jako byli Ken Rosewall a Tony Roche. S Rosewallem se utkal ve finále několika významných turnajů, přičemž Rosewall většinu zápasů vyhrál, ale Laver ho dokázal na významných akcích porazit.
Po ukončení profesionální tenisové kariéry v roce 1977 se Laver nadále angažoval v tenisové komunitě jako komentátor.
Osobní život Roda Lavera byl na rozdíl od jeho úspěšné kariéry na tenisovém kurtu poměrně nenápadný a soukromý. Byl známý jako skromný a oddaný sportovec, který se soustředil na trénink a soutěžení.
Laver se v roce 1966 oženil s učitelkou Mary Bensonovou a zůstali spolu až do jeho smrti. Měli spolu dvě děti, Ricka a Jasona. Byl oddaným rodinným příslušníkem a svou ženu a děti považoval za svou hlavní prioritu mimo tenis.
Ve volném čase Laver rád rybařil a hrál golf, čemuž se věnoval i po ukončení profesionální tenisové kariéry. Miloval také auta a byl jejich nadšencem, Byl také vášnivým sběratelem automobilů a vlastnil řadu klasických vozů.
Navzdory svým úspěchům na kurtu zůstal Laver vždy při zemi a přízemní. Byl známý jako laskavý a skromný šampion, který si vždy zachovával pozitivní přístup a měl velký smysl pro humor. Byl vzorem a inspirací pro mladé hráče a jeho odkaz žije dál díky jeho úspěchům na kurtu i jeho charakteru mimo něj.
V roce 2019 byla Laverovi diagnostikována leukémie. Zemřel 11. června 2020 a zanechal po sobě pozoruhodný odkaz jednoho z největších tenistů všech dob, a to jak pro své úspěchy na kurtu, tak pro svůj charakter mimo kurt. Navždy zůstane v paměti jako jeden z nejlepších hráčů v historii tohoto sportu.



Kdo byl Rod Laver? Životopis Rod Laver, osobnosti, slavný člověk z kategorie sport

Hlavní informace o osobě Rod Laver

Národnost: australská
Datum narození: 9. 8. 1932
Místo narození: Rockhampton, Queensland, Austrálie
Datum úmrtí: 11. 6. 2020

Budeme rádi, pokud budete tuto stručnou biografii s osobou Rod Laver sdílet s ostatními na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Rozumíte pojmu Dobírka? Vzpomněli byste si na význam slova Generace Z? Znáte definici termínu Život? Znáte definici termínu Dozimetr?

Klíčová slova: vysvětlení, Rod Laver, kdo je Rod Laver?, národnost, datum narození, národnost, lexikon, místo narození, datum úmrtí, osobnosti, narození, informace, wiki, život, kdo to je, Kdy zemřel Rod Laver

Pojem Rod Laver je v kategorii Sport, ilustrační obrázek

Linky na jiné informační zdroje

Vyhledat termín Rod Laver ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít výraz Rod Laver ve Wikislovníku

Hledat slovo Rod Laver ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat slovo Rod Laver ve Wikipedii

Zkusit najít Rod Laver v ekologickém vyhledávači Ecosia.org

Dál můžete zkusit hledat slovo Rod Laver například ve Wikipedii, v nabídce zboží na Heureka.cz, v metavyhledávači Info.com, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr osobností, pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Stručná biografie, resp. životopis osoby Rod Laver

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku Kdo byl Rod Laver? Kdy se narodil Rod Laver? Kde se narodil Rod Laver? Kdy zemřel Rod Laver? Rod Laver je v sekci Sport

Text napsán pro Superia.cz. Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost údajů uveřejněných na webu. Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pokuste se vyhledat informace osobnost, osobu, člověka Rod Laver řekněme v otevřené encyklopedii Wikipedia, kde můžete najít nejspíš delší text, resp. životopis. Jména některých osobností se shodují s jinými žijícími i nežijícími a to napříč obory. Hledejte proto osobnost Rod Laver i v jiné kategorii než je sport.